HCL.HR

Square Enix je htio likvidirati Adama Jensena iz Deus Exa

Zoran Žalac 30.07.2019.   •   12 komentara


Da se pitalo vodstvo Square Enixa, Deus Ex serijal dobio bi još jednog glavnog lika u igri koja ne bi bila nastavak Human Revolutiona.

Adam Jensen nikada nije tražio da bude protagonist Deus Ex igara novijeg datuma. No, izdavač tih igara tražio je da njegov angažman bude jednokratan, otkrio je to za VG247 glumac Elias Toufexis koji Jensenu posuđuje hrapavi glas.

Naime, Toufexis je podijelio do sada nepoznatu informaciju o tome da Deus Ex: Mankind Divided inicijalno nije trebao biti nastavak Human Revolutiona već samo još jedna Deus Ex igra, s novim glavnim junakom. Naravno, to se nije dogodilo, a razlog je taj što je marketinški ogranak Square Enixa bio protiv te ideje tvrdeći kako je lik Adama Jensena bio vrlo dobro prihvaćen među igračima te da je postao zaštitni znak Deus Ex brenda.

Nažalost, Mankind Dividedu to nije mnogo pomoglo. Prodajni rezultati bili su dosta slabi, a sve je rezultiralo time da je Deus Ex serijal sada stavljen na pauzu. Glumac koji je utjelovio Adama Jensena definitivno nije sretan s takvim raspletom – iako je glumio i u drugim igrama, uloga Adama Jensena obilježila mu je karijeru.

Komentari (12)

  • hyperion

    30.07.2019 - 12:33

    Ja sam tek prije mjesec dana odigrao Mankind Devided i na neki način mi je drago da su ljudi pljuvali po njemu jer se nisam odavno ovako ugodno iznenadio nekom igrom. Možda mi je samo taj svijet falio… Jako se nadam da će dobit treći dio koji je nekako stidljivo u planovima.

    • mili1985

      @hyperion, 30.07.2019 - 13:10

      Ma igra je odlična, samo što imam taj osjećaj da je nezavršena. Sve lokacije su dobre, ali Prag je je fenomenalno dizajniran. Također ona misija infiltriranja u banku..masterpiece.

    • hyperion

      @mili1985, 30.07.2019 - 15:42

      Malo nedovršena ali ne bezobrazno kratka kako sam čitao u recenzijama u to vrijeme. Ali ajde s druge strane jako dobri side questovi, dosadno ti ne može bit (ako ti se sviđa ta tematika).

    • Sinek

      @hyperion, 30.07.2019 - 20:53

      glavni quest traje 3 sata, premalo price i progressa cijelog svijeta, adam o iluminatima zna 2% vise nego u hr-u

    • hyperion

      @Sinek, 30.07.2019 - 22:29

      Aj nemoj sad kakit, 3 sata hahah. Ovo drugo ti mogu uvažit, a što se tiče illuminata oni su ionako tu kao poveznica ovoga serijala i koliko znam situacija se sa njima riješi poslije (u prvoj igri). Jedino malo bode sitaucija sa Janusom i šta se točno dogodilo nakon Panchee, tj ti cliffhangeri.

    • mili1985

      @hyperion, 31.07.2019 - 07:24

      Cliffhangeri su donekle riješeni u knjizi DE Black Light, koja služi kao poveznica između igara.
      Inače, preporučam čitanje DE knjiga, Icarus Effect i Black Light, jako su zanimljive.

    • Sinek

      @hyperion, 31.07.2019 - 09:28

      kao prvo, nauči se razgovarati normalno.
      kao drugo, ne trebaš sve shvaćati doslovno. 3 sata – malo karikiram, da. moja ozbiljna procjena je da se glavni quest može preći u 4-6 sati (što je prekratko za ovakvu igru), u prvom prelasku, da ti ništa ne odvlači pažnju i da si fokusiran samo na glavne misije, ovisno o tome da li si upoznat s mehanikama igre iz prošlog nastavka i koliko detaljno istražuješ. kažem može, to ne znači da netko neće potrošiti 15 sati
      imam platinu u md-u. u prva dva prelaska nisam otključao foxiest of the hounds (no alarms) pa sam započeo treći. doslovno mi je trebalo sat i pol vremena za prelazak a nisam baš neki speedrunner, i to je bilo na “i never asked for this” razini. igra je vrlo vrlo kratka.

    • Sinek

      @hyperion, 31.07.2019 - 09:44

      iluminati nisu tamo neka poveznica, već doslovno okosnica cijelog universa koja vozi cijelu radnju i shifta odnose frakcija i korporacija ovog serijala u borbi za moć

    • hyperion

      @Sinek, 31.07.2019 - 10:25

      Ma naši smo, nikakva ljutnja. To pod poveznica sam mislio u smislu da se pitanje Pagea i ostalih ne bi ni trebalo riješit u Jensenovo doba, zato kažem poveznica jer ne možeš promjenit ono što se tek treba dogodit, a ovo za “tri sata” kao da si rekao “tri minute” znam da karikiraš ali pomalo uvredljivo prema igri. Onaj koji voli igrati ovakve igre trajat će mu 15 sati, kao meni. Naravno da ima likova koje boli briga pa će rješavat nabrzaka main questove. Kratka jest, ali barem je slatka.

  • Darac83

    30.07.2019 - 13:11

    Ja sam baš uživao u MKD…

  • Apocalypse4987

    30.07.2019 - 15:41

    Adam je legendaran lik, pomalo podsjeća na futurističkog Geralta, setting je odličan, cyberpunk prag izgleda prekrasno, priča je dosta dobra, ostali likovi ludilo. I onda pokupi loše kritike u vremenu kad caruju debilni battle royale naslovi

  • Jokerhere

    31.07.2019 - 20:14

    Ma jes joj nesto falilo…dobra je, ali nesto jeste bila bez kulminacije.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?