HCL.HR

Pojavila se hrpa glasina o Assassin’s Creed: Originsu, ne znamo što bismo mislili o njima

Zoran Žalac 17.05.2017.   •   12 komentara


Glasine anonimnih izvora tvrde kako u Assassin’s Creed: Originsu više neće biti penjanja na tornjeve da bi se otključala vidljivost na mapi.

ac-origins

Do potpunog otkrivanja nove Assassin’s Creed igre, navodno podnaslovljene kao Origins, preostalo nam je nešto manje od mjesec dana. S obzirom na veliku neizvjesnost, ali i uzbuđenje jer novi AC nismo igrali već više od godine dana (što je čudno), sve su češće glasine o tome što jest u igri, a što nije.

Neke od glasina već smo vam prenosili, poput toga da će u igri biti plovidbe i da ćemo kontrolirati dva lika. Sada je pak došla nova doza glasina koju je prenio anonimni izvor na 4chanu. Dobar dio svježih glasina je u “sinkronizaciji” s onim starima, no još uvijek su to neslužbene informacije pa ih ne treba uzimati zdravo za gotovo. Drugim riječima, svakoj sljedećoj rečenici automatski prišijte riječ “navodno”.

Navodno se igra odvija u Egiptu između 1400. i 1200. godine prije Krista. Okej, taj dio je gotovo pa siguran. Inspiracija za igru bio je The Witcher 3 pa AC: Origins npr. neće imati multiplayer segment kako bi se potpuno posvetio priči. Borba bi navodno isto tako trebala sličiti onoj u The Witcheru utoliko što će vas neprijatelji pokušavati flankirati i prevariti različitim vrstama napada.

Protagonist je u početku neimenovani lik kojega ostali kasnije počnu zvati Shed. Navodno je šutljiv poput Altaira, a porijeklom je s teritorija današnjeg Izraela. Glavni zadatak u igri bit će mu oslobađanje svog naroda iz ropstva. Osim njega kontrolirat ćemo i drugog lika u modernom vremenu koji je navodno potpuno istrenirani Assassin. Gameplay u modernom vremenu trebao bi se vrtjeti oko interakcije sa ostalim likovima poput Williama, Rebecce i Shauna.

Značajan novitet gameplayja trebao bi biti uvođenje novog načina pregledavanja okoliša. Umjesto da se penjemo po tornjevima, kao do sada, navodno ćemo koristiti orlove. Slična mehanika razrađena je u Far Cry Primalu pa nije nemoguće da je glasina o ovome istinita.

Plovidba će doista postojati u igri, ali neće biti borbe dok ste na vodenoj površini. Bit će moguće otploviti sve do istočnog mediterana. Parkour se uglavnom nije mijenjao od Syndicatea i Unityja, no dodani su novi vizualni pokreti poput onih u Watch Dogsu 2. U borbi ćemo navodno koristiti staro oružje – skrivenu oštricu, no bit će tu i novih dodataka poput štita. Zgodan dodatak igri navodno bi trebala biti mogućnost da glavnom liku po želji stavimo ili skinemo tradicionalnu Assassin kapuljaču.

Komentari (12)

  • Darcoolio

    17.05.2017 - 14:57

    Zvuči ok, videćemo šta je Ubisoft u stanju da zabrlja 🙂

  • don5pro

    17.05.2017 - 15:12

    Hahaha nece bit tornjeva pa to je nemoguce 🙂

    • YeYa

      @don5pro, 17.05.2017 - 20:15

      Nije to Assassin’s creed ako nema tornjeva 😛

  • DjokaBA

    17.05.2017 - 16:16

    Mrzim mutave protagoniste, poput Altaira i Connora iz AC3. Dajte nekog poput Ezia..

    • davork

      @DjokaBA, 18.05.2017 - 22:12

      ne s.ri

    • DjokaBA

      @davork, 18.05.2017 - 22:53

      od.ebi

  • Eldar Tutnić

    17.05.2017 - 18:29

    Meni je penjanje po tornjevima bila super stvar, gust mi je bilo to istrazivati i penjati se po njima. Stavise, 99% stvari mi je super u Ac igrama 🙂

  • Rnabobo

    17.05.2017 - 19:14

    Čini se da je Mojsije bio assassino

  • MHLBLSC

    17.05.2017 - 21:41

    Da li postoji netko kome je radnja u modernom vremenu imalo dobra? Da li postoji jedna osoba, jedna? Nikad u životu nisam sreo nikog kome je dobra. Dajte javite ako ima netko, da znam da bar netko na svijetu uživa u tom aspektu priče. Osobno mi to nikad nije bilo jasno u AC igrama. Radije bih igrao Minecraft ili čak Pokemon Go nego dijelove u AC igrama koji se odvijaju u modernom vremenu.

  • 1oR

    17.05.2017 - 22:48

    Stize nam benchmark za kompove

  • gdfgdgdgdg

    18.05.2017 - 07:38

    Najvjerojatnije igra vezana za onih 6 kipova u podrumu Monteriggionia ako ne bilo bi jebeno vidit neki takav nastavak

  • metalshegy

    18.05.2017 - 21:42

    altair my friend, it seems my students do not fully understand what it means to wield the blade, perhaps you can show them what you know

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?