HCL.HR

Strateški survival naslov Conan Unconquered donosi valove neprijatelja i bijesna božanstva

Hrvoje Smoljić 13.04.2019.   •   4 komentara


Prizivanje hiborijanskih božanstava na bojišnicu je samo jedna od stvari kojom se Conan Unconquered želi izdvojiti u odnosu na slične strateške survival igre.

Ako niste čuli za Conan Unconquered radi se o strateškoj igri “novijeg” kova gdje je gameplay začinjen elementima survivala. Kako to funkcionira? Pa većina igre vaš je standardni RTS u kojem skupljate resurse te gradite građevine i vojnike. Zaplet, međutim leži u činjenici protivničke jedinice dolaze s ruba mape u sve moćnijim i brojnijim valovima s ciljem da pregaze vašu bazu. Na vama je da preživite određeni broj valova i do kraja usavršite “kornjača” stil igranja.

Iako nam takav tip igre nije stran, Conan Unconquered ipak donosi nekoliko posebnih začina poznate formule. Osim činjenice da igru mogu igrati dva igrača na istoj mapi, to se prije svega odnosi na heroje.

Sam Conan barbarin, ali i drugi poznati likovi iz franšize bit će prisutni na bojišnici i toliko su moćni da čak mogu samostalno odbiti prvih nekoliko valova neprijatelja. Njih je moguće slati po mapi kako bi se suočili s posebnim neprijateljima koji čuvaju vrijedne artefakte. Isti će pojačati heroje za teže bitke i dati im razne magične spososbnosti.

Trupla neprijatelja neće samo nestati nego će istrunuti i vašom bazom širiti bolesti, a pojavi li se u nekom od valova i necromancer, moći će ih oživjeti te vam stvoriti dodatne probleme. Tu su i brojna istraživanja kojima ćete moći pojačati defenzivne građevine, ali i prizvati doslovne bogove koji će bez diskriminacije gaziti sve pred sobom – čak i vaše jedinice.

Sve zajedno zvuči uistinu obećavajuće, a kako je kad se zaigra, saznat ćemo 30. 5. kada igra izlazi na PC-u. Do tada, pogledajte proizvođačev dublji uvid u sve aspekte gameplaya:

Komentari (4)

  • TopkeBosanac

    13.04.2019 - 19:00

    Podsjeca dosta na Age of Mithology, ne izgleda lose probat ce se :).

  • nemessis

    13.04.2019 - 20:58

    Moglo bi biti zanimljivo, iskreno s moje strane nisam bas zadovoljan jer u zadnje vrijeme nerade nesto bas dobre igre rts tipa base building

    • TopkeBosanac

      @nemessis, 14.04.2019 - 00:28

      Treba nama druze Age of Empires IV

  • Sop-minecraft

    14.04.2019 - 22:02

    Obozavam sve strategy igre i ovo s leševima mi je poprilicno interesantno

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?