HCL.HR

Sony je navodno krivac što igrači Destinyja 2 ne mogu dijeliti napredak na PC-u i PlayStationu 4

Zoran Žalac prije 7 dana   •   1 komentara


Prema tvrdnjama jednog novinara, Sony je igrače Destinyja 2 na PS4 konzoli zakinuo za korisnu mogućnost prenošenja napretka na PC.

Dok neki u industriji videoigara velikodušno daju slobodu da igrači sami odluče gdje žele igrati igre, na čemu i s kime; Sony se trenutno vodi totalno drugačijom politikom. Dopustili su igračima Fortnitea i Rocket Leaguea da se igraju s igračima na ostalim platformama, ali čini se kako su još uvijek vrlo sebični i nezainteresirani kad im netko predloži nešto vezano uz cross-platform.

Novinar Jason Schreier s Kotakua izjavio je tako da je čuo kako su tvorci Desetinyja 2 prošle godine imali namjeru omogućiti dijeljenje napretka u igri između PlayStation 4 te PC platformi. Odnosno, trebala je u igru biti dodana mogućnost da prebacite svog lika iz PS4 verzije na PC verziju i obratno. To bi bilo prilično zgodno jer se Destiny 2 za PC prošle godine dijelio besplatno.

Međutim, u Sonyju za to nisu htjeli ni čuti. Argument im je bio taj da žele da ljudi asociraju Destiny 2 s PlayStation 4 konzolom. Dakle, kad pomislite na Destiny trebate pomisliti i na PlayStation, iako vam to možda nije najbolje mjesto za igranje Destinyja 2 (PC verzija je jedina koja se vrti u 60+ fps-a).

Doduše, ostaje nejasno zašto Bungie jednostavno nije omogućio transfer likova između PC-a i Xboxa. Je li moguće da im je i to bilo zabranjeno jer je Activision dogovorio partnerstvo sa Sonyjem zbog čega je Bungie bio prisiljen raditi ekskluzivne sadržaje za PlayStation 4?

Komentari (1)

  • Negan

    15.04.2019 - 16:39

    A tko bi drugi bio kriv. Pogledajte samo situaciju u zadnje vrijeme. Primjera radi navest ću Fortnite. Da igra nije planetarno popularna Sony nikad nebi popustio, a sjetite se samo onog fijaska sa zaključanim računima ako se igralo na Switchu i sl. 🙂

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?