HCL.HR

The Sinking City je Sherlock Holmes u Lovecraftovom univerzumu

Petra Rukav 24.05.2018.   •   9 komentara


Nezavisni ukrajinski developer poznat po kreiranju serijala avantura s najpoznatijim fiktivnim detektivom, Sherlockom Holmesom, priprema novi istraživački triler, ali u stilu američkog horor pisca H. P. Lovecrafta.

Frogwares, nezavisni razvojni tim iz Ukrajine čuven po čak osam različitih avantura sa Sherlockom Holmesom – fiktivnim detektivom kojeg je krajem 19. stoljeća kreirao škotski pisac Arthur Conan Doyle – u drugom mjesecu 2018. godine predstavio nam je svoju novu igru zvanu The Sinking City.

Radi se o avanturi iz trećeg lica koja je inspirirana književnim djelima američkog horor pisca H. P. Lovecrafta, a smještena je u fiktivni gradić Massachusettsa 1920.-ih godina. Grad Oakmont je veoma čudno mjesto s prisojnim udjelom mračnih i zlokobnih tajni gdje lokalni stanovnici pažljivo slijede vlastita pravila i tradicije te preziru strance.

Naime, u čast Vikinzima i Indijancima, koji su tamo živjeli prije njih, sadašnji građani često prakticiraju šokantne vjerske rituale i ceremonije dok izolaciju i nepovjerenje prema tuđincima samo potpaljuje iznenadna misteriozna poplava. Međutim, prirodna katastrofa nije jedini problem koji ih mori budući da s istom dolaze zastrašujuća čudovišta koja lutaju ulicama i uvlače grad u vrtlog ludila i straha.

I dok mještani gube zdrav razum zbog velike, nerazumljive sile; igrač preuzima ulogu privatnog detektiva koji u grad stiže baš u vrijeme nesreće. Na njemu je da postane vlastita verzija Sherlocka Holmesa s obzirom na to da će voditi otvorenu istragu. Drugim riječima, morat će se osloniti na vlastitu intuiciju, sposobnost zapažanja i snalažljivosti dok slobodno luta otvorenim svijetom Lovecraftovog univerzuma.

Frogwares obećava da će The Sinking City, njegov najveći i najambiciozniji projekt po pitanju priče, gameplayja i cjelokupnog iskustva kojem teži, biti podrobnije predstavljen na ovogodišnjem E3 sajmu.

Komentari (9)

  • Ducktective

    24.05.2018 - 20:06

    Stvarno sam poželio odigrati dobru Point & click avanturu. Nadam se da me neće razočarati kao Syberia 3.

    • Zvonimir Komar

      @Ducktective, 24.05.2018 - 20:24

      Ako želiš dobre klasične point and click avanture, pogledaj Wadjet Eye avanture (i one koje su napravili i one koje su izdali). Gemini Rue, Primordia, Shardlight, Technobabylon, Resonance. Ovo nije p’n’c, a gledajući kude se kreće dizajn Frogwaresovih igara u zadnjih 3-4 nastavka Sherlock Holmesa, radi se o vrlo konzistentnom osiromašenju gameplaya i pojednostavljivanju svega mogućeg. Nadam se da će ova igra biti igra u punom smislu riječi, što zadnji Sherlock Holmes uopće nije bio.

    • Zvonimir Komar

      @Ducktective, 24.05.2018 - 20:25

      Zaboravio sam Thimbleweed Park, isto odlična. Inače, napravio ju je Ron Gilbert ;).

    • Ducktective

      @Zvonimir Komar, 24.05.2018 - 21:57

      Neke sam već odigrao. Hvala na prijedlogu svakako ću pogledati. Vidim da se poprulilno razumiješ u žanr.Pozdrav

    • Zvonimir Komar

      @Ducktective, 25.05.2018 - 06:41

      Ove preporuke dajem iz perspektive nekoga tko je doista volio klasične p’n’c tipa Monkey island 1/2, Beneath a steel sky, prvi Simon the sorcerer, Indiana jones and the fate of atlantis, Flight of the amazon queen i sl. Dotične sam sve igrao na amigi, pa otuda izostanak nekih očitih stvari poput The Dig, Full throttle i sl. koje sam igrao puno kasnije na PCu. Kako god, takve igre i meni fale i od novijih igara jedino Wadjet Eye avanture me zadovoljavaju kad su takve igre u pitanju. Doista ne samo da je grafika tog tipa, već i gameplay. Većinom danas i kad se radi p’n’c avantura, puzzleovi su jako jednostavni i fokus je više na to da priča teče i da ne bude frustracija za nikoga. To je s jedne strane OK, ali s druge strane, meni su takve igre nepotpune ako nema dobrih (i ne prejednostavnih) zagonetki.

      Što se Primordie tiče, za mene je to vrlo posebna igra. Ona u sebi ima čak i malo inovacije u smislu doista različitih ishoda određenih odabira u priči – glavni dizajner igre je rekao da je bio inspiriran ne samo klasičnim avanturama, već i prvim i drugim Falloutom, otkuda te ozbiljne posljedice za odabire u igri. Plus, fantastična atmosfera i muzika.

    • Ducktective

      @Zvonimir Komar, 25.05.2018 - 09:14

      Sve si genijalne naslove naveo. Nažalost u zadnjih barem deceniju ili više, ne postoji ni jedna igra koja bi mogla da se poredi sa navedenim. Posljednja dobra koju sam odigrao je Gabriel Knight: Sins of the Fathers 20th Anniversary Edition ali ni to se ne može smatrati novimnaslovom. Veseli me što nisam odigrao barem 3 igre od tvojih preporuka, ne sumnjam da ću uživati, jer sam upravo pregledao malo gamplay-a.

    • SanKa

      @Ducktective, 24.05.2018 - 21:41

      Monkey Island 3 for life

    • Ducktective

      @SanKa, 24.05.2018 - 21:58

      Guybrush Threepwood je svakako nezaobilazan 😀

    • Ducktective

      @Ducktective, 25.05.2018 - 02:03

      Nisam,hvala Bogu :D, jer kako vidim po vašim preporukama i po steamu,igra je vrhunska.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?