HCL.HR

Scavengers je nova igra tvoraca Haloa i Battlefielda

Zoran Žalac 14.03.2018.   •   4 komentara


Novi razvojni tim Midwinter Entertainment za svoj debitantski projekt odabrao je vrlo ambicioznu pucačinu u post-apokaliptičnom okruženju.

U zadnje dvije godine brojni su developeri htjeli uzeti dio kolača iz MOBA i hero shooter žanrova. Ove godine interes je prešao na battle royale igre. U nekoj bližoj budućnosti popularnost možda padne na kombinaciju tih žanrova, a jedna od prvih igara koja ju nastoji ostvariti zvat će se Scavengers.

Scavengers je upravo najavljeni, visokobudžetni projekt novog studija Midwinter Entertainment kojega predvodi Josh Holmes, bivši voditelj 343 Studiosa i kreativni direktor novijih igara Halo serijala. Radi se o pucačini iz trećeg lica, te igri znanstveno-fantastične tematike u kojoj se grupa preživjelih ljudi bori u post-apokaliptičnom svijetu nakon kataklizme.

Developeri svoj Scavengers nazivaju “ko-ompetitivnom” igrom, što znači da je u isto vrijeme i kooperativna i kompetitivna. Sam koncept dizajniran je prema Warzone modu iz Haloa 5, što znači da će igrači moći slobodno istraživati jednu veliku mapu i boriti se protiv AI kontroliranih neprijatelja, no povremeno će naletjeti i na druge igrače.

U suštini, igra obećava isto ono što je Ubisoft htio ostvariti s The Divisionom, prije nego je PvP odvojio u zasebnu regiju. Ono zbog čega bi Scavengersi mogli uspjeti u spajanju PvE i PvP modela jest oslanjanje na SpatialOS platformu u oblaku koja je trenutno još u beta testiranju, a developerima omogućava podjelu akcije u istom svijetu na više različitih servera. Developer također obećava inteligentno kretanje protivnika po mapi kakvo inače ne bi bilo dostupno u tradicionalnoj klijent-server arhitekturi.

Scavengers za sada nema zacrtan datum izlaska, a nije otkriveno ni na kojim će se platformama igra pojaviti.

Komentari (4)

  • Moses

    14.03.2018 - 13:28

    Pari zanimljivo

  • Tip sa PS3 Konzolom

    14.03.2018 - 19:52

    Hoće li izlaziti za XONE????

  • Mixa

    15.03.2018 - 05:02

    Interesantno.

  • SanKa

    15.03.2018 - 09:23

    još jedna moba, how exciting -_- battler royale i mobe su rak današnjeg gaminga

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?