HCL.HR

Total War: Three Kingdoms najigranija je igra u tom strateškom serijalu

Hrvoje Smoljić 25.05.2019.   •   10 komentara


Total War franšiza se vratila i čini se kako je u formi života budući da ju je njen izlet u kinesku povijest lansirao među najigranije igre na Steam platformi.

Total War franšiza, nažalost ostaje kao jedini blještavi primjer AAA strategije na čiji izlazak gotovo da možemo računati, a izgleda kako će nedavno izašli, Total War: Three Kingdoms zajamčiti njenu svjetlu budućnost.  Naime, igra je na Steamu srušila rekord za najveći broj igrača i lansirala se na četvrtu poziciju naigranijih igara na toj platformi.

Dosadašnji rekorder bio je Rome 2 sa 119 tisuća igrača, dok je posljednja igra, Thrones of Brittania dostigla mizernu brojku od 23 tisuće igrača. Three Kingdoms ih obje daleko “šiša”  sa njih čak 170 tisuća. Nije ni čudo, s obzirom da obožavatelji već dugo priželjkuju franšizin izlet u bogatu kinesku povijest. Turbulentno razdoblje gdje se države Wei, Wu i Shu prepiru za prevlast nad Kinom do sada smo najčešće imali prilike vidjeti u romantiziranom obliku Dynasty Warriors igara.

Nakon nekoliko fantastičnih naslova vezanih uz mračni Warhammer svemir, Total War se ovim naslovom vraća u povijesno okruženje. Ako je suditi po reakcijama i broju igrača, franšizi je izgleda tamo i mjesto.

Komentari (10)

  • NeoGames

    25.05.2019 - 11:42

    Zasluzeno

  • RaspudicT1986

    25.05.2019 - 13:09

    Bio sam ogroman fan Total War serijala kad je bio aktivan Medieval 2………kasnije sam probao Atilu i Warhammer i moram rec da su samo zakomlicirali stvari…onaj menu za izgradnju….one provincije i gluposti…….ubili su igru

    • JohnSence

      @RaspudicT1986, 25.05.2019 - 13:51

      to sam i ja mislio dok se nisam ufurao u warhammer, stvarno je odlican ! posebno mortal empires ako imas jedinicu i dvicu!

  • SlucajniProlaznik

    25.05.2019 - 14:47

    Ovo moram kupiti. Opet sam igrao Total War 2 Emperor Edition. Ovo se čekalo ko 6icu na lotu

  • SeaNN

    25.05.2019 - 16:00

    Stvarno negledam kako drugi ljudi igraju igre ali ovo sam gledo kampanju 6h. Igra kida znaci uzima se sto prije

  • JohnSence

    25.05.2019 - 18:07

    Realno ima najveci i najbolji start jer ciljaju na kinesko trziste

  • ck7

    25.05.2019 - 23:25

    Sve sam prošao, osim prve dvije igre, Medieval i Shogun, jel, znači od Rome Total War pratim franšizu, jer na kompu igram samo RTS, i sistem gradnje u Rome 2 me ubio u pojam, pa provincije, sad sam si skinuo Attilu opet i ta mehanika ZASIĆENOST RATOM me ubija u “zdrav” mozak. Sad sam ja kriv što su me napali, što ih ima više od mene, što su me gazili na početku, al eto, sve se prokrene pa čak i to, i razorim ja njih, jer eto, zašto ne, al eto ti pobune jer sam predugo u ratu. Otkad je 4 turna predugo za rat? I sad ne da odmorim od rata, već je građanski rat, i pol države ode u quarz samo tako. Nadam se da čajnameni toga nemaju, mislim odigrat ću i to, al ono, neke inovacije bolje zadržati samo na papiru, u košu, prema spalionici 🙂

    • napaljeon

      @ck7, 26.05.2019 - 17:09

      Gle igra se zove Total War i sve se bazira na osvajanju i bitkama, ako gledas civilizacije i gradnje, politika itd., onda su tu neke druge igre puno jace ko bubnut cu primjer Europa Universalis.

    • ck7

      @napaljeon, 26.05.2019 - 19:20

      Shvacam ja kako se zove igra i iz kojeg razloga. Ja bih bio najsretniji da mogu samo bitke voditi, a ne gledat kome da ljubim dupe da ne zarati bas odmah sa mnom. Al eto, uveli su tu politiku i moras savladati njome isto kao i sa novim nacinom gradnje koji mi nikako ne odgovara. Treba ovladati svime kako bi covjek imao para i sve popratne stvari za regrutiranje vojski. Inace je defeat, a ne imperij…

    • SlucajniProlaznik

      @napaljeon, 27.05.2019 - 11:41

      Mene jedino smeta u Rome 2 što nemam apsolutističku vlast. Kakav senat? Šta je to? Diktatura da radim što hoću. Ko današnja sjeverna Koreja. Svi protiv mene- glava dolje.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?