HCL.HR

The Last Cube je puzzle igra koja malo podsjeća na stari Kula World

Josip Klanfar 09.04.2021.   •   2 komentara


Ne treba biti lumen da iz naslova shvatimo kako će igra The Last Cube imati neku kocku koju ćemo kontrolirati. Međutim, treba biti lumen pa riješiti sve zagonetke i prepreke uz pomoć te kocke.

The Last Cube je nadolazeća puzzle avantura u kojoj ćemo kontrolirati kocku, rješavati zagonetke i prelaziti prepreke. Istražit ćemo neke uzbudljive lokacije poput maglovitih ponora iz noćnih mora, tvornicu lave, prekrasnih prizora sunčevih zraka i slično. Zvuči kao sasvim obična, prosječna igra za mobitele, osim što nije.

Stvari se malo kompliciraju kada saznamo da ćemo u igri imati naljepnice koje lijepimo na kocku. Svaka naljepnica predstavlja drugačiju mehaniku koju možemo koristiti. Tako ćemo nam na primjer jedna naljepnica omogućiti da prođemo kroz barijeru, druga će nam dozvoliti da napravimo improvizirane stepenice, treća da prizovemo privremenog, ali korisnog prijatelja u obliku kocke, dok će nam pak neka druga naljepnica omogućiti teleportiranje. Sve to ćemo moći raditi da bi otkrili povijest vanzemaljske civilizacije.

„Možda ste kao djeca igrali neke igre s kockama, ali nisu bile izvedene kao ova igra. Nije sve ovoj igri u zagonetkama, također je i kozmička avantura koja vodi kroz varljiv svijet vanzemaljaca, pun misterije i čuda koja privlače igrače izvan žanra zagonetki.“ – izjavio je Max Samarin, kreativni redatelj Improx Gamesa, tvrtke koja je zadužena za The Last Cube.

Igra je prvo najavljena samo za PC preko Steama, ali sada je najavljena i za Playstation 4, Xbox One i Nintendo Switch. Očekuje se kako će izaći nešto kasnije ove godine.

Označeno sa: , ,

Komentari (2)

  • Klaudio89

    09.04.2021 - 13:25

    Kada čujem Kula World,jasno mi je da je ova igrica donijela odličan užitak igranja na PS1,a time što u Last Cubeu slažeš kocke,a u Kula Worldu sa ljetnom loptom si preskakao te kocke i skupljao voćke i novčiće,kul igra

  • Agent

    09.04.2021 - 17:36

    Demo je dosta zanimljiv

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?