HCL.HR

DLC za Shadow of War dijelit će se besplatno

Petra Rukav 27.09.2017.   •   8 komentara


U čast pokojnom izvršnom producentu koji je radio na Shadow of War, Forthog Orc-Slayer DLC bit će potpuno besplatan za preuzimanje.

shadow-of-war-Forthog

Ranije ovoga mjeseca, izdavač Shadow of Wara najavio je da će se lik koji se temelji na Mikeu ‘Forthog’ Forgeryju, izvršnom producentu koji je preminuo tijekom produkcije igre, pojaviti u finalnoj verziji kao DLC. Dakako, DLC bi se naplaćivao 4.99 dolara, a Warner Bros. je obećao da bi 3.50 dolara od svakog prodanog primjerka donirali pokojnikovoj obitelji.

Iako njihova namjera zvuči plemenito, njihove metode su u najmanju ruku upitne. Naime, pozivajući se na zakonske komplikacije Warner Bros. planirao je donirati samo onaj novac od kupnje DLC koji se prodaje u većini država SAD-a. Posljedično, mnogi su tvrdili da će tvrtka iznimno profitirati na tobožnjoj gesti dobre volje.

Warner Bros. Interactive je naposljetku obavijestio da će Forgey DLC biti potpuno besplatan za preuzimanje, a pokojnikova obitelj će primiti donaciju direktno od izdavača.

„Sada prepoznajemo da vezivanje naše donacije na prodaju DLC-a nije najbolji način za postizanje naših ciljeva, a to su pružanje financijske podrške obitelji i stvaranje trajnog spomena na Michaela Forgeyja. Iskreno se ispričavamo fanovima i obitelji Forgey zbog konfuzije koju smo stvorili“, napisali su.

Kako bi osigurali da oba cilja budu zadovoljena Warner Bros. „osobno će donirati novac obitelji Forgey, a DLC će biti povučen iz prodaje te će ga vlasnici Middle-earth: Shadow of Wara moći preuzeti potpuno besplatno“.

Komentari (8)

  • delight353

    27.09.2017 - 12:00

    Da li je samo meni morbidno dijelit DLC u cast pokojnom kolegi???

  • vojnovic4

    27.09.2017 - 12:56

    ovo je vec dobro napravit lika u cast njemu dat besplstno igracima a nesto donirati obitelji pokojnoga

    • "PRIPROSTI SELJAK"?

      @vojnovic4, 27.09.2017 - 17:29

      Nemoj biti u zabludi kako su dobri- friendly advice.

  • Juraj Bevandić

    27.09.2017 - 15:36

    Shadow of War je apsolutni debakl i jadna nam majka ako zanemarimo i zaboravimo sve vezano uz izlazak ovog proizvoda. Zamisli da granicu povučeš tek kad shvatiš da tvoja gramzljivost obeščašćuje pokojnika s kojim si stvorio tu kravu muzaru. Ustvari konkretni primjer je još gori od toga, jer je jasno da razlog za promjenu stava nije od srca, već jer ne žele da se njihova firma javno vezuje uz zaradu na nečijoj smrti. Znali su oni od samog početka kako stvari stoje i nije im žao zbog toga šta su pokušali podvaliti nego zbog toga što su uhvaćeni i prozvani. A ako stvarno misle i dalje tvrditi da su tek sada shvatili kako je sve ispalo to samo znači da je šaka internet ratnika razumnija i sposobnija od njihovih čelnika, pa ne vidim odakle im obraz obraćati se javnosti umjesto da pišu svoje ostavke.

    • Zoran Žalac

      @Juraj Bevandić, 27.09.2017 - 18:39

      A mislim da su samo krivo komunicirali to. Nitko ne može sa sigurnošću reći, i to je to. Dobro je ovaj lik objasnio: https://www.youtube.com/watch?v=E5h6nbf2iBg

    • Juraj Bevandić

      @Zoran Žalac, 27.09.2017 - 19:03

      Pošteno, ali ja mogu sa sigurnošću reći da mi se apsolutno gadi WB-ova politika u vezi Shadow of Wara, a nisu me oduševili ni razovdnjavanjem i razvaljivanjem Arkham serijala. Ali da, možda je najpoštenije i najsigurnije da svi deset minuta verglamo u prazno samo kako bismo na kraju rekli “nitko ništa ne zna i ne može reći sa sigurnošću.”

  • Duc

    27.09.2017 - 15:41

    Ovi orkovi u shadow of waru izgledaju skoro kao ljudi totalni promašaj po meni u odnosu na prvi deo

  • Jokerhere

    27.09.2017 - 20:14

    ja se ipak nadam da ce ovo n akraju biti dobra igra.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?