HCL.HR

Svjetsko prvenstvo u League of Legendsu seli na Island

Lovro Maroševac 10.09.2021.   •   0 komentara   •   Esport


Worlds 2021 ove se godine neće održati u Kini, već je pandemija koronavirusa bila primorana preseliti cijeli događaj na Island.

Worlds 2021 ove se godine trebao održati u Kini, no premješten je u Europu. Razlog premještaju je pandemija koronavirusa te brojne mjere i COVID protokoli tijekom putovanja. Riot Games nije želio ništa prepustiti slučaju pa su još u osmom mjesecu donijeli odluku prema kojoj će premjestiti lokaciju Svjetskog prvenstva.

Ovogodišnji Worlds tako će se održati na Islandu, točnije u glavnom gradu Reykjavíku. Mečevi će se igrati u velikoj sportskoj dvorani Laugardalshöll, a naslov prvaka branit će DWG KIA, nekadašnji DAMWON Gaming. Worlds 2021 trajat će od 5.10. do 6.11.2021. godine, a za titulom pobjednika natjecat će se 24 tima, od kojih će neki prvo morati proći takozvanu play-in fazu da bi došli na glavnu pozornicu.

Ovo inače nije prvi put ove godine da se neki veliki turnir u LoL-u održava na Islandu. Isti slučaj dogodio se tijekom Mid-Season Invitationala, koji se održao tijekom petog mjeseca ove godine bez publike. Iz Riota su ponosni na to kako su odradili cjelokupnu stvar jer se nitko od igrača i radnika nije zarazio koronavirusom. Kao što je to bio slučaj na MSI-ju, tako će i Worlds 2021 biti bez gledatelja uživo. Riot Games maksimalno će paziti na zdravlje igrača i stručnog osoblja, slijedeći upute zdravstvenih organizacija.

No i bez publike možemo očekivati spektakl, što natjecateljski što kroz tehnološke aspekte. Riot je poznat po svojim nevjerojatno dobrim audiovizualnim prezentacijama koje se prikažu tijekom trajanja Svjetskog prvenstva.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?