HCL.HR

Tvorci Little Nightmaresa više nisu zaduženi za daljnji razvoj tog serijala

Josip Klanfar 19.02.2021.   •   0 komentara


Ako pitate razvojni studio Tarsier koji je zadužen za nastanak Little Nightmares serijala, neće biti nastavaka tog serijala. Ipak, Bandai Namco još nije završio sa serijalom.

Sad kad je Little Nightmares 2 vani, djelomično je poznata i budućnost tog serijala. Jučer je švedska Embracer grupa, u čijem su vlasništvu tvorci Little Nightmare serijala, naglasila kako će oni u budućnosti raditi na potpuno novim projektima, a danas su iz studija Tarsier potvrdili da se opraštaju od Little Nightmaresa. Tarsierov izvršni direktor Andreas Johnsson je izjavio:

“Proteklih šest godina naša misija je bila napraviti očaravajuće svjetove. Little Nightmares bio je naš prvi pokušaj u tome i postigao je ogromni uspjeh. Osobno mi je drago kako je Little Nightmares zadobio fanove diljem svijeta, a naša suradnja sa Bandai Namcom u Europi je bila ekstremno zadovoljavajuća, poslušali su naše kreativne vizije i uzeli u obzir naše lude ideje i ambicije.” – izjavio je Johnsson.

“U tom tonu, objavljujem da napuštamo svijet Little Nightmaresa. Kada smo postali dio Embracer grupe u prosincu 2019. godine, došlo je vrijeme da okrenemo stranicu na novo poglavlje, napravimo novi IP i istražimo nove svjetove. Osobno, jako sam uzbuđen da vidim što to naš studio može napraviti, te brojim dane kada ćemo vam moći to pokazati.” – zaključio je Johnsson.

Prava istina leži u tome da Bandai Namco polaže prava na Little Nightmares, pa je stav Embracer grupe taj da im je jeftinije napraviti novu igru nego otkupiti licencu za Little Nightmares i praviti nastavak. Upitani za komentar, iz Bandai Namcoa su odgovorili:

“Za sada nemamo ništa za najaviti, ali s obzirom koliko smo pozitivnih komentara dobili od ljubitelja iz cijelog svijeta kada je Little Nightmare 2 izašao, osjećamo se odgovorni napraviti novi sadržaj i dostaviti ga fanovima.”

Koji studio će preuzeti odgovornost razvoja Little Nightmaresa 3, još nije poznato, ali sudeći po izjavi Bandai Namco grupe, Six još uvijek neće svoju žutu kabanicu objesiti na vješalicu.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?