HCL.HR

Starbase je istraživačko-graditeljski MMO naslov kreatora Trine serijala

Stjepan Fikter 29.05.2019.   •   2 komentara


Kao što je i za očekivati od MMO naslova, Starbase će također kombinirati istraživanje, gradnju, skupljanje resursa, trgovanje, borbu i sve ostalo što viđamo u modernim igrama.

Ogroman prostor poput svemira dobra je podloga za aktivnosti dizajniranja i gradnje svemirskih brodova te postaja. Kako bi gameplay bio potpun, ne treba zaboraviti ni na istraživanje, skupljanje resursa, crafting, trgovanje te borbu bilo to pomoću pušaka ili brodova. Kada se sve to pomiješa, dobijemo Starbase – novi naslov baziran na voxelima, i to ni više ni manje nego od kreatora Trine serijala.

Zahvaljujući navedenoj tehnologiji, developeri najavljuju potpuno destruktivnu okolinu i druge gameplay elemente koji se mogu vezati na to. Zbog simulacija s fizikom, kreativna i gameplay strana trebali bi se posebno isticati.

Osim mogućnosti uništavanja okoline, online segment bit će okrenut prema suradnji s tisućama igrača, ako ih toliko bude. Karijera svemirskih robota moći će se odvijati kroz pridruživanje frakcijama te sudjelovanjem u bitkama između Empirea i Kingdoma ili se može istraživati galaksija i nadati se da će osiguranje pokriti štetu ako nešto krene u krivom smjeru.

Dizajniranje i gradnja također će imati hrpu detalja jer se najavljuje kako je vijak najmanji element s kojim se može nešto sastaviti, a najmanji brodovi mogu imati tisuće dijelova od kojih svaki dio ima svoj model oštećenja. Također, moći će se programirati i čipovi koji bi sve to trebali odvesti na još veću razinu u smislu inovativnosti, automatizacije i funkcionalnog dizajna. Ako ste pomislili kako je Star Citizen ambiciozan naslov, po najavljenome Starbase mu se opasno približava.

Hoće li barem osnovni elementi funkcionirati saznat ćemo ove godine za kada je planiran dolazak u Steam Early Access program. Tamo bi se igra trebala zadržati najmanje jednu do dvije godine, a svakog mjeseca bi trebala biti dostupna značajnija nadogradnja.

Komentari (2)

  • NeoGames

    29.05.2019 - 14:00

    Novi EVE online?

    • shpeich

      @NeoGames, 30.05.2019 - 12:02

      niđe veze jedno s drugim…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?