HCL.HR

Sad i Google tuži Epic Games zbog Fortnitea

Zoran Žalac 13.10.2021.   •   3 komentara   •   Industrija videoigara


Sudskim trakavicama oko Fortnitea jednostavno nema kraja. Sada je i Google podigao (protu)tužbu u slučaju Fortnite.

Tvorci popularne igre Fortnite izgubili su prvu rundu u sudskom okršaju s tvrtkom Apple, no slučaj je još uvijek u tijeku. A u tijeku je još jedan spor jer je Epic Games upravo dobio tužbu od tvrtke Google. Preciznije rečeno, protutužbu jer je Epic 2020. godine tužio Google jednako kao što su tužili Apple – tvrdeći da provode monopol na svojoj platformi, tj. da onemogućuju zdravo natjecanje na Android OS-u.

Međutim, iz Googlea se ne slažu te tvrde da korisnike ne tjeraju da aplikacije za Android preuzimaju preko Google Play trgovine. Možda čine sve da ih odvrate od ideje instaliranja aplikacija izvan Google Playa, ali to nije isto što i tjeranje na korištenje – barem po Googleu.

Iz Googlea uz to tvrde da je Epic Games namjerno prekršio ugovor koji je imao s njima. To jest, dodatni način monetizacije u Fortniteu za Android nisu ubacili slučajno, nego su bili svjesni što rade i učinili su to kako bi isprovocirali spor s Googleom.

Fortnite inače nije dostupan na Google Play Store već duže od godinu dana. Međutim, za razliku od iOS platforme, na Androidu ga se i dalje može igrati – samo ga morate instalirati preko Epic Games Storea.

Komentari (3)

  • Nemambasidejuzaime

    13.10.2021 - 14:19

    Epic Games baš oće probleme

  • Saren

    13.10.2021 - 14:24

    Ahahahahahah xD Bravo, grizi ruku koja te hrani. Obit ce im se o glavu sve ovo. Bravo samo tako dalje, zacas ni China money nece pomagati.

  • CrashLP

    14.10.2021 - 14:07

    ovi bas forsaju taj svoj store svim silama covjece

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?