HCL.HR

Survival horror P.A.M.E.L.A. zadobio je našu pažnju novim trailerom

Juraj Bevandić 16.03.2016.   •   8 komentara


Survival horror u prvom licu sa jedinstvenim otvorenim svijetom i dobrom atomsferom? Može, samo promijenite ime, tko će tipkati te silne točke svaki puta.

pamela

Internetom je počeo kružiti novi kratki video Pamele, ali mnoge bi mogao iznenaditi svojim sadržajem. Radi se o survival horror FPS-u nezavisnog proizvođača NVYVE Studios. Igra je trenutno u alpha fazi, ali već pokazuje puno potencijala i zanimljivih ideja.

Igrač se budi iz zamrznute komore na planetu pomalo izlizanog rajskog imena Eden. Ostatak je nešto zanimljiviji, jer je Eden trebao biti vrhunac ljudske težnje prema savršenom spoju tehnologije, medicine i društva. Kako to biva, sve je pošlo po zlu, a ne sumnjamo da će biti zanimljivo otkrivati zašto i kako.

To i je glavni cilj u igri, otkriti što se točno dogodilo, kako je čovječanstvo propalo, a svojim putem do odgovora upoznat ćete razne frakcije što preživjelih ljudi, što sofisticiranih robota. Sama P.A.M.E.L.A. iz naslova je ustvari privatan AI načelnika planeta.

No, daleko od toga da je Pamela još jedan simulator šetanja u nizu. Radi se o survival hororcu u punom smislu te riječi. Borba za sada izgleda pomalo mlako i nedorađeno, ali atmosfera i građenje tenzije podsjećaju na neke od najboljih igara tematike strave i užasa.


Igru pogoni Unity koji još jednom pokazuje da vizualno može izgledati poprilično dobro, ali puno je impresivnije možda to što je igra potpuno otvorena i nije linearna. Prisutan je element nasumične generacije razina, protivnika i objekata, a developeri tvrde da će iskustvo svakog igrača biti potpuno jedinstveno i novo.

Budite na oprezu u ljetnim mjesecima ove godine kada igra izađe na Steamu – ne bi to bilo prvi put da nam jedna Pamela krati vruće ljetne dane.

Označeno sa: ,

Komentari (8)

  • ILoveVikingPorn

    16.03.2016 - 12:06

    Ambijentalno se čini dobro, ima zanimljivih stvari koje nismo vidili dosada u survival horror igrama. Definitivni će se trebat isprobat.

  • Vejn

    16.03.2016 - 13:33

    hm…. horor po danu, nekako mi ne ide ali eto…

    • Apocalypse4987

      @Vejn, 16.03.2016 - 13:35

      to i je najbolja stvar, jer niko ne očekuje da će se neko zlo dogodit po danu

    • Vejn

      @Apocalypse4987, 16.03.2016 - 16:46

      Ja vise volim mrak ali mozda i bude dobro na kraju

    • HainY

      @Vejn, 17.03.2016 - 16:25

      po danu se bas ne mozes sakriti dok po noci mozes, haha 😀 . Uostalom ne izgledaju mi bas AI nesto cudovisno ali ovakvim igricama uvijek dajem prednost, mislim zasto ne. Ovako ionako ne prikazu sve u traileru.

  • nixxxa120

    16.03.2016 - 14:15

    Neobičan koncept , malo podsjeća na somu

  • krosis

    16.03.2016 - 14:56

    Više mi vuče na akcijsku igru nego na horor….nezz treba vidjeti kad izađe….uglavnom jako zanimljiv koncept igre….

  • goldfinger

    16.03.2016 - 18:40

    Nije loše…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?