HCL.HR

Bivši Blizzardovci najavili free-to-play igru Stormgate, nikad neće biti pay-to-win, kažu

Zoran Žalac 10.06.2022.   •   6 komentara


Bivši developeri Warcrafta 3 i StarCrafta 2 najavili su stratešku igru “koju su svi čekali”. Zove se Stormgate, radi se u Unreal Engineu 5 i bit će besplatna za igranje.

Blizzard već godinama ne radi strateške igre… barem ne za PC, pa su brojni veterani napustili studio i osnovali vlastiti tim zvan Frost Giant Studios. Jučer su predstavili svoju prvu igru – fantasy strategiju zvanu Stormgate.

Bit će to igra smještena daleko u budućnost, u kojoj će se čovječanstvo u mechovima boriti protiv demonskih sila. Obje će strane u sukobu biti igrive, a petlja gameplaya uključivat će skupljanje resursa, izgradnju baze i upravljanje jedinicama u bitkama protiv neprijatelja. Klasika!

Stormgate će biti potpuno prilagodljiv igračevim željama – kampanja će se moći igrati samostalno ili kooperativno u grupi do troje igrača. Multiplayer će imati kompetitivno igranje 1 na 1, te će donijeti sustav turnira. Igra će također imati editor u kojemu će igrači moći kreirati svoje misije, mini-igre i sl, te ih dijeliti s drugima.

Zvuči super, a koliko će koštati? Ništa – kažu iz Frost Gianta, Stormgate će biti free-to-play igra. I kažu da su svjesni kako su igrači sumnjičavi oko toga, pa u startu poručuju da njihova igra, za razliku od nekih, nikada neće biti pay-to-win naslov. Nikad! Kako će onda od nje zarađivati? Kažu kako u planu imaju dodatne i opcionalne sadržaje za Stormgate. Osnovna će igra biti besplatna, pa ako vam se svidi, moći ćete kupiti dodatne sadržaje ako to želite, te na taj način pomoći developerima.

Stormgate je za sada najavljen kao PC ekskluziva, a prvo beta testiranje na Steamu provest će se 2023. godine.

Komentari (6)

  • SanKa

    10.06.2022 - 11:11

    hahhahahahaha, lies upon lies. krepajte

  • ToddHrowrad

    10.06.2022 - 11:19

    Nema gameplaya, vidimo alpha ženu koja ne pokazuje trunku straha ili poštene reakcije na đavolje čudovište, još uz to slabo opremljena prima udarac koji bi ju neovisno o štitu trebao ubiti na mjestu

    • soypi

      @ToddHrowrad, 10.06.2022 - 12:21

      Da, igra totalno nerealna. Ocjena 2/10

    • ToddHrowrad

      @soypi, 10.06.2022 - 12:38

      Nije bit toliko o realnosti, već prenaglašenoj nerealnosti, izuzetka ikakog osjećaja – npr. šareni rat u Battlefieldu 2042, specijalisti koji poslije runde puni entuzijazma kao da dočekuju novu rundu. Takve stvari flopaju više nego što ne flopaju.

  • Fenner

    10.06.2022 - 11:40

    Ajde, riječi im se pozlatile!

  • Shaman

    10.06.2022 - 15:15

    A sta ako bude dobro? To ne bi bilo lose, zar ne?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?