HCL.HR

Pojava ilegalnih laserskih puški u Destiny 2 uzrokovala je interplanetarni skandal – traži se rješenje

Pero Mlinar 10.04.2019.   •   5 komentara


Greška u kodu dovela je do toga da neki igrači u Destiny 2 nabave puške koje nisu trebali moći nabaviti. Bungie je čitavu stvar shvatio vrlo ozbiljno.

U Destiny 2 ovih je dana došlo do interplanetarnog skandala nakon što je NPC trgovac imena Xur na bazaru odlučio igračima na PC-u i Xboxu prodavati takozvane Wavesplitters puške. Te su laserske puške, kao što je dobro poznato onima koji prate obavijesti iz njihove proizvodne tvrtke, Bungieja, trebale biti namijenjene isključivo igračima na PlayStation 4 konzoli. Spomenuti Xur odlučio je pak, zbog greške u kodu, pravdu uzeti u svoje ruke te zaigrati ulogu svemirskog Robina Hooda, Ovoga vikenda prodao je veći broj primjeraka pušaka u pitanju igračima koji njima nisu trebali imati pristup te tako u ozbiljnu opasnost doveo takozvani Ugovor o ekskluzivnosti dodatnih materijala za Destiny i njegove nastavke na PlayStationu 4, sklopljen između Bungieja i Sonyja davne 2014. godine.

“Trenutno istražujemo kako je došlo do toga da ekskluzivno oružje za PlayStation, Wavesplitter, bude dostupno za nabavu kod Xura igračima na PC-u i Xbox-u”, objavili su jučer iz Bungieja, prisiljeni na reakciju ozbiljnošću problema. “Radimo na tome da to ispravimo.” Pritom su objasnili što to točno znači. “Jednom kad budemo gotovi s ispravkom, svi koji su nabavili pušku [van uvjeta određenih ugovorom] moći će je zadržati u inventaru, ali ne i koristiti“, rekli su. Dokad? “Do devetog mjeseca 2019. godine“, rekli su. Kad ističe spomenuti ugovor. Odnosno točka ugovora koja se dotiče pušaka u pitanju.

Oni koji su nabavili pušku ilegalno zasad je mogu koristiti, potvrdili su. Radimo na tome da to ispravimo, ponovili su. Situacija je prilično ozbiljna. Veći broj nelicenciranih igrača tako trenutno u rukama drži, ako je vjerovati određenim izvještajima, oružje iznimne jačine. Svemir je na PC-u i Xboxu ovih dana postao vrlo opasnim mjestom. Ali, bolje je ne paničariti. Ispravak bi trebao stići brzo. Možda već i je?

U svakom slučaju, činjenica je da je jedan trgovac uzrokovao veliku pomutnju time što je odlučio prodavati oružja koja nije smio, igračima kojima nije trebao. Svojom akcijom doveo je u pitanje i smisao postojanja ugovora o ekskluzivnosti, o kojima se ponovno počelo žustrije raspravljati među igračima. A i je li Bungie doista trebao odlučiti zabraniti korištenje oružja na drugim platformama, nakon što su otkrili propust u kodu? Ili se tu moglo naći i boljih rješenja? Sony čitav slučaj nije odlučio prokomentirati.

Komentari (5)

  • Demon90

    10.04.2019 - 15:58

    Koje su to gluposti. Još ne shvaćam zašto gameri to dopuštaju jednostavno bojkotirati sav plaćeni sadržaj koji utječe na gameplay i to je to.

    • moordrak

      @Demon90, 10.04.2019 - 21:51

      LOL… nisi baš igrao Destiny2 a ?

    • Demon90

      @moordrak, 10.04.2019 - 22:40

      Ma ne pričam ja samo o Destiny nego općenito

    • moordrak

      @Demon90, 11.04.2019 - 09:59

      Daj mi to malo pojasni. Zašto bi bilo loše kupiti bolju opremu, bolja oružja, kupiti nekakvu ingame valutu? Ti grindaj za takvu opremu ja ću je kupiti jer je želim imati. U čemu je problem? Svijet nije pravedan? Grow up.

    • Demon90

      @moordrak, 11.04.2019 - 10:58

      Pa igra bi trebala biti zabavna kao prvo. Kad ti dodatnim novcem kupiš bolju opremu stvaras prednost nad onim tko nije kupio. Što predstavlja pay to win, ili grindaj ostatak života. Toliko od mene ne vraćam se više na ovo. Svi imamo svoja mišljenja

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?