HCL.HR

Tehničke probleme igre Rime možda uzrokuje Denuvo zaštita

Zoran Žalac 29.05.2017.   •   14 komentara   •   Zanimljivosti


Nezavisni razvojni studio Tequilla Games obećao je ukloniti Denuvo zaštitu nakon što igra bude piratizirana jer možda ima negativan utjecaj na njezinu izvedbu.

RiME-screenshots-6

Šareni puzzle-platformer Rime prošloga je tjedna izašao na PC-u i konzolama, a kao što ste mogli vidjeti u našem videu, Igor nije imao većih problema prilikom pokretanja igre. Međutim, moja recenzentska kopija ponašala se vrlo čudno te je najvećim dijelom bila neigriva zbog trzanja i opadanja broja sličica po sekundi. Iz tog razloga recenzija će malo kasniti dok se tehnički problemi igre ne ispeglaju.

A ispeglat će se, možda, kada developer ukloni Denuvo zaštitu s igre. Naime, korisnici kojima igra ne radi dobro (a doista ne bi trebala biti hardverski zahtjevna) odmah su krivca pronašli u anti-piratskom rješenju, s obzirom da ne bi bio prvi slučaj da Denuvo utječe na izvedbu igre.

Developer je na službenoj stranici priznao kako je manji dio korisnika naletio na probleme i da Denuvo doista uzima mali danak na performanse, ali ističu da to nije uzrok nestabilnog ponašanja.

“Jedina stvar koju Denuvo trenutno radi za nas jest provjeravanje je li Steamova DRM zaštita još uvijek aktivna u igri. Postoji mali udar na performanse koji je povezan s ovim, ali za sada ne vjerujemo da to uzrokuje probleme koji su prijavljeni. Možda smo u krivu. Nadgledamo situaciju.”

Iz Tequilla Gamesa došlo je i objašnjenje zašto su uopće odabrali Denuvo zaštitu za svoju igru.

“Stvar je u tome da smo istražili stopu piratstva kod igara koje su vrlo slične Rimeu, i to nas je uplašilo. Trenutno, Denuvo je naša jedina efikasna opcija. Sudeći prema ostalim slučajevima, očekujemo da će zaštita trajati dva tjedna, možda najviše tri. Poslije toga nemamo namjeru dodavati novu verziju Denuva.”

Označeno sa: ,

Komentari (14)

  • brlja

    29.05.2017 - 10:29

    Super mi je kak su ovakvi ‘kreativni’ studiji zabrinuti za svoje vlasnistvo, ali nije bio problem napravit igru koja izgleda ISTO ko zelda ww( jako specificni vizual) slicnog gameplaya i tematike…preskacem samo tako da je najbolja nasvijetu.

    • Goran1234

      @brlja, 29.05.2017 - 10:34

      Slažem se…i mene podsjeća na Wind Waker,ali na nekom sniženju će se kupiti.

    • Zoran Žalac

      @brlja, 29.05.2017 - 10:58

      Koristi istu cel-shading tehniku (kao i masu drugih igara) ali vizualni dizajn nije ni približno isti. Pogledaj samo modele likova – proporcije tijela ponajprije – Zelda vs Rime

    • brlja

      @Zoran Žalac, 29.05.2017 - 11:15

      Varijante cel shadinga se koriste od prvih 3d igara jer je puno manje zantjevan za izracun,nema ambient oclusiona samo 2,3 tona sjena. A svi su ‘culi’ za cel shading sa ww-om. Nije u tome problem nego sto koriste isti tip shadinga,isti shader za more, okolis,biljke ko u wwu, isti tip sjena.u ww-u je postignut jako specifican tip cel shadinga koji izgleda moderno i dobro, ovo je direktna kopija.

    • Goran1234

      @brlja, 29.05.2017 - 11:21

      Može biti kopija WW,ali ako je igra dobra,nema problema…meni jedna osobno od najdražih igara je Okami,a svi znaju da je to kopija Zelde(po gameplay-u) serijala i tog cel-shading grafičkog stila igre,ali i jako originalna na svoj način,pričom i onim brush forama…tako nešto očekujem i vjerujem da je i Rime sigurno dobra igra i da joj treba dati šansu.

    • Darcoolio

      @brlja, 29.05.2017 - 13:24

      Kakve veze ima Zelda sa ovim?
      Šta to znači, da je Zelda pokrala desetine igara usput tom logikom?
      Oni su dakle videli zeldu i sklepali igru onako brzinski?
      Svašta čovek možeda pročita.

    • Goran1234

      @Darcoolio, 29.05.2017 - 13:53

      A to su…..

    • Darcoolio

      @Goran1234, 29.05.2017 - 14:53

      Evo ti ovako iz busa, nisam u situaciji da pravim komparaciju, ali eto:
      Fear Effect, Jet Set Radio, Cel Damage, Sly Cooper, Harvest Moon: Save the Homeland (ova moja još uvek ovo igra 😀 ), Klonoa 2, Sheep, Dog and Wolf, Wacky Races, Robotech (moguće).
      Sve izašlo pre WW ako se ne varam.
      Inače sam fan igre, čisto da napomenem 🙂

    • Goran1234

      @Darcoolio, 29.05.2017 - 15:41

      Aaa ma sve 5….mislio si na Wind Waker….

    • brlja

      @Darcoolio, 30.05.2017 - 11:43

      Igre koje si nabrojo koriste cel shading tehniku i tu prestaje sva slicnost sa zeldom ww. Poanta je u zavrsnom vizualnom identitetu…

    • brlja

      @Darcoolio, 30.05.2017 - 11:41

      Vidim da pojima nemas o kojoj zeldi se prica…nema smisla da ti dalje objasnjavam zasto je u zeldi ww primjenjen specificni i originalni sistem cel shadinga, koji uz jako malo resursa daje lijepu sliku. I naravno cijela ergela developera poput ovog koji su isto kopirali. Iste teksture,isto osvjetlenje, isti tip karikaturnog modela okolisa itd. U nintendu je potroseno puno vremena i znanja u sprezi programera i dizajnera da bi se dobio taj look kojimostali kradu.

    • Darcoolio

      @brlja, 30.05.2017 - 12:03

      Tu Zeldu o kojoj nemam pojma imam od trenutka kad sam uzeo konzolu.

      “U Nintendu je potroseno puno vremena i znanja u sprezi programera i dizajnera da bi se dobio taj look koji ostali kradu.”

      A za taj detalj me zabole.

  • sgtbare

    30.05.2017 - 03:48

    The Witness v2.0??

  • KornjacaNS

    01.06.2017 - 21:02

    Igra im je upravo krekovana, sada videh da ima da se skine.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?