HCL.HR

Unknown 9: Awakening je igra iz novog transmedijalnog univerzuma

Zoran Žalac 28.08.2020.   •   7 komentara


Na Gamescom sajmu najavljena je potpuno nova igra zvana Unknown 9: Awakening koja je samo dio šireg univerzuma s romanima, stripovima, podcastima i drugim igrama.

Jedna od rijetkih najava novih igara sa sinoćnje Gamescom prezentacije bila je vezana uz misterioznu igru zvanu Unknown 9: Awakening. Radi se tu o akcijskoj avanturi iz trećeg lica, smještenoj na ulicama Kalkute (u Indiji) gdje protagonistica Haroona otkriva moć usporavanja percepcije vremena i manipuliranja energijom ljudskih tijela. Uskoro doznaje kako je u doticaju sa skrivenom dimenzijom zvanom Fold, a jedna od posljedica toga jest ta da Haroonu proganjaju vizije vlastite smrti.

Iza igre stoji novi kanadski studio Reflector Entertainment, a razvijaju ju za PC, PlayStation 5 te Xbox Series X. No, to je tek početak jer je Unknown 9: Awakening tek planirani uvod u širi transmedijalni univerzum drugih priča o drevnim tajnama, skrivenim dimenzijama i sl. Taj će se univerzum, koji se opisuje kao mješavina X-Filesa, Matrixa i Indiane Jonesa, protezati na druge igre (manje i veće), romane, stripove, podcaste i druge forme.

Dakle, Awakening će poslužiti kao uvodno poglavlje Unknown 9 svijeta te će se odvijati stotinu godina prije drugih priča iz tog univerzuma. Obrađivat će teme istraživanja svijeta i samoga sebe, iskupljenja i potrage za zaboravljenim nasljeđem. Developeri kažu da će poveznice između igre i ostalih sadržaja ponegdje biti izravne, a ponegdje suptilne.

Priče Unknown 9 univerzuma već su objavljene pa tako već možete pročitati prvi od šest dijelova knjige Unknown 9: Genesis i/ili pročitati strip Unknown 9: Torment. Na Spotifyju također možete poslušati tri podcasta.

Označeno sa:

Komentari (7)

  • Apocalypse4987

    28.08.2020 - 12:11

    Ovo izgleda ko spot za pismu “AKo sam getanin i ja sam dite”

    • Lazy

      @Apocalypse4987, 28.08.2020 - 14:33

      🙏🤣

  • Dajsikeks

    28.08.2020 - 12:27

    Misliš ps5 ne ps4

  • 312AE

    28.08.2020 - 12:45

    Zvuči do sve ljepo i zanjima me , ali još svejedno pojima nemam kakva bude to igra.

  • Red Falcon 2

    28.08.2020 - 14:36

    Malo ovo zvuči preambiciozno za novi IP. Da je ovo rađeno u Marvelovom ili Star Wars univerzumu shvatio bi, al za potpuno nedokazani IP? Ovo dosta zvuči kao kad je EA imao velike planove za Dead Space koji je trebao imati svoje knjige, stripove i filmove pa je ispalo da igra nije ispala onako veliki blockbuster kakav su očekivali da će biti, a Dead Space serijal je mrtav, a studio koji ga radio na njemu ugašen.

    • Darcoolio

      @Red Falcon 2, 28.08.2020 - 22:49

      Kakav crni Marvel, DC i SW, van pameti, prežvakano, preisforsirano i dosadno, pa zašto ne bi bilo prostora za potpuno novu priču?
      Ni najmanje ne zvuči kao DS, jer ipak negde se mora krenuti, a zašto da to ne bude novi IP?

    • Red Falcon 2

      @Darcoolio, 29.08.2020 - 13:55

      Marvel i Star Wars su već dokazani i masovno popularni IPjevi i imati velike multimedijalne projekte za njih ne bi bilo čudno, al za potpuno nov IP koji nema nijedno jako ime iza njega?
      Da ne bi bilo da ciljaju u nebesa, a onda još jače i padaju na zemlju.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?