HCL.HR

Evo koje co-op pucačine čekamo u 2023. godini

Zoran Žalac 03.01.2023.   •   10 komentara


Iako samostalno napucavanje može biti zanimljivo, zabava se obično povećava u kooperativnoj izvedbi. Evo zato igara koje će nuditi radosti co-op napucavanja.

Kako smo naglasili u pregledu single-player pucačina za 2023. godinu, dobar dio nadolazećih igara moći će se igrati i samostalno i kooperativno. U ovom tekstu upoznat ćemo vas s takvim naslovima. Ove igre pustit će vam da si sami krojite zabavu kakvu želite, ali su na kraju dana dizajnirane za timski PvE format, odnosno kooperativno napucavanje računalnih protivnika. Evo kojim se hitovima nadamo u 2023.:

Dead Island 2

28. 04. 2023. PC, PS5, PS4, XS, XBO

Baš kao i prvi Dead Island prije desetak godina, i nastavak u prvi plan stavlja udaranje zombija hladnim oružjima. Međutim, to je tek uvertira jer je igra smještena u Kaliforniju – a dobro je poznato da Amerikancima vatrenog oružja nipošto ne fali. Ne pitajte koji je zaplet Dead Islanda 2 jer koga je to uopće briga? Sve što trebate znati je da ova igra ima tonu oružja i tonu zombija, a to dvoje ide zajedno kao kruh i maslac. Ne očekujemo ovdje nikakve melodrame, bit će dovoljno i to da igra bude brutalna bez suzdržavanja.

Redfall

proljeće 2023. PC, Xbox Series X/S

Tvorci Dishonoreda i Preya okušat će se u kooperativnom napucavanju za četvero igrača zvanom Redfall. Naziv igre odnosi se na ime američkog gradića kojim zavladaju vampiri. I to ne one prirodne krvopije, nego znanstvenim eksperimentom nastali vampiri koji imaju natprirodne moći levitacije, nevidljivosti i tome slično. Njima će se suprotstaviti nekonvencionalni likovi snažnih osobnosti koji nisu baš najsložnija ekipa, ali su prisiljeni razviti međusobnu kemiju kako bi preživjeli vampirski lockdown.

Warhammer 40,000: Space Marine 2

2023. PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S

Prvi Space Marine igrao se davne 2011. godine i ponovno je kucnuo taj trend kad treba poći u boj protiv hordi Tyranida. Zov bitke veseli nas i zbog toga jer Space Marine 2 izgleda fenomenalno s ogromnim brojem neprijatelja i detaljnom destrukcijom okoliša, a ipak bi trebao biti nešto ambiciozniji nego nedavni Darktide koji se odvijao u podzemlju.

Crime Boss: Rockay City

28. 03. 2023. PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S

Ova je igra gotovo niotkud okupila postavu glumačkih legendi iz osamdesetih godina i strpala ih u priču o vođenju kriminalne organizacije. Bit će to igra podijeljena na misije u kojima će moći sudjelovati do četvero igrača. Misije će biti u obliku pljački te će tražiti dobru koordinaciju u timu kako bi se izvukao što veći plijen i izbjeglo šerifa Chucka Norrisa.

ARC Raiders

2023. PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S

ARC Riders bit će znanstvenofantastična pucačina iz trećeg lica i jedini free-to-play naslov u ovoj istaknutoj postavi. U razrušenom svijetu borit ćemo se protiv mehaničkih protivnika koje nitko ne može poraziti samostalno, ali surađivanjem cijelog tima imat ćemo šanse za to. Neka će oružja tako tražiti da njima barata dvoje igrača, a rušenje protivnika tražit će individualna herojstva. Taktičko povlačenje isto tako dolazi u obzir jer napucavanje u ARC Raidersu neće rješavati baš sve probleme.

Remnant 2

2023. PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S

Nastavak uspješne pucačine s elementima souls igara najavljen je tek nedavno te između ostaloga obećava napeto napucavanje i više opcija za ravzoj lika. Remnant 2 uvelike će se oslanjati na proceduralno generiranje okoliša i protivnika u njemu, a iako će to ubrzati razvoj igre, veliki je ovo kandidat za odgodu na 2024.

Ripout

2023. PC

U srpskom Ripoutu grupa igrača nastoji se probiti kroz proceduralno generirane hodnike napuštenih svemirskih brodova. Ondje ih vrebaju groteskni protivnici koji imaju sposobnost međusobnog spajanja kako bi zaživjeli u snažnijem obliku. Srećom, igrači isto tako imaju nesvakidašnje naoružanje, poput žive puške koja skače na neprijatelja i potom ga izjeda. Naravno – moguće je podragati tu živu pušku kao omiljenog ljubimca.

The Day Before

01. 03. 2023. PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S

The Day Before je praktički Walking Dead MMO, smješten u Americi nakon zombi apokalipse. Već znate što to znači: skupljanje resursa, gađanje zombija u glavu, crafting i sve ponovno u krug. Jedno je vrijeme igra bila najtraženija na Steamu, no onda je odgođena i nakon toga su developeri imali aferu u kojoj su tražili volontere za pomoć u razvoju igre. Moguće je da na kraju završi kao jedna od onih koje je ljepše gledati nego igrati, no za konačni zaključak ćemo ipak pričekati izlazak – nadamo se ovaj put u 2023. godini.

Destiny 2 Lightfall

28. 02. 2023. PC, PS5, PS4, XS, XBO

Nova, predzadnja ekspanzija za Destiny 2 odvodi nas u metropolis Neomuna na Neptunu. Iz Bungieja kažu da je to lokacija kakvu u Destinyju još nismo doživjeli, a kao što možete vidjeti iz priloženog videozapisa – Lightfall definitivno izgleda kao neka zasebna igra. Osim kampanje s pričom očekuju nas nova oružja, novi raid te dobrodošla mehanika korištenja kuke za prelazak između zgrada. Klase Spider-Man i Tarzan potvrđene!

Perish

2. 2. 2023. PC

Nekoć je Perish bila igra koja je trebala privući igrače na Google Stadiju. Situacija se promijenila, no sam koncept igre ostao je nepromijenjen na PC platformi. Do četvero igrača napucavat će demone po čistilištu čiji će leveli biti inspirirani grčkim, rimskim i kršćanskim mitologijama. Akciju će pratiti heavy metal glazba i cijela će stvar biti dizajnirana da vas riješi životnog stresa.

Komentari (10)

  • Terox

    03.01.2023 - 17:50

    Arc Raiders radi veteranska ekipa koja stoji iza Battlefield serijala do BFV, sto samo znaci da mozemo dobit jednu vrhunsku pucacinu u co-op izdanju. Velike nade polazem u nju.

  • ajdin_sa

    03.01.2023 - 19:14

    The Day Before ako isporuči 60% onog što je obećano biće vrhunska igrica

    • blacklist0907

      @ajdin_sa, 03.01.2023 - 22:19

      Nemam dobar osjećaj za igru makar bi dao sve da sam u krivu

  • SPGamerAzrael

    03.01.2023 - 23:28

    Zasto ovu vijest ne vidim na portalu na pocetoj stranici? Sta je sa zlatnim daborom? Ne mogu nigdje naci zlatni dabar. Odem u specijal pola clanaka nisam nikad ni vidio, rijesite to da vam izbaci ove clanke medu regularnim clancima. SLUCAJNO uplaio FB vidim ovo… a kontam se kak sam propustio a citao sam HCL vijesti malo prije na HCL-u Zorane & Igore popravljaj te to! P.S GDJE ZLATNI DABAR i rezultati?

    • Agent

      @SPGamerAzrael, 04.01.2023 - 13:11

      Ja nikad nisam imao te probleme. Jesi probao u drugom pregledniku možda si se normalno prikažu?

  • PsyBorG6of9

    04.01.2023 - 01:54

    The day before mi je zapeo za oko jos na prvom predstavljanju prije uhuhuhu….

  • cempa

    04.01.2023 - 03:05

    triba clanak najboljih co-op igara, al one di ste skupa na kaucu, a ne ja ovde a drugi pajdo u bangladesu

  • MaryPoppins

    04.01.2023 - 07:59

    The day before je scam, to nece ni izaci…

    • blacklist0907

      @MaryPoppins, 04.01.2023 - 18:18

      Ko zna.. navodno uskoro izlazi pa bi se svi trebali uvjerit

  • Logicni

    05.01.2023 - 09:32

    Cekam Dead Island 2 (igrat cu keca taman dok ovaj dodje na red jer nisam nikad), Crime Boss mi izgleda dobro i naravno tjesim se da ce izaci the day before i da nece razocarati.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?