HCL.HR

Shadow of the Tomb Raider bit će najteža igra u serijalu

Petra Rukav 25.05.2018.   •   12 komentara


U nedavnom intervjuu direktor nadolazeće avanture s Larom Croft obznanio je kako će Shadow of the Tomb Raider biti do sada najteža igra u povijesti drugog reboot serijala.

Prije nešto više od dva mjeseca, Square Enix je službeno najavio Shadow of the Tomb Raider, treću avanturu najnovije verzije Lare Croft. Kroz prethodna dva nastavka britanska arheologinja konzistentno se borila s vrtlogom strahova i sumnji te nam je na kraju dala do znanja koliko je daleko netko spreman ići da spasi svoje voljene ili pak žrtvuje vlastiti ugled te uspomenu na svoje bližnje radi dobrobiti čitave zajednice.

S obzirom na to da je Lara u svojim nemilosrdnim pustolovinama stekla mnogobrojna iskustva te izoštrila vlastite sposobnosti očekivali bismo da će njen posao kradljivice grobova biti lakši, međutim, direktor nadolazeće Shadow of the Tomb Raider igre kaže da će ovo zapravo biti najteži dio ovog reboot serijala.

Ukratko, u intervjuu za britanski EDGE gaming magazin Daniel Chayer-Bisson izjavio je sljedeće:

Ovo će, rekao bih, biti najteži Tomb Raider od svih Tomb Raidera. To je veoma važno jer se ovdje susrećemo s iskusnijom Larom. Ova igra bit će veća, bit će teža, a već prva zagonetka bit će prilično zahtjevna.

Izgleda da nas Shadow of the Tomb Raider nimalo neće držati za ručicu, odnosno trudit će se da nam nimalo ne olakša nezavidan posao tumaranja grobnicama, rješavanja zagonetaka i nadmudrivanja neprijatelja kako bi spasili čitav svijet od majanske apokalipse.

„Imamo Laru koja vodi unutarnju bitku. Također, imamo antagonista koji bi mogao biti protagonist u vlastitoj priči – njegovi motivi jednako su snažni i privlačni kao i Larini. To će igračima dati mnogo materijala za promišljanje, ali možda i propitivanje Larinih pobuda kao što će to činiti sama. Smatram da je to nešto što možemo pružiti u ovoj igri, a što je inače mnogo teže dobiti u multiplayer naslovima“, zaključio je Chayer-Bisson.

Komentari (12)

  • funky0308

    25.05.2018 - 16:27

    Dok svi normalni ljudi, a pogotovo djeca jedva cekaju pocetak ljeta, ja, od kada znam za sebe, redovito jedva cekam da ljeto prodje i da krene jesen i blagdansko razdoblje jer cesto donosi dobre igre..

  • trulex

    25.05.2018 - 16:56

    Jebote ja što sam stariji to uzimam veću težinu u igri. Još dok sam dete bio igro sam sve igre sa šiframa znači ono God mode i igraj, kasnije sam već krenuo sa very easy, pa onda uf easy, zatim krenulo razdoblje medium težine, sad u zadnje vrijeme furam samo hard i nightmare mode ono taman mi paše. A izgleda da ću završiti na igri dark souls xD

    • dragon.avenger

      @trulex, 25.05.2018 - 17:49

      yep…

    • funky0308

      @trulex, 27.05.2018 - 11:17

      Isto je i kod mene, iako mi easy razina tezine daje malo vise slobode da uzivam u igri, odnosno vise vizualnom dijelu nego cijeloj igri, nije mi to nikakav izazov. Ne mora uvijek biti bas najteza opcija, ovisi o igri, naravno ali treba malo izazova inace mi igra postane dosadna i cesto samo prodjem pored neprijatelja jer mi ne mogu nista. Puno sam igara tako otpisao ali sada im se vracam i igram kako treba 🙂

  • Kenzix

    25.05.2018 - 19:02

    ako će ovo biti najteži tomb raider onda to znači da tomb raider napokon dobija medium/normal mode prvi i rise su bili prelaki ukupni broj smrti u obe igre nije mi bio dvocifren broj

  • Ducktective

    25.05.2018 - 22:50

    Čisto sumnjam da će biti teži od Tomb raidera 3,to je bilo teško i za tadašnje standarde.Vjerovatno misli na novu generaciju TR igara.

    • Petra Rukav

      @Ducktective, 26.05.2018 - 12:20

      Da si pažljivije pročitao članak ne bi sad bio u dilemi.

    • Ducktective

      @Petra Rukav, 26.05.2018 - 16:53

      Citiram:”Ukratko, u intervjuu za britanski EDGE gaming magazin Daniel Chayer-Bisson izjavio je sljedeće:

      Ovo će, rekao bih, biti najteži Tomb Raider od svih Tomb Raidera. ”

      Od svih Tomb raidera je prilično egzaktno određen pojam koji ne ostavlja mjesta gramatičkom tumačenju. Primjetio sam doduše da je u člaku naveden reboot serijal.

  • moordrak

    26.05.2018 - 03:29

    Bring it on!

  • Zvonimir Komar

    26.05.2018 - 09:28

    Samo da težina bude u boljem dizajnu puzzleova, koji nadam se više neće ličiti na Montessori igračke, kako je to bilo u prva dva nastavka reboota. A ne “težina” tipa bacim 2x više neprijatelja na tebe ili im dam 2x veći HP.

    • OnceUponADark

      @Zvonimir Komar, 27.05.2018 - 14:05

      Koliko sam cuo u jednom intervju,rekli su da ce puzzle-ovi biti komplikovaniji sa drugacijim envirnomentom … E sad videcemo sta nas ceka

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?