HCL.HR

Svemirska opera se nastavlja – najavljen je Homeworld 3

Stjepan Fikter 31.08.2019.   •   1 komentara


Samo 16 godina bilo je potrebno da dočekamo najavu trećeg nastavka kultne svemirske strategije Homeworld, s time kako je stiglo još jedno neočekivano iznenađenje.

Homeworld 3

Ono čemu su se mnogi nadali napokon je ostvareno – najavljen je Homeworld 3 kojeg bismo, ako bude sve po planu, trebali zaigrati krajem 2022. godine. Za oživljavanje nove svemirske flote bit će opet zaduženi momci i djevojke iz Blackbird Interactivea koji su nam dostavili Homeworld: Deserts Of Kharak.

Iz Gearbox Publishinga navode da je razvoj igre u ranoj fazi s tek nekoliko mjeseci pred produkcije, pa je to razlog zbog kojeg moramo duže čekati na izlazak. Iako igra ima izdavača što znači i financijsku stabilnost, njezin razvoj može se podržati putem Fig platforme.

Naime, fanovi serijala već sada mogu rezervirati svoju kopiju na navedenoj platformi, no Homeworld 3 nema postavljeni cilj koliko novaca mora prikupiti. Točnije rečeno, za cilj je postavljen jedan dolar, a u trenutku pisanja ove vijesti, prikupljeno je 241,970 dolara s time kako prikupljanje traje mjesec dana. Osim što će se sredstva uložiti za što bolji završni proizvod, ovim putem publika će također moći sudjelovati u razvoju svojim prijedlozima i komentarima.

Više o novitetima koji će biti dostupni s trećim nastavkom saznat ćemo kasnije tijekom kampanje, a razvojnom studiju je prioritet dostaviti igru koja odmah izgleda, zvuči i osjeća se kao Homeworld. Također, želja im je dostaviti snažnu radnju koja se nastavlja na kraj Homeworlda 2, uz naravno najbolju borbu svemirskih flota u potpunom 3D prostoru.

Za one koji nisu upoznati s ovim serijalom ili se žele prisjetiti svemirskih bitaka, na Steamu može se kupiti Homeworld Remastered Collection za samo 4,79 eura.

Drugo iznenađenje koje je tiče ovoga serijala je najava zasebnog projekta, smještenog u istom svemiru – Homeworld Mobile. Za prebacivanje svemirskih bitaka na mobilne uređaje zadužen je razvojni studio Stratosphere, a igru bi trebali već zaigrati iduće godine. Također, svi koji podrže razvoj trećeg dijela, dobit će pristup ranoj verziji igre za mobitele.

Komentari (1)

  • MaliMicek

    31.08.2019 - 19:00

    Prvo sam bio oduševljen, kada sam vidio vijest, ali ostao malo razočaran kad sam vidio da trojku rade devovi Deserts of Kharak. Koliko god dobra strategija, nije mi se svidjela i puno toga joj je falilo, naportiv nije loša igra ali nije ono nešto i konstantno sam se morao podsjećati da sam u Homeworld univerzumu, što u slučaju originalnog tj rematser Homeworlda nije nimalo slučaj. Dobro dugo je vremena pred njima nadam se da ce ostvariti očekivanja jer su originalni H1 i H2 igretine.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?