HCL.HR

The Elder Scrolls: Legends zašao u otvorenu betu, Hearthstone dobio konkurenciju

Zoran Žalac 06.08.2016.   •   11 komentara


Bethesdina kartaška igra od ovoga je tjedna dostupna svima za igranje pa se možete uvjeriti ima li ikakve šanse proći zapaženo pokraj Hearthstonea.

tes-legends

Ako ste vatreni igrač Hearthstonea teško je zamisliti da ste se zasitili istoga i da tražite alternativu. Ipak, sve je moguće pa je dobro na umu imati da je alternativa sada dostupna kroz The Elder Scrolls: Legends. Ta kartaška igra u univerzumu TES serijala ovih je dana izašla iz zatvorenog testiranja te je dostupna svima koji se prijave na Bethesda.net.

Igra je sada u otvorenoj beti, odnosno u aktivnom razvoju, no jednom kad bude dovršena ostat će besplatna za igranje. Mehanikom je uglavnom slična najpoznatijim igrama kartaškog žanra, no od njih se razlikuje prvenstveno po vertikalnoj razdijeljenosti polja na dva dijela – Field Lane i Shadow Lane, unutar kojih se mogu ostvariti različite taktike.

Ono što se ovim sustavom želi izbjeći jest upravo onaj prigovor koji mnogi imaju za Hearthstone – da o pobjedi dobrim dijelom ovisi sreća, odnosno kakve ćete karte izvući. Podjelom na dva polja, čak i da jedan igrač dobije znatno jače karte, nije u mogućnosti samo tako dominirati na oba polja. Druga stvar koja se ovim sustavom donekle eliminira jest instantno kažnjavanje pogrešaka, tako da je i uz krivi potez moguće proći relativno nekažnjeno jer u Shadow Lane svaka karta dobiva zaštitu na jedan krug pa ako se greška uoči na vrijeme, moguće je izbjeći raspad sistema, tj. onu situaciju kad vam zbog jedne krivo postavljene karte čitava partija krene u lošem smjeru.

Ako još ne želite isprobati TES: Legends, možete slobodno baciti i kratak pogled kako ju igraju momci iz Bethesde. U svakom slučaju – ima potencijala.

Komentari (11)

  • croBilly394

    06.08.2016 - 16:54

    Ne očekujem puno od ovoga, i od Hearthstoneta sam brzo odustao, ali probat ću čisto jer je TES u pitanju…

  • haton

    06.08.2016 - 19:27

    Definitivno cu probat zaigrat,veliki sam fan Elder scrolls serijala

  • l)oolvl

    06.08.2016 - 20:59

    igram već nekih tjedan dana (baš prije nego će uć u open betu). Meni je već sad puno bolja od HS (a HS igram od izlaska, i mislim da će mi postati suvišan uz ovu igru). Otprilike kao kombinacija HS i MtG-a, ili drugačije rečeno, slično HS-u ali kompleksnije i sa više taktike. I izgleda ozbiljnije i “odraslije”, naravno uz TES tematiku i sve njihove rase, likove itd. Vrijedi izdvojiti to da ovdje malo teže prolaze Face/rush taktike jer protivnik dobiva karte kako mu oduzimate health tako da treba malo razmisliti prije napada. Uglavnom, jako zanimljivo, biti će odlična igra kad je još malo balansiraju i dotjeraju.

  • DZenksaATM

    06.08.2016 - 21:22

    Ma iskreno ja cu ostati na Heartstone-u ali mozda probam

  • Ares88

    06.08.2016 - 21:30

    HS me razočarao, ovo ću isprobat pa šta bude 🙂

    • rokonja

      @Ares88, 07.08.2016 - 13:33

      Istina, HS je na čistu sreću postala igra – samo me bzv živcira a ti si ne možeš pomoć.

  • CrashLP

    07.08.2016 - 16:41

    Neka radije naprave Gwent TCG 😀

  • Iris94

    07.08.2016 - 17:17

    Ne želim probati čisto iz razloga što traži bethesda.net. Ako bethesda bude forsirala svoj launcher napuštam PC gaming i prelazim na konzole gdje imam sve igre na jednom jebenom računu.

    • l)oolvl

      @Iris94, 07.08.2016 - 20:37

      da, traži i na njemu nudi 3 “igre” zasad : Fallout Shelter, Fallout 4: Creation Kit i naravno TES Legends. Moglo je možda i bez toga ali vjerojatno će kasnije nuditi i novi Quake preko toga itd. Svatko danas ima svoj launcher…

    • rokonja

      @Iris94, 07.08.2016 - 20:59

      najbolje da svi cipele prodaju u nike kutijama. pa ljudi žele svoju osobnu promociju di će pisat o novim stvarima bez da klikaš i tražiš npr. nove dodateke kao na steamu.

  • Hawke

    08.08.2016 - 11:15

    Mislim da je sve to stvar ukusa. Probao igrati ali ipak mi je HEX:Shards of Fate najbolji a posle toga Spellweaver.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?