HCL.HR

Starfield od sada ima FOV postavku, mjesec dana nakon izlaska

Zoran Žalac 10.10.2023.   •   8 komentara


Novo ažuriranje za Starfield igri je dodalo mogućnost podešavanja širine gledišta kamere te dodatno optimiziralo igru za Intelove grafičke.

Od sada u Starfieldu možete podešavati FOV, odnosno širinu gledišta, odnosno kamere. FOV se u PC verziji ranije mogao modificirati izvan same igre, a od sada je ta postavka dostupna u opcijama i za PC i za Xbox Series verzije igre.

Osim podesivog FOV-a, ažuriranje 1.7.36 donijelo je poboljšanja u stabilnosti i izvedbi, kao i dodatne optimizacije za Intelove ARC grafičke. Interesantno je pak da Bethesda nastavlja pružati podršku za Intelove grafičke, nakon što su u više slučajeva iz njihove korisničke službe tvrdili kako Intel ARC A770 grafičke nisu službeno podržane jer prema njihovom mišljenju nisu u rangu minimalnih grafičkih kartica potrebnih za igranje.

U bilo kojem slučaju, iz Bethesde su već najavili na čemu će raditi u budućim ažuriranjima za Starfield. Ubuduće možemo još očekivati opcije za podešavanje svjetline i kontrasta slike, meni za kalibraciju HDR-a, podršku za Nvidia DLSS, podršku za 32:9 ultrawide monitore te uvođenje tipke za brzo konzumiranje hrane.

Komentari (8)

  • ajdin_sa

    10.10.2023 - 15:20

    E kakav cirkus , stvari koje su basic basica oni ubacuju koliko nakon izlaska 🤦 na dosta se stvari prešutilo za ovu igru i nije dobila backlash kao mnoge druge igre 🧐

    • Goblin

      @ajdin_sa, 10.10.2023 - 16:02

      Kako nije, vidio sam ruganja i ruganja

    • Cro legend

      @Goblin, 10.10.2023 - 17:47

      Mozda misli od recenzenata

  • Iron666

    10.10.2023 - 15:51

    DLSS i Frame Generation je ubačen od strane moddera doslovno 2 dana nakon izlaska. Stvarno mi nije jasno zašto im treba toliko vremena. FOV slider neću uopće komentirati. Zamisli, multimilionska kompanija treba mjesec dana kako bi stavila opciju u igru koju doslovno sam možes editan u .ini fajlu za 5 i pol sekundi. Žalosno i smješno u isto vrijeme. Također, prešao sam igru i već mi je nakon 50ak sati postala smor. Priča je postajala sve lošija i lošija i jednostavno sve više negativnih stvari je počelo pokrivati one koje su relativno okej. Nije ovo u rangu Skyrima i njegove ljepote i kvalitete questova i okoline. Očito su furali kvantitet a ne kvalitet, šteta.

  • Mrkvicaa

    10.10.2023 - 16:16

    Imaju iza sebe najmoćnije ljude amerike, a njihove igre i dalje krpaju moderi

  • Cros80

    10.10.2023 - 16:37

    Sve ako ne zeznu pa kasnije nemas nikakve opcije za opcije nakon update. Bas bi bilo fora.

  • Sinek

    10.10.2023 - 17:51

    “namjerno smo se odlucili na lansiranje bez fov postavke” – vjerojatno todd howard

  • mongra

    10.10.2023 - 23:42

    Igra je vec pala u zaborav. A za koji dan ce na Steamu imat Mixed Reviews, sto je ultimativna katastrofa.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?