HCL.HR

Square Enix je patentirao vizualni stil Octopath Travelera

Ivan Brekalo 23.01.2019.   •   2 komentara   •   Zanimljivosti


Neovisno o nastavku Octopath Travelera, Square Enix si želi osigurati da vizualni stil te igre bude karakterističan za njihove naslove.

Jedna od najboljih RPG ekskluziva na Switchu svakako je Square Enixov Octopath Traveler. Ta je igra dobre ocjene i odlične reakcije igrača zaslužila, između ostalog, zbog neobične kombinacije vizualnog stila koji je spojio retro i modernu estetiku. Na vrlo kreativan i vizualno atraktivan način, Octopath nas je kombiniranjem 16-bitnih sprajtova i 3D modela uspio podsjetiti na stare Squareove klasike kao što su Final Fantasy VI i Chrono Trigger. Sada je Square Enix taj vizualni stil i patentirao, barem kao pojam.

Svježe patentirani pojmovi „HD-2D“ i „HD2D“ ne znače nužno da ćemo uskoro vidjeti nastavak Octopath Travelera. Vlasnici patenta ovaj grafički stil mogli bi upotrijebiti i za neku posve drugu igru, možda za novi Bravely Default naslov o kojem se već neko vrijeme šuška, a možda i za neki posve novi IP. Koliku točno snagu ovi patenti imaju, odnosno koliko će se druge igre smjeti približiti vizualnom dizajnu Octopath Travelera, ne možemo sa sigurnošću reći. No, svakako je dobra vijest da nas zasigurno čeka najava nekog novog, vjerojatno vrlo obećavajućeg RPG naslova.

Komentari (2)

  • dandelion

    23.01.2019 - 10:03

    ta odlična igra vani je već 6 mjeseci a na Hcl-u nema recenzije
    od mene 90/100

    • Shadow king

      @dandelion, 23.01.2019 - 14:25

      Bome istinu govoriš. Pitam se zakaj ju nisu recenzirali

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?