HCL.HR

Rocket League ostaje na Steamu, ali je svejedno zasut negativnim recenzijama

Hrvoje Smoljić 04.05.2019.   •   37 komentara


Epic Games kao da ima ugovor s Valveom za testiranje algoritma koji ne uvažava negativne recenzije jer ih ovaj put uzrokovao nabavom studija zaslužnog za Rocket League.

Prije nekoliko dana dobili smo vijest kako Epic Games kupuje Psyonix – studio najpoznatiji po popularnom Rocket Leagueu. Brojni igrači su opravdano bili zabrinuti kako će igra biti povučena sa Steama te postati Epic Store ekskluziva. Srećom, iz Epica i Psyonixa uvjeravaju kako će se igra i dalje prodavati i biti podržavana ažuriranjima na Steamu.

No, kako je danas popularno mrziti Epic na račun njihove digitalne trgovine, reakcije su i dalje uglavnom negativne. Rocket Leagueova Steam stranica podnijela je najveći udar te je zasuta s preko dvije tisuće negativnih recenzija u posljednja tri dana.

No, srećom, igrina ukupna ocjena nije promjenjena, velikim dijelom zbog Steamovog novog sustava koji prepoznaje i izuzima recenzije koje nisu vezane uz samu igru. Odete li na Rocket League Steam stranicu, kraj ratinga ćete vidjeti malu zvjezdicu koja označava tu činjenicu. Algoritam čini se funkcionira vrlo dobro, a same negativne recenzije su još uvijek vidljive iako ne ulaze u prosjek za ukupnu ocjenu.

Iako se gore navedeno još može promjeniti, Epic i Psyonix zasad uvjeravaju da mjesta za sumnju nema. Neki igrači ipak pozitivnije komentiraju činjenicu da je igra u Epicovom vlasništvu. Ističu kako sada možemo očekivati češće dodavanje novog sadržaja, veće esports turnire i slično. Također smatraju kako Epic može raditi što želi s naslovima u svom vlasništvu, a da pravi problem ostaje kupovanje ekskluzivnosti za naslove koji nisu njihovi.

Komentari (37)

  • CloakENgaged

    04.05.2019 - 12:18

    Uništiti će ga oni sa battle passom,loot boxima i drugim sra#ima

    • djordje1110

      @CloakENgaged, 04.05.2019 - 12:29

      Uvjek je bilo loot boxova u rocket league i battle pass je i previse nego dobar od developera platis ga 10keyeva i na kraju iz passa dobijes ih nazad sto ga cini besplatnim samo trebas igrati.

  • Dukie

    04.05.2019 - 13:05

    Mene zanima dali ce ovi veliki mrzitelji Epic Games-a sada prestati igrati Rocket League?

  • sallaD

    04.05.2019 - 13:20

    Zato vrijeme, MK11 je review-bomban na Steamu oko šugavih P2W mikrotransakcija, svi šute.

    • SonOfZeus

      @sallaD, 04.05.2019 - 13:41

      To na neki nacin nije review bombing kada mikrotransakcije utjecu direktno na igru. To sto je sada Epic vlasnik RL-a ne utjece, koliko god se manboyevi pc master rase triggerali oko toga.

  • funky0308

    04.05.2019 - 14:10

    Ne radi se nikakvom trendu, niti je popularno mrziti Epic, radi se o zdravom razumu i logici jer nam se namece nesto sto bas i nije nama na korist. Ako se bunimo protiv drugih stvari, zasto bi ovdje sutili? Neka si naprave (financiraju) nastavak Rocket L. i neka ga imaji ekskluzivno ali otimati naslove na ovakav nacin i na ovakav nacin tjerati ljude da koriste njihov laucher – uzas. Opcenito sam protiv ekskluziva jer je steta da ne mogu svi odigrati Zeldu ili Civilizaciju, Uncharted ili Halo ali jos covjek i moze razumiti kada izdavac od samog pocetka radi neki ekskluzivni naslov, uzimati igre nakon dvije godine, raditi iz ekskluzivama na PCu gdje se to u vecini slucajeva ne radi, gdje imamo puno vise slobode, nemamo naplatu servera za multyplayer vodi samo prema jednom – prema monopolistickom ponasanju gdje bi svi mogli izgubiti. Svi oni koji se igraju na PCu u zadnjih 20ak godina nisu navikli na ovakve budalastine i sumnjam da ce sve ovo voditi u nesto sto ce stimati nama, gejmerima, stimati ce samo izdavacima i ulagacima. Mozda nisam u pravu, nadam se da nisam ali ovolike pare koje Epic i ekipa iza Epica ulaze, ne ulazu se bezveze. Ako Steam popusi, a hoce ako se nesto ne promjeni i u Valveu se ne probude nece biti dobro. Cak i da sam potpuno u krivu i da Epic izraste u odlican launcher i uslugu jednog dana, nije dobro da se otimaju igre i idu na launcher koji ne nudi ono sto vec imamo. Nemam nista protiv sirenja i napretka ali ovo nije napredak za nas, ovo je napredak za Tencent i Epic. Prodaju nam igre po istoj cijeni kao i Steam ali nude nam puno manje, zasto bi rekao da je to dobro?

    • Hrvoje Smoljić

      @funky0308, 04.05.2019 - 14:36

      Zašto bi ja kupio Switch ako bi Zeldu mogao odigrati na PC-u kojeg već imam? Ekskluziva će uvijek biti i s stajališta tržišnog poslovanja će to uvijek imati smisla. I tu se sve svodi na tržište u konačnici gdje se bitka vodi između kompanija. Za igrače se drama se radi gdje drame nema. Mi realno uopće ne ispaštamo zbog pojave Epic storea osim što moramo skinuti dodatni komad softvera na PC koji će unutar godinu dana već imat implementirane sve funkcionalnosti koje imamo na Steamu. Na kraju dana, to je i dalje samo launcher i sve je to igranje na PC-u.

    • Saren

      @Hrvoje Smoljić, 04.05.2019 - 18:59

      Svaka tebi cast majstore, ali da “ne ispastamo” zbog jos jednog launchera ti stoji pola pola. Zasto ? Ok jos jedan konkurent sa mnogo manjim cijenama nego steam, super za indie i sve manje devove koji mozda nebi opstali kod steama (no nije steam jedini sa 30% kolko uzima, ima tu jos ekipe ali nema veze). Ok i to sta si rekao jos jedan launcher, nece nitko propasti (kako sam rekao ranije imam ih 7 no lagano smanjujem broj potrebnih jer kupujem igre sta na saleovima sta ovako da ih smjestam na jednu platformu jer volim imati cim vise toga na jednom mjestu. Kolko je jel moguce). Da konkurencije treba – itekako je treba kao i napretka oko iste. I Epicu i Steamu se fucka i za tebe i mene i bilo koga – interesiraju ih pare, to sto doticni Tim Sweeney plasira Robin Hoodovske price o tome kako je on jel za jadne gamere to su vec floskule. Doduse pribavljanje igara na nacin kako si ih Epic pribavlja (Fortnite lovom i od zna se koga vec) i onda plasira na svoj store i slavodobitno vice :”evo da vas oslobodimo steamovog monopola, nova igra kod nas ! Ali dosta o nama, pricajmo malo o nasim plemenitim ciljevima i nasoj uber ponudi” e oprosti, ali ja to nemogu podrzati, niti zelim. O funkcionalnosti se da raspravljati jos. No sama cinjenjica da su skocili sa tim storeom nepripremljeni vrat na nos kako se kaze – jesu. Da im je security sustav same platforme traljav i grozan – itekako da jest, a samog launchera kao takvog da ne pricamo. O potonjem postoje vec nadaleko i nasiroko i napisane i informacije kako se ponasa i sta radi. Ne sumnjam da ce dodati oni funkcionalnost bilo to ove godine, bilo sljedece ili kako god. Problem je (meni osobno) u nacinu na koji trenutno posluju i onda kako se nastoje izvuci i posipati pepelom kad ih se za isti prozove i onda je situacija”jel oni tamo elitisti nas hejtaju stalno”. Dok god se sve ovo sto sam napisao dogadja ja to podrzavati ne zelim. Konkurencija jest potrebna odavno vec, ali ne ovakvim nacinom kako Epic radi. Svakome na osobni odabir gdje ce trosit lovu il nece ali bogme mi nece turati igre pod nos prodavajuci mi fore kako je sve milo i krasno i to jel rade za nas kao community. I onda mi istu “lockaju” na 6 mjeseci il godinu dana. Ili se sjetiti doci do publishera sa forom i copiti naslov koji je vec na nekoj platformi, razgovorom koji pretpostavljam da izgleda nekako ovako :”ej os lovu ? – moze sta treba ? – a nista dodji kod nas -ma nema frke vec trcim. *malo kasnije* – Sta ?! Svi nas preziru sad, pa zasto ? -Ma hejtaju jel je to popularno, ne kuze oni market”… P.S. review bombing je idiotski gdi god bio, od Steama pa nadalje, tako se ne izrazava nezadovoljstvo i ne sluzi bas nicemu.

    • Hrvoje Smoljić

      @Saren, 04.05.2019 - 19:41

      Stoji sve što si napisao i potpuno podržavam tvoju odluku da ne podupireš Epic jer se ne slažeš s njihovom poslovnom praksom, ali na kraju je zaključak da se sve svodi na osobnu preferenciju launchera i kako uistinu ne ispaštamo jer je sve navedeno nama kao igračima ni iz džepa ni u džep.

    • Demon90

      @Hrvoje Smoljić, 04.05.2019 - 22:22

      Ispastas ako si prisiljen instalirati dodatni launcher zato što je jedini gdje igru možeš kupiti. PC nije konzola, pa da imamo pc launcher ekskluzive

    • funky0308

      @Hrvoje Smoljić, 05.05.2019 - 11:15

      Pa nisi Hrvoje u pravu, pogledaj sto gubis ako igra umjesto na Steamu zavrsi na Epicu?! Druga bi stvar bila da Epic daje barem ono na sto smo naviknuli ako vec ne vise. Spustamo se s konja na magarca i vicemo kako je to super… meni lega nije. Da su dali nesto bolje, vise featuresa, djeljenje sa pet umjesto cetiri prijatelja (family share) i slicno pa OK, zasto ne, ovako to nije dobro, a jos manje je dobro kao trend. Znaci svatko sa parama moze zajebavati milione ljudi? Nije to bas dobra poruka. Sutra ce svaki developer imati svoj launcher, a mi cemo trcati za njima i hvatati mrvice. Mi smo kupci, mi smo ti radi kojih ova industrija postoji, kada ce to ljudi vise shvatiti. Oni se nama trebaju prilagodjavati, ne mi njima. A oko para i kapitalizma mislim da nema smisla, svaki se posao radi da se zaradi i to je malo vec isfurana prica… on je tu da zaradi gospodjo i zato predajte svoga prvoredjenog sina… dokle ovo sve ide jbte? Gdje su zelje kupaca, gdje je kupac je u pravu i uostalom gdje je proizvod? Epic prodaje igre i maglu za sada i ja to jednostavno ne zelim prihvatiti tek tako

    • Hrvoje Smoljić

      @funky0308, 05.05.2019 - 18:23

      Ma slažem se da je Epic launcher lošiji od Steama, ali neće bit zadugo po funkcionalnostima. Slažem se također da je užas ovo naknadno kupovanje ekskluzivnosti i skidanje igara koje se već prodaju na Steamu. I naravno, naše je pravo odabrat koji proizvod želimo koristit kao što je pravo svakog developera da izbace svoj launcher. Znam da je ta s novcima umorna, ali nitko se neće tebi prilagodit jer ti želiš library igara imat na jednom prepunom featurea mjestu ako može proć jeftinije plasiranjem na svom lošijem launcheru. Moj suma sumarum je samo da se stvar prenapuhuje i da se launcheri tretiraju maltene kao različite konzole iako se sve odvija besplatno na PC-u.

    • funky0308

      @Hrvoje Smoljić, 05.05.2019 - 18:52

      Ma jasno i sve to stima samo da idu redoslijedom kakvim treba, ajmo prvo dobar proizvod pa cemo onda dalje. Nije toliki ni problem taj Epic ako ostane sve na tome da hoce ponuditi isto, a mozda i vise. Problem ce biti ako uzmu hrpu svega pa nas onda zaje i ne daju ono sto trebamo i sto smo dugo cekali. Problem je i ako se sada krene masovno u to i hrpa smeca udje u industriju. Postala je izuzetno profitabilna industrija, valjda je sve ovo slijed neizbjeznih dogadjaja.

    • departed1983

      @funky0308, 04.05.2019 - 14:48

      Ne tjeraju nikog. Svako ko ima igru na steamu nastavice je imati na steamu. Samo ce, kad epic kupi igru, tj studio koji pravi igru, igra biti skinuta sa steama i nastaviti se prodavati na epic storeu. Vjerujem da nisu kupili studio zbog RL, vec zbog njihovih buducih igara. Jer, ko je htio kupiti RL, do sad je kupio.
      A fakticki, steam je do sad drzo monopol jer nisu imali konkurencije i niko nije imo dovoljno novca da ih ugrozi. EPicu se posrecilo sa fortniteom, dobili su pare i veliku bazu korisnika i mogu poljuljati trziste. Meni jedino nije jasno, zasto ljudi tu krive Epic. Krivite izdavace i developere. Epic da ponudu, ovi prihvate isto kao sto bi svako od nas, da radi u firmi i ima 1000 eura plata, i dodije ponudu da radi isti poso za 1500 eura u drugoj firmi. Meni je jedina glupa stvar sto se ljudi prepiru na relaciji epic-steam, kao da njima pare idu u dzep. Oni su velike koroporacije obrcu milijarde, njima je sasvim svejedno, prodavali krompir ili igre. Sve sto je valve napravio, uradio je da zaradi pare. Isto kao i epic, Sva poboljsanja koja su uvedena na steam, uvedena su nekom vrstom pritisaka, zakonom, konkurencijiom, pritiskom korisnika i slicno. Sjecate se prije par godina, steam nije imao refund, e sjetite se tuzbi i razloga zasto je ubacen. Dok se nije pojavio discord, steamov chat je bio smece i sl..
      Meni je iskreno svejedno. Imam 300 igara na steamu, ali ako izadje igra koju zelim igrati na epicu, instaliracu epic i kupiti tamo igru. Mnogo mi je bezbolnije to nego kupovina PS kojeg sam kupio zbog 3-4 igre.

    • Demon90

      @departed1983, 04.05.2019 - 18:44

      Evo postoji loša i zdrava konkurencija u slučaju epica konkurencija je loša. Zdrava bi bila kad bi jednostavno prodavali igre od drugih izdavača po svojim uvjetima u ovom slučaju 12% i jednostavno popravili svoj krš od launcera i pustili kupce da kupe igru gdje oni to žele a ne doslovno prisiljavati s ekskluzivama ne govorim u ovom slučaju o rl nego općenito. Moje mišljenje

    • departed1983

      @Demon90, 04.05.2019 - 19:26

      Protiv vec uspostavljene platfrome ne mozes se boriti zdravom konkurencijom. (Sta mislis zasto ne postoje 3 nove drustvene mreze kao sto je facebook?)Jer steam koji je sam bez konkurencije vec nekih 15 godina je samo po sebi nezdravo. I kazem ti, tu je najmanje do Epica. Vise je do izdavaca/developera koji prihvataju te ponude. Ali onda skontas da 99,9 posto ljudi na svijetu voli pare i da ti sam volis pare, i onda se stavis u ulogu tog developera i priznas sam sebi da bi i ti uradio isto, i onda skontas da ako seres protiv toga da si licemjer.

    • Demon90

      @departed1983, 04.05.2019 - 20:57

      Ja jednostavno kupim gdje mi paše, a to što developeri izdavači prihvaćaju nemoralne ponude je nešto drugo, ocito dobiju dovoljno da moguća slabija prodaja im ne steti. Ja ovdje ne branim steam nego slobodu izbora. Ja jednostavno neću kupiti gdje neću neznam koja igra ili što god da je u pitanju

    • funky0308

      @Demon90, 06.05.2019 - 13:19

      Slazem se u potpunost..

    • funky0308

      @departed1983, 05.05.2019 - 11:35

      Ma stima to druze mozda na ovom primjeru, nitko te ne tjera ali jel znas ti koliko je igara koje su trebale ici na Steam ladno odislo na ekskluzivu na Epic? Pa jel nam to na PCu treba? Ekskluzive ni po cemu potrebne?! Jedno je kada Ubisoft napravi igru pa je prodaje samo na Upalyu, a drugo kada neki tamo Epic prodaje nesto od pitajBogaKoga. Sa dijelom da nije samo Epic kriv se apsolutno slazem i vec dulje vrijeme govorim da takva govnarska ponasanja treba kazniti i ne podrzavati te developere. Ne kazem da se ne trebaju igrati njihove igre i kaznjavati sebe, kazem samo da treba svima upetljanima u otimanje pokazati zube (a postoji nacin za sve, samo treba kriticna masa ljudi). Upravo zbog toga sto smo se patili deset godina da se Steam dovede tu gdje danas jest, a vjeruj mi, svatko od nas je doprinio da se stvari promjene, svaka prituzba, svaki post, svaka pohvala…sve to kreiralo Steam, Uplay i ostale kakvi su danas i onda odjednom dolazi Tencent i za njih pravila ne vrijede. Oni ne moraju imati nista i bas su super i nitko ne vidi u cemu je problem, a stvara se zapravo jos jedna platforma unutar platforme koja ce donijeti jos manje uz jos vise restrikcija. Po meni je puno toga loseg, nije samo Epic i developer tu, tu su i nikakvi zakoni zemalja i prejaki lobiji unutar gejming industrije jer ipak donosi toliko para. Ako jeban jbni Microsoft moze biti natjeran da prednistalira u svoj OS, dakle govorimo takodjer o privatnoj firmi, nekoliko Browsera i niti jednom ne smije dati prednost, ako jedan Google plati milijarde Eura kazne jer forsira svoj pretrazivac…. i ne samo da placaju kazne nego se zakonima regulira njihovo ponasanje….gdje je onda pravda u gejmingu? Zasto nitko ne vidi sto se ovdje dogadja? Hrvoje kaze to je poslovni sustav, tako to ide jer su pare u pitanju….ne ide to tako ako se ne pusti da tako ide. Ja stvarno mislim da se ovo mora urediti zakonima, da se moraju postaviti minimumi i da se moraju znati pravila. Nikakve ekskluzive ne dolaze u obzir jer isto kao i pretrazivaci kod slucaja sa MSom ili Googlom daju nepravednu prednost. Po konzolama jos nekako, nemam nista protiv da Sony izda igru za konzolu koju je stvorio ali da kojekakvi likovi cijepaju PC na 57 dijelova to jednostavno nije normalno. Neki dan smo nesto slicno pricali, mogu prihvatiti ekskluzivu ako je Sony radi za PS4 ili MS za Xbox, Ubisoft za Uplay ali da netko tko nema veze sa izradom niti sa platformom otvara poluprimitivne trgovinice koje smo imali prije 10 god i onda na konto toga uzima sebi sva prava i od igre radi ekskluzivu….e pa to nije normalno i to treba zabraniti. Ja vjerujem kako je samo pitanje vremena kada ce EU stati na kraj ovome. Dosta se stvari promjenilo od kada EU gleda sto se dogadja i u gejmingu, nadam se da ce i ovo promjeniti.

    • gunnerst

      @funky0308, 04.05.2019 - 16:38

      Pa ako vec spominjemo monopol ima ga je steam sve do sad, tek sad nestaje monopol sa njihovim launcherom (ne racunam launchere za first party igre only), slazen se da je jos poluproizvod al nadam se da ce bit nesto od toga jer zasto ne? Jeli steam radi nesto odlicno za nas pa da smo protiv nove platforme ili bi mi cilj triba bit sto kvalitetnije iskustvo? (koje jos uvik pruza steam nemoj me krivo shvatit)
      A drugo nisan pre pazljivo cita ali cini mi se da igra ostaje na steamu

    • funky0308

      @gunnerst, 05.05.2019 - 12:01

      Ova igra ostaje na Steamu ali sumnjam u prodaji, samo updatei. Ne radi se o tome da ja preferiram Steam, sve je to ekipa koja mlati pare i zato su tu ali tko god pozna Valve i zna tko su nakada bili, shvaca da Steam ipak nije isto sto i Epic. Ali opet, svejedno je meni i za Steam i za Valve sto se tice samih firmi, samo mi nije jasno zasto bi mi bilo svejedno da mi netko uvjetuje da moram ici negdje gdje je sve losije. Neka odrade i pripreme sve kako treba, daju makar isto ako ne vise i onda dodju – pa cemo jos nekako ali ovo…pa ovo je uzas?! A to sto je do sada bilo lose, ne znaci da u buducnosti treba biti jos i gore, a upravo prema tome ide. Neka se otvara milion launchera ali bez ovakvih preseravanja i maltretiranja, a ako nas zele prisiljavati na nesto onda neka imaju dobar proizvod. Steam je bio prvi, tu je dugo i rastao je s nama, mozda ce i Epic uz neke nove klince ali vremena nisu kao nekada i vremena za lagani rast, kao sto je imao Steam vise nema. Danas je VR nesto potpuno normalno, chat, dijeljenje accounta, cloud save, multyplayer i coop, a gdje je workshop… sve je to nesto sto je danas najnormalnije i onda ti dodje Epic i kaze, e …ja pola toga nemam ali nema veze jer i tako nemas izbora, kupio sam prava i moras igrati kod mene -ukratko – jebi se, ja imam vise para. Nije to bas normalno i ne treba to gledati kao nesto normalno. Dakle, nemam nista protiv napretka, niti protiv novih firmi i trendova ali ne ovako, ajmo 15 god unazad pa cu ja lagano uvoditi sve…e bome neces.. Ma vidjeti cemo kakav ce PS5 biti i ako bude stvarno ono sto bi trebao biti, lagano PC u mirovinu. Nemam ja vise zivaca za ovo. Tamo ce me barem guliti samo jedan. Unistavaju nam ono sto nam je najvaznije na PCu – slobodu i kreativnost koja je bas na PCu najizrazenija, bas taj spomenuti workshop na Steamu je nesto pregenijalno i umjesto da je Epic ponudio nesto jos i bolje, oni to ni nemaju… a kako ce onda toliko nezavisnih studija i njihovih igara, ciji se gameplay toliko ostalanja na njihove korisnike i njihove kreacije, funkcionirati tamo? Nece, jer njih nitko ni ne treba, Epic je tu da uzme sve zvucno, jebes indie studije, igraj ono sto ti ja kazem. Mozda ce nekome ovo zvucati smijesno i kao scenarij loseg horora ali sjetimo se prije samo 15 god kakve smo igre igrali, nismo se borili sa loot boxovima, DLCima koji prodaju kraj igre i slicnim problemima, sada sve to imamo…ako se popusta dogodi se to sto se dogodilo, onaj tren kada je zajednica rekla dosta, firme, odnosno giganti koji okrecu milijarde morali su mijenjati strategiju i ispravljati probleme i stvari koje ne zelimo. Mi smo kupci i imamo pravo reci sto zelimo, oni trebaju nas isto koliko i mi trebamo njih i nitko ne bi trebao pristajati ni na kakve kompromise.

    • Demon90

      @funky0308, 04.05.2019 - 18:21

      Upravo tako, je ne podnosim exkluzivnost uopće, jedino mogu razumijeti npr PS, Nintendo njihove exkluzive su njihovi proizvodi

    • almoustevil665

      @Demon90, 04.05.2019 - 23:09

      Pa i PS i Nintendo su kupili studije da prave igre za njih. Ovi ljudi što kukaju uglavnom im Steam služi kao virtuelni penis pa mere čiji veći sada se pojavila konkurencija i manje ljudi će obraćati na njihov

    • Demon90

      @almoustevil665, 05.05.2019 - 02:20

      Kupili su studije i financiraju iste da prave igrr za njih. Epic kupuje ekskluzive na igre koje su već izašle ili su dio neke postojeće fransize. Nešto je posve druge da im kupljeni studio dostavi potpuno novi ip

    • funky0308

      @almoustevil665, 05.05.2019 - 12:14

      Bas pricas gluposti. Usporedjujes jedan Nintendo i Sony sa Epicom? Svasta. Kakve veze ima ista s icim u ovom tom postu? Kakve veze ima koliko ja imam igara na Steamu i zasto bi mi to donijelo ista? Ajmo sa primjerom, moj sin igra igre kao sto su BrickRigs, TerraTech, TrailMakers i hrpu slicnih igara, ako sve skupa uzme Epic koji nema workshop kako ja mogu mirno sjediti , sutiti i vikati kako je to super?! Ako dijelim racun sa dvojicom prijatelja, kako mogu vikati da mi je super to sto sada to vise ne mogu jer igra koju smo htjeli kupiti skupa i dijeliti je ode na Epic gdje to nije moguce? Prijatelju, ne kuka se nego se ukazuje na stvarne i realne stvari koji smetaju i uzimaju ono sto si vec imao. Meni to bas nije normalno. Moglo se vidjeti kako je krasno kada ti launcher nesto ne podrzava na primjeru No Mans Sky gdje su ljudi koji su kupili igru preko GOGa popusili. GOG nema DRM zastitu pa Hello Games nije mogao donijeti multyplayer kao na Steamu, vidjeli su kako je krasno kada launcher nesto ne podrzava, zasto bi sutra objerucke prihvacali jos vise toga? Stvarni su razlozi pljuvanja po Epicu i onome sto rade, nitko to ne govori bezveze. Potpuno mi je svejedno hocu li pokrenuti Steam ili Epic sve dok igre igram kako sam ih igrao do sada i sve dok me na silu ne micu od ljudi s kojima sam do sada igrao, uzimajuci mi sve ono a sto smo se borili zadnjih 10ak godina, a neki od nas se stvarno i bore, pisu, traze i zahtjevaju i vjerovao ti ili ne, pritiskom velikog broja ljudi stvari se mijenjaju i mijenjale su se.

  • Sib3riX

    04.05.2019 - 14:33

    Oni koji koriste epic nemaju pojma sto to govno od launchera radi dok je upaljeno. Na forumima gdje je poznata grupa hakera otkrivali su sto ima u dll fileovima i bat fileovima koji se pale tokom pokretanja samog launchera. Tako koga briga za njegove podatke i privatnost nece koristit to smece od Epica.

    • Reponja123

      @Sib3riX, 04.05.2019 - 15:43

      Svaki put kad igran cs lag ogromni i onda vidin da to govno uodejta fortnite

    • SonOfZeus

      @Sib3riX, 04.05.2019 - 19:34

      Evo, ukrali mi podatke o kartici i zivim u kartonskoj kutiji. Frende, apsolutko sve sto koristis ti krade podatke, do gdpra prosle godine koji se ugurao svugdje nemas blage veze koliko podataka su skupili o tebi preko drustvenih mreza, samog mobitela kojeg imas, youtube, gmaila i ostalo. Sad reci da ne koristis nista od toga i da si na linuxu, i onda mozes pametovat.

    • funky0308

      @SonOfZeus, 05.05.2019 - 12:16

      100% zastite ces imati tek kada komp nikada ne spojis na internet…i ne samo komp, nego i sat i mob i svasta nesto ali to ne znaci da ne treba gasiti ili barem zaustaviti nesto za sto si siguran da pravi probleme. Pa zato i imamo antiviruse i sve ostalo, da se botimo protiv toga. Launcher je mjesto gdje podaci moraju biti 100% sigurni i nije bas normalno da se ovako nesto dogodi. Pogledaj malo po netu o ovome sto covijek govori. Cinjenica da nas varaju i dalje ne opravdava Tencent da radi isto.

    • SonOfZeus

      @funky0308, 05.05.2019 - 14:50

      Antivirus ti nije gdpr i ne stiti tvoje podatke koje ti slobodno dajes svugdje. Svaki put kad ukucas nesto u google, zna se sto si upisao, sto pises na forumuma, sto stavis kao podatke placanja da svojom adresom i brojem mobitela. Cak i geforce od nedavno trazi da imas svoj account. Sve kompanije to rade, sve. Samo netke su malo bolje u prikrivanju, neke losije.

  • Reponja123

    04.05.2019 - 15:43

    Jučer kupio igra izvrsna

    • microlightgames

      @Reponja123, 04.05.2019 - 15:54

      Igra je super i sumnjam da ce se puno odma promijenit ali smeta epic je cisto sranje i petlja se u sve i svasta. Sve vise i vise mrzim to sranje od tvrtke i onda neki pametni dodje i kaze “tencent” ih ne kontrolira, nema rasprave tu sve pada u vodu

  • Febo34

    04.05.2019 - 18:24

    sto se mene tice steam je najbolji epick mi bas i nije nesto a ako cu igru moc igrat preko stima i kad je maknu i sve bude kako treba i update i sve nema razloga za brigu sve ce bit dobro a sad mozda i bit bolje za rl bice sigurno vise updatea i svega drugog mozda i koji novi extra mod za igranje a svi koji zele da kupe igru bolje im je da je kupe sad dok je jos na steamu.

    • funky0308

      @Febo34, 05.05.2019 - 12:19

      I ja sam mislio da je bolje kupiti sada dok je jos na Steamu ali si sada nesto razmisljam i nekako sam siguran da ce Epic i ovdje napraviti nesto da napravi razliku. Vjerojatno ce izaci novi teren ili neki mod, ekskluzivno za Epic, a Steam verzija to dobiti nece. Receno je da ce igra raditi na Steamu i da ce patchevi stizati i dalje ali sumnjam da ce bilo kakav dodatni sadrzaj vise ikada doci na Steam. Na cross play, naravno, takodjer mozemo zaboraviti ako kuoujemo na Epicu

    • Hrvoje Smoljić

      @funky0308, 05.05.2019 - 18:29

      A kažu da će bit crossplaya sa Steamom budući da je 70% playerbasea tamo pa eto, živi bili…

  • Pararera

    04.05.2019 - 21:52

    Ne bojim se toga da pređe na Epic Games trgovinu, već toga što će ju Epic Games uništiti kao što su uništili i Fortnite!

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?