HCL.HR

The Ascent je izometrijski cyberpunk za igranje u društvu

Zoran Žalac 08.05.2020.   •   6 komentara


Ove godine cyberpunk tematika definitivno je u trendu. Osim Cyberpunka 2077, još će jedna igra ponuditi distopijski svijet s tom estetikom.

Tematika cyberpunka sve je zastupljenija u videoigrama. Osim Cyberpunka 2077 koji tu temu nosi u nazivu, ove godine još nam stižu Ghostrunner i prerada Observera, a nedavno smo dobili i Cloudpunk, simulaciju života taksista u distopijskom svijetu. Niz će se nastaviti uskoro uz igru zvanu The Ascent koja je jučer najavljena u Xbox 20/20 emisiji.

The Ascent je akcijski RPG iz izometrijske perspektive. Može se igrati solo ili u grupi do četvero igrača. Kako to obično biva, mjesto radnje je mračni planet Veles kojim vladaju megakorporacije. Jedna od takvih posjeduje ljude, uključujući i samog igrača, ali se zatvori iz nerazjašnjenih razloga. Ubrzo dođe do pobune na ulicama, a teorije zavjere šire se brzinom vatre. Kao i u slučaju koronavirusa.

Igrači u tom kaosu moraju doći do slobode rešetanjem protivnika, ali i okoliša koji će se moći uništiti. Igra pritom izgleda prilično impresivno, iako nije next-gen naslov jer stiže i na Xbox One pored Xbox Series X. Nigdje se ne spominje verzija za PC tako da je ovo jedna od vrlo rijetkih istinskih ekskluziva za Xbox – makar i privremena.

Označeno sa:

Komentari (6)

  • darijoman

    08.05.2020 - 10:44

    Odmah mi Contra padne na pamet kad vidim ovako nešto 🙂

  • st.srki

    08.05.2020 - 10:55

    Zanimljivo, moram priznati.

  • Negan

    08.05.2020 - 11:28

    Navalili su s tom cyberpunk tematikom kao i sa zombijima prije par godina… ili još kolko-tolko nedavnim valom ispodprosječnih BR naslova od kojih ne znam je li koji uopće ostao relevantan nakon prvih mjesec dana. No dobro, koga zanima igrat će, a dok postoji interes postojat će i razlog da se više studija pozabavi sličnim stvarima. Makar… Osobno mi je interes za ovaj podžanr slab. Stvari poput Blade Runnera ili nedavnog Altered Carbona su mi bile odlične, ali ne nadam se skoro vidjeti nešto slično u igrivom obliku. Veselim se CDPR-ovom Cyberpunku jer šanse da useru stvar su vrlo male, ali ostale igre koje se pokušavaju ubaciti na hype train dok još traje izgledaju mi toliko generično i monotono da ne znam što drugo reći.

    • JohnSence

      @Negan, 08.05.2020 - 11:34

      Sad svi milkaju kravu zbog cd project reda, nije to lose. Nadam se da ce tako bit i za steampunk haha

    • funky0308

      @personauser, 09.05.2020 - 14:18

      Na prvu zvuci ali ne znam.. gledam ovaj gameplay i bas mi fali nesto. Ne znam sto ali fali atmosfere. Super su ti vetilatori u stropovima (iz nase perspektive u podu) i svijetla ali fali jos nesto. Mozda para, prasina i slicno, ne znam ni sam, mozda glazba.. kad sam vec kod zvucne strane igre, zvuk metaka i eksplozija je katastrofalno los. Kao da netko po konzervi sardine udara, nadam se da je to jedna od stvari koja je u alfa verziji i na kojoj ce se jos puno raditi. Otvaranje vrata (zvuk) je preglasan i ako tako ostane bas imam osjecaj da ce iritirati jer je to zvuk koji se cesto ponavlja. Usput, podsjetili me ovi plavi baloni (shield) na Beyond Good and Evil 2. Zna netko nesto o tome? Ide to uskoro van ili jos 10 godina cekamo. Stvarno djeluje zanimljivo. Beyond Good and Evil 2

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?