HCL.HR

Opet je postavljen novi svjetski rekord u brzom prelasku Skyrima

Zoran Žalac 04.12.2021.   •   6 komentara


Novi legitimni trik za brzi prelazak Skyrima rezultirao je postavljanjem novog svjetskog rekorda – igra se može završiti za 71 minutu i 21 sekundu.

UPDATE: Svega šest dana nakon što je srušio vlastiti rekord brzog prelaska Skyrima, speedruner pod nadimkom Nucular još je jednom nadmašio sam sebe. Ovoga puta “skinuo” je skoro čitavu minutu. Novi svjetski rekord brzog prelaska sada iznosi 71 minutu i 21 sekundu. 

Speedrunner vjeruje kako ovo nije najbrži prelazak koji može ostvariti. Sljedeći pothvat bit će mu završavanje igre za manje od 70 minuta. Evo kako je izgledao najbrži glitchless prelazak Skyrima po trenutnom rekordu:

IZVORNA VIJEST (30. 11.): Koliko brzo možete završiti glavnu priču u igri The Elder Scrolls V: Skyrim? Obično je za taj pothvat potrebno 20-30 sati igranja. No, u zajednici speedrunnera ti su prelasci znatno kraći. Ranije ove godine postavljen je rekord u non-glitch speed runu kojim je Skyrim završen za 73 minute i sedam sekundi. Deset mjeseci kasnije taj je rekord srušen te je postavljen novi – najbrži prelazak Skyrima do sada trajao je jedan sat, dvanaest minuta i petnaest sekundi.

Postavio ga je speedrunner pod nadimkom nucular, koji je time samo nadmašio svoj prethodni rezultat jer je on držao i prethodni rekord. Kao što smo naveli, radi se ovdje o glitchless speedrunu koji ne iskorištava bugove i druge propuste kako bi se igra završila što prije. Ovo je prelazak igre po njezinim pravilima – uz nekoliko domišljatih rješenja za ubrzanje prelaska.

Metoda koja je omogućila uštedu vremena od skoro dvije minute pronađena je relativno nedavno. Veže se uz quest A Cornered Rat u kojemu se uz malo sreće i dosta truda može natjerati stražara da slijedi igrača do samog kraja questa kako bi ga ovaj po završetku uhitio i poslao u zatvor. Na taj način igrač se teleportira s lokacije tako da ne mora gubiti vrijeme na traženje izlaza.

Evo kako je izgledao najbrži prelazak Skyrima do sada:

Komentari (6)

  • CrashLP

    30.11.2021 - 11:43

    E TO je speedrun, a ne oni glitchevi sto prodju kroz zid i skipaju 90% igre teleportacijom do zadnjeg bossa lol prejadno

    • Strider NCG

      @CrashLP, 30.11.2021 - 19:57

      Imas različite kategorije speedrunanja, i svaka se računa pod samo tu kategoriju, any%, all bosses, glitchless itd. ako te zanima samo glitchless onda gledas samo tu kategoriju vrlo jednostavno.

    • CrashLP

      @Strider NCG, 02.12.2021 - 09:34

      Hvala, upoznat sam sa kategorijama i sve mi je jasno, ali ne zanima me uopce 😀

    • ukek

      @CrashLP, 04.12.2021 - 12:20

      Mislim treba i na te ideje doc, svih tih glitcheva i fora. Ni mene osobno, speedrunanje igara ne interesira, ali ne mogu da ne spomenem Portal speedrun. Ako nisi gledao pogledaj, oduzmem se koliko je mindblow a u isto vrijeme nekako zanimljivo i komicno koliko siluje igru 😂

  • Ovcaodnovca

    04.12.2021 - 14:26

    jbt i moji unuci ce citat o GTA 5 i Skyrimu (btw sin mi je roden kraj 2007)

    • Kirian_1984

      @Ovcaodnovca, 06.12.2021 - 07:59

      Kaj čitali, kompa, kak ide, igrali budu 20th anniversary ps7 16k edition…. Komično je da je već skoro prošlo isto godina koliko su i jedni i drugi izdavali po 4 igre u serijalu, i sad već 10-tu godinu muzu faking istu kravu, i u svakom žanru žele nametnuti igre ko servis koji traje 10 godina i još se to puši. Isto ko npr.Destiny… igral sam ga 2014 na ps3….. gta5, 2013 na ps3… skyrim – 2011na pc… i opet žele progurat nešt

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?