HCL.HR

Super Mario zatvorio Olimpijske igre u Riju i najavio iduće u Japanu

Zoran Žalac 22.08.2016.   •   4 komentara   •   Zanimljivosti


Japan je na sinoćnjoj ceremoniji zatvaranja Olimpijskih igara u Riju dao posebnu počast kulturi gaminga promovirajući iduće natjecanje uz pomoć Super Maria, Pacmana i ostalih ikona iz igara.

super-mario-olimp

Često kažemo da je Japan svijet za sebe, druga kultura koju je nama teško razumjeti. Za to ne treba boljeg dokaza od jednostavnog testa – pokušajte zamisliti kakve su šanse da se premijer vaše države na velikoj svjetskoj pozornici nađe obučen u kostim lika iz popularne kulture. Jer, u slučaju Japana to se sinoć i dogodilo.

Naime, japanski premijer sinoć je na ceremoniji zatvaranja Olimpijskih igara u Riju na pozornicu iskočio kao – Super Mario. Bio je to potez najave sljedeće Olimpijade u Tokiju, 2020. godine.

Za svijet gaminga ovo je važna i velika stvar jer je Japan osim s Mariom svoju kulturu predstavio i drugim likovima koji imaju direktne ili indirektne veze s gamingom – Pacmanom, Kapetanom Tsubasom i Hello Kitty. Dakako, za Nintendo je to najveća stvar desetljeća jer bi Super Mario po svemu sudeći mogao biti maskota Olimpijskih igara u Tokiju, ili barem službeni ambasador istih.

Za talijanskog vodoinstalatera ovo je zaslužena počast jer su unazad nekoliko godina Olimpijske igre u svijetu videoigara predstavljane baš kroz njegov lik. Naravno, uz Marija je Olimpijadu promovirao i Segin Sonic, a on je ovdje izvjesio te je najveći gubitnik čitave ove priče.

Označeno sa: , , ,

Komentari (4)

  • GazSnake

    22.08.2016 - 13:13

    Gledam i pomislim a evo sad ce Sonic nabrzinu dobjezati do Ria kada ono Mario haha.

  • Meeple666

    22.08.2016 - 13:43

    Sega je izvorno američka firma.

  • Mixa

    22.08.2016 - 15:45

    Svaka cast japancima i ziveo Nintendo! 😀

  • l)oolvl

    23.08.2016 - 18:00

    dobro plaćena reklama

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?