HCL.HR

Tvorci Detroita i Heavy Raina bavit će se izdavačkim poslom, prva igra im je Dustborn

Zoran Žalac 09.12.2020.   •   6 komentara


Francuski studio Quantic Dream počinje se baviti izdavačkim poslom te će sa norveškim studijem Red Thread Games surađivati na novoj igri zvanoj Dustborn.

Tvorci igara kao što su Fahrenheit, Heavy Rain i Detroit: Become Human u budućnosti neće samostalno lansirati samo svoje, nego i tuđe igre. Quantic Dream je tako sklopio dogovor s norveškim studijem Red Thread Games kojemu će izdati igru zvanu Dustborn. Red Thread Games inače je poznat po Dreamfall: Chaptersu, a vodi ga Ragnar Tornquist, sam kreator serijala The Longest Journey.

Dustborn će biti multiplatformska igra, a premda prva slika sugerira grupu likova / više igrača, igrat će se solo, tj. kao single-player avantura. Igra će biti smještena u distopijskoj verziji Amerike u kojoj je apokalipsu donijela era dezinformacija iliti lažnih vijesti.

Protagonist igre bit će bivši zatvorenik Pax koji ima zadatak prenijeti misteriozni teret s jedne obale na drugu. Zvuči pomalo kao Death Stranding, zar ne? Sličnosti ne staju tu jer društvo u ovoj verziji Amerike ima nadnaravne moći.

Dustborn je u planu za PC i konzole – nije rečeno koje modele, ali igra navodno izlazi uskoro pa računamo da će se pojaviti na hrpi platformi.

Označeno sa: ,

Komentari (6)

  • SonOfZeus

    09.12.2020 - 11:56

    Dustborn i moći? Asocijacijom me veze na mistborn od Sanderosna, ali ćemo još vidjeti da li je idejno sličan.

  • LetMeBeFrank

    09.12.2020 - 15:07

    Sve je to okej, ali kad ce neke vijesti o njihovoj iducoj igri? Bila je prica o DLC-u za Detroit u 2020. i o nekim drugim velikim announcementima u 2020. Znam da je corona i sve to, ali nestrpljiv sam cut bar neki info.

    • PickleBoi

      @LetMeBeFrank, 09.12.2020 - 18:29

      Koliko je pouzdan taj info o DLC-u

    • LetMeBeFrank

      @PickleBoi, 09.12.2020 - 18:51

      Pouzdan je koliko je pouzdan David Cage (kreator igre). U jednom twitter postu u kojem je cestitao novu godinu (2020.) je rekao da fanove njihovog studija ocekuje puno iznenadenja u 2020. i posebno je naglasio Detroit (stavio citat i sliku iz igre). Sad su nakon toga bile spekulacije fanova o DLC-u ili mozda nastavku (ali Quantic Dream bas ne voli sequele). Moglo je znacit i da ce najavit skroz novu igru uz neki DLC medutim, kako je bila situacija s coronom, ko zna kolko su se neki njihovi planovi promijenili. Uglavnom, ja se veselim bilo cemu novom sto odluce najaviti. Mislim da sam vidio da dolazi 15th anniversary edition jedne njihove starije igre (Fahrenheit).

  • PickleBoi

    09.12.2020 - 18:28

    Nedavno sam baš imao čast odigrati Detroit, čudo od igre

  • Stitrek

    09.12.2020 - 23:50

    Ragnar Tornquist radi igre sa odlicnom pricom, bit ce interesantno vidjeti o cemu se ovdje radi.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?