HCL.HR

Remaster Demon’s Soulsa nije isključen, ako se nađu pravi ljudi

Pero Mlinar 23.01.2019.   •   1 komentara   •   Industrija videoigara


Šef From Softwarea Hidetaka Miyazaki ne voli se vraćati prošlim naslovima, no ne isključuje mogućnost remastera kultnog Demon’s Soulsa ako se za taj posao javi adekvatan studio.

Sekiro: Shadows Die Twice trenutno je projekt o kojemu se najviše priča kad govorimo o From Softwareu, a prije nekoliko tjedana pisali smo kako za 2019. godinu Japanci imaju u planu najaviti dva nova naslova – ne remastera, nego baš nova naslova. Nekako je stoga bilo i za očekivati da od njih ne možemo očekivati tako skori povratak starijim naslovima. Vremena je malo, posla baš i ne.

U posljednjem intervjuu u kojem je upitam za mogućnost remastera Demon’s Soulsa šef studija Miyazaki to je i potvrdio. Odnosno, istaknuo je kako se u From Softwareu ne namjeravaju vraćati prošlim igrama, ali ako se nađe pravi studio za remaster – on i njegova ekipa neće imati ništa protiv.

U sličnoj sam situaciji kao i ljudi koji vole pisati. Kad se prisjetite što ste pisali kad ste bili mlađi i pomislite: “pa što mi je bilo?” Nije da me je sram, ali ne volim se vraćati prošlim radovima… Međutim, da se nađe studio koji doista voli naš rad i koji je spreman srcem i dušom raditi na njegovoj novoj inačici – to bi mi se svidjelo.

Što se tiče Demon’s Soulsa, to je bio Miyazakijev prvi fantastični akcijski naslov. Kao takav, on ima posebno mjesto u njegovim sjećanjima pa su očekivanja od potencijalnih studija za izradu remastera vjerojatno veća nego kad govorimo o  njegovim drugim igrama. To je prva prepreka.

Druga prepreka prema remasteru je ta da Miyazaki tu odluku ne može donijeti sam, nego posljednju riječ kao vlasnik prava ima Sony. Ipak, iako je od prvog posjeta svijetu Demon’s Soulsa prošlo gotovo deset godina, čini se da bismo se (negdje u budućnosti) njemu mogli ponovno vratiti. Ali, samo ako na Miyazakijeva vrata pokucaju pravi ljudi.

Komentari (1)

  • Chronosus

    23.01.2019 - 10:44

    Uf uf uf. Prošle godine sam tek odigrao ali moram reć da je jedno od najboljih iskustava u mojoj gaming karijeri.
    Tower of Latria i ono zveckanje lanaca, pjev od Once Royal Mistress… naježim se. Fantastičan level i character design.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?