HCL.HR

Uskoro je vani Returnal, ona PS5 ekskluziva koja obećava vanzemaljski doživljaj igranja

Igor Belan 28.04.2021.   •   64 komentara


Dok čekate našu punu recenziju možemo vam otkriti par detalja o tome kako Returnal iskorištava posebnosti PlayStationa 5 i postavlja temelje za pucačine na novoj generaciji konzola.

Ako dosad niste čuli, Returnal vam je pucačina iz trećeg lica koja nosi potpis iskusne ekipe iz studija Housemarque. Da, istih onih developera koji su se proslavili bolesno zaraznim arkadnim igrama poput Stardust, Matterfall i Resogun na prošloj generaciji. Returnal je njihov najambiciozniji projekt do sada, a posebnost igre je vremenska petlja u kojoj je glavna junakinja Selene zapela na stranom planetu Atropos. Svaki put kad umre, kreće naizgled iznova, ali stvar je malo kompliciranija i zanimljivija od čistog respawna.

No u tome je nekako čar igre pa o tome nećemo sada previše duljiti. Niti baš smijemo – strpite se još malo do pune recenzije koja se već danima kuje u kovačnici našeg Žarka.

Ali ono što vas možda zanima jer je PS5 tako vruća tema na ovim prostorima je kako Returnal kao jedna punokrvna PS5 ekskluziva iskorištava sve one posebnosti nove Sonyjeve konzole. E pa to vam možemo ukratko prenijeti i danas, a i ima se što za reći.

Returnal stvarno podiže ljestvicu u taktilnom i auditivnom dočaravanju igre, više čak i od tehnološkog demoa za PS5 Astro’s Playroom koji nas je totalno očarao kada smo ga prvi put zaigrali. Naravno, lijepo je vidjeti da se igra izvodi u 4K rezoluciji, 60 sličica po sekundi i uz efekte raytracinga. No, to su stvari koje možete i ne morate primijetiti, a Returnal se trudi dostaviti i nešto konkretnije. Nešto što zapravo možete čuti i opipati.

3D ZVUK DOK MECI FRCAJU OKO VAS

Jedna od pompoznije najavljivanih značajki PlayStationa 5 je taj famozni 3D zvuk. Isti kao koncept postoji već godinama u gamingu, ali PS5 obećava to dignuti na novu razinu. Nije da to nismo dosad iskusili u ranim PS5 igrama poput Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, no u Returnalu je 3D efekt zvuka nekako finiji, više se ističe.

Jedna od temeljnih prednosti trodimenzionalnog zvuka jest ta da možete čuti s koje strane dolazi pucnjava čak i kad to ne vidite, a ako ste ikada igrali takozvane bullet hell igre iz Housemarquea (npr. Nex Machina) onda znate da u njihovim avanturama ima više metaka i drugih projektila nego ičega drugoga. Ti projektili su ovdje svuda oko vas, često vas i okružuju u potpunosti, a ključan dio gameplaya je vješto i ritmično se kretati da ih izbjegnete. Dobar 3D zvuk velika je pomoć u tome i postaje važna komponenta gameplaya dok u žaru akcije osluškujete prilazi li vam salva projektila s leđa.

S druge strane, Returnal nije samo bjesomučno napucavanje već i psihološki horor s motivom opetovanog umiranja i očuvanja zdrave psihe u cijeloj toj situaciji. A ako ste ikada igrali nešto takvo, znate koliko je kvalitetan zvuk važan da postavi atmosferu jezive i misteriozne lokacije.

TRIKOVI DODIRA I OTPORA NA KONTROLERU

Već smo pričali o tome koliko je DualSense zapravo ključan za pravo PS5 iskustvo, a Returnal iskorištava obje glavne značajke PS5 kontrolera.

Primjerice, doživljaj kretanja po kiši ovdje se haptičkim vibracijama proteže na sam kontroler kroz fine vibracije, tzv. Haptic feedback PS5 kontrolera, što obogaćuje ugođaj boravka na tom stranom planetu. Različite vibracije na kontroleru slojevito se nadovezuju jedna na drugu tako da vibracija prilikom korištenja oružja neće u potpunosti ugušiti osjet vibracija od kapljica kiše. Slično smo osjetili i u Astro’s Playroomu naravno, ali ovdje je to nekako ozbiljnija priča.

Adaptivni triggeri isto se tako fino uklapaju u dizajn igre te imaju različite funkcije ovisno do koje ih razine pritisnete, odnosno kojim intenzitetom. Dakle nije samo da pružaju „kul osjećaj otpora“ dok igrate, već taj otpor koji pružaju ima i konkretnu svrhu u gameplayu. Kako naš recenzent Žarko kaže – kao da dvije fizičke tipke sada imaju ukupno četiri funkcije.

Ukratko, prema onome što recenzenti za sada smiju reći, Returnal daje naznaku intenzivnijeg konzumiranja virtualnosti, ne samo kroz blještave efekte koji izgledaju sjajno u 4K rezoluciji nego i malo suptilnije trikove zvuka i dodira.

Naravno, gameplay je ipak kralj i to je najvažniji test kojega Returnal treba položiti. Nadamo se da je tu pripremio moćna i precizna oružja jer nam je prošlogodišnji roguelike hit Hades zaveo pola redakcije. Može li rougelike pucačina Returnal probuditi sličnu razinu zaljubljenosti – doznat ćemo uskoro.

Igra je vani od 30.04. ekskluzivno za PlayStation 5, naša puna recenzija je iza ugla, a ja se spremam i snimit vam nešto gameplaya uskoro.

Komentari (64)

  • konjspadi

    28.04.2021 - 11:25

    Jel se zna hoće li Hades dolazit na konzole?

    • Igor Belan

      @konjspadi, 28.04.2021 - 11:28

      Zadnje što znamo je da nisu isključili mogućnost da igra dođe na druge platforme. Ali ništa od konkretne najave.

    • Wolfman

      @konjspadi, 28.04.2021 - 13:20

      Već je na jednoj konzoli 🙂

  • Dick Johnson

    28.04.2021 - 11:30

    Jebote jek neko u Sonyu donio pismenu odluku da nesmiju radit privlacne zenske likove, di ih vise smisljaju ovakave.

    • Zoran Žalac

      @Dick Johnson, 28.04.2021 - 11:35

      Dobro napisan lik > Template Instagram ljepote

    • Hadvar

      @Zoran Žalac, 28.04.2021 - 11:42

      dobro napisan lijepi lik > dobro napisan grdi lik

    • Zoran Žalac

      @Hadvar, 28.04.2021 - 12:10

      Krivo. Da se priče generalno pišu samo po toj špranci onda u svjetskoj književnosti ne bi bilo apsolutnih klasika poput Zvonara crkve Notre Dame ili Ružnog pačeta.

    • omar500

      @Zoran Žalac, 28.04.2021 - 12:45

      Pa sto nisu napravili takvog lika? Nego genericnu S J W PC djevojku? Meni ne bi smetalo da igras sa pretilim likom, koji ima astmu, koji sepa na jednu nogu, ako se uklapa u pricu. Ali ovdje postoji S J W agenda, koja je prisutna i u filmskoj industriji…zene ne smiju biti zenstvene, odmah ih se napada.
      Puno se Zoran trudi da opere Sony, ali ne mozes prosipati nama, Playstation fanovima koji igramo jos od prve PS konzole. Kao portal niste objektivni jer dobijate od Sonya review copies i druge pogodnosti, ali nemoj onda ljude koji prate vas portal praviti bdalama. Nekada je bolje sutjeti.
      I ovo nije dobro napisan lik, ali sreca, pa je igra fokusirana na gameplay, tako da ce se moci zanemariti. Stereotipno, genericno predstavljanje moderne zEnE

    • _Someone_

      @omar500, 28.04.2021 - 13:25

      Jesam li ja nesto propustio ili? Kako ti znas kako je lik napisan, igrao si vidim?

    • funky0308

      @_Someone_, 28.04.2021 - 17:23

      Upravo sam.to htjeo pitati ali preduhitrio si me. Puno je tu pametovanja. Ljudi koji imaju igru u rukama nesto pokusavaju pojasniti ali ne, ekipa zna bolje.

    • Duje0506

      @omar500, 28.04.2021 - 14:07

      A svašta

    • Zoran Žalac

      @omar500, 28.04.2021 - 14:49

      Pa ovaj… napravili su – primijeti kako žena ima heterokromiju. Ali eto – možda je i to SJW premda nije ni pripadnica neke rasne manjine, nema tijelo po uzoru na Schwarzeneggera niti nosi frizuru u duginim bojama. Ponekad imam dojam da se termin SJW-a koristi za sve što nekome nije po volji. Žena ima kratku kosu? Stvarno – ta SJW nekultura je nesnosna :/

    • djosic85

      @omar500, 28.04.2021 - 16:36

      A ti bi mirandu iz mass effecta a? 😁 Vraže jedan… Jesi gledao kad aliena starog, Ripley je bila i ćelava i svakakva pa je svejedno bila dobra. Ne mora značit kratka kosa i odma sjw

    • omar500

      @djosic85, 28.04.2021 - 16:57

      Sad sam napisao, ne moras kopirati ovog lika sto je spomenuo Ripley, smisli nesto sam ako si sposoban, a izgleda da nisi. Vrhunski lik, savrseno se uklapa u serijal, i Ripley, i Sarah. Ko je spomenuo Mirandu? Spomenuo sam Amiciu, pa svi redom ignorisu. Skroz fulate poentu, ne zelite da vidite ono sto je evidentno. Te seks scene u Witcher i Mass Effect igrama su takodjer silenje neceg sto nema veze s gameplayom, ali dok je opcionalno, ne smeta mi toliko.
      Pa naravno da nije kratka kosa = sjw, crnkinje u modernim igrama imaju kovrdjavu, dugu, afro kosu. Skoro svaka od njih. Rasisticki stereotip, ali niko o tome ne prica. Rekao sam vec, moze biti obrijana, ruzna, debela, muskarac, zena, osoba koja nema identifikovan spol, boli me briga – ako se uklapa u igru i ako se ne sili, meni nece smetati. Vecina likova u zadnje 2-3 godine izgleda genericno, bezlicne kopije, sa istim facijalnim ekspresijama, istim kreveljenjem i deranjem. Pogledaj kcerke od Blazkovica u Wolfenstein Youngblood…ono je smijurija, na silu se nesto guralo. Spomenuo sam politiku Sonya u zadnje 2-3 godine, i ti to ignorises. Postavio videozapis od Actmana koji o ovome prica, ignorises naravno. Nije slucajno Sony smijenio sve duznosnike, neke prakticki i otjerao (Shawn Layden potvrdio na twitteru). Sa blazim izmjenama facijalne ekspresije i kostiju lica kod protagoniste Returnala, sve bi ovo bolje izgledalo, ali namjenski se ovako napravi. Dizajner napravi lika, dodje mu sef i izdere se na njega, da je previse BIJEL, da je previse ZENSTVEN. Da, to se trenutacno desava u mnogim razvojnim studijima u SAD-u. Bukvalno fasizam. A ti se zavaravaj da je sve okej. Btw, kad si vec spomenuo Mass Effect, u ovom remasteru su izmijenili neke kadrove jer su kao ‘previse napadni i uvredljivi’. Ako izadje TLOU1 remake, kao sto govore da hoce, od Joela ce napraviti toksicnog muskarca.

    • djosic85

      @omar500, 28.04.2021 - 17:08

      Nisam vidio da je dolje već spomenuta ripley, ali to bar pokazuje da nisam jedini. Pa naravno da mijenjaju mass effect, šta će ti guzica uvijek u glavnom kadru. Sad si skrenio na previše tema. Ja sam protiv obaveznog uvođenja gay likova i različitih rasa u igre di nema potrebe. Al ne vidim u ovom konkretnom primjeru iz returnala u čem je problem. Previše filozofiraš oko tog ženskog lika, nebitno za igru.

    • omar500

      @djosic85, 28.04.2021 - 17:20

      Ripley je super, karizmaticna, jaka, nezavisna zena. Savrseno napisan lik, odlicno se uklapa u Alien univerzum. Returnal, jedini razlog zasto ovako izgleda protagonist je da se zadovolje neki narativi, to mi je zasmetalo. Ali slazem se, za ovu igru je gameplay kljucan, a on je izgleda uradjen predobro. Vrhunski triple A naslov, drago mi je zbog Housemarquea. Budi mi pozdravljen, ne bih zelio da budem pogresno shvacen, nadam se da razumijete sta zelim reci.

    • djosic85

      @omar500, 28.04.2021 - 17:57

      Naravno da razumijem. Ja sam 90tih odrastao uz baywatch kad je narativ bio pamela anderson. Ali stvari se mijenjaju prijatelju, što prije se pomiriš s tim bit će ti lakše u životu

    • MightyAloy

      @omar500, 28.04.2021 - 20:22

      Najjači ste mi vi koji svugdje vidite nekakav SJW, etiketu da se protivnika diskreditira bez ikakvih argumenata, a koju uglavnom koriste neznalice i primitivci. Kažeš “ovo nije dobro napisan lik”, a igra nije ni izašla, niti si igrao. Mislim da ta izjava sve govori, a kredibilitet koji imaš da daješ ocjene o tome što je ili nije dobro napisan lik ti je na razini Plenkovićevog kredibiliteta kvalitetnog vođenja države. Muka mi je od vas gamera koji prosipate bisere jer smatrate da ste pametniji od svih ostalih, vidite nekakve urote, argumenti vam na nuli, a istovremeno dok blejite SJW SJW SJW glumatate borce za pravdu, a u biti ste samo kmečavci koji se brukaju. Čitava situacija sa TLOU II je to jasno pokazala. Svaka čast i HCL-u, a i drugim gaming portalima što vas uopće trpe.

    • LetMeBeFrank

      @MightyAloy, 28.04.2021 - 20:46

      “etiketu da se protivnika diskreditira bez ikakvih argumenata” – nazivao druge homofobima ( i raznim drugim fob etiketama), zadrtim katolibanima itd.
      “muka mi je od vas gamera koji prosipate bisere jer smatrate da ste pametniji od svih ostalih” – redovno pise smartass anti-Gamepass komentare, govori kako ce Gamepass dovesti do propasti gaminga i izruguje ljude koje mami “gaming za male pare” te govori kako ne kuze da rade losu stvar
      “Vidite nekakve urote, argumenti vam na nuli” – nedavno napisao komentar da je Microsoft odgodio Deathloop da sabotira Sony, argumentacija uobicajeno na nikakvoj razini
      “u biti ste samo kmečavci koji se brukaju, svaka čast HCL-u da vas trpi” – LOL 🙂
      Ovakav manjak self-awarenessa u jednom komentaru dugo nije viden na portalu.

    • moordrak

      @Zoran Žalac, 28.04.2021 - 12:56

      Je, imaš pravo. Kad si zagoriš, sve je dobro! Staviš joj škartoc na glavu i deri!

    • Dick Johnson

      @Zoran Žalac, 28.04.2021 - 14:23

      A dobri napisan ljepi lik? Mogu izmodelirat kaj im srce pozeli, i oni odluce napravit ovo, il onog stvora iz Last of us 2. A ne sjecam se kad su napravili oku ugodnog lika. Odma sad mogu rec cak ida ovo budee najbolja igra na svjetu taj lik nece bit popularan ko Lara Croft, Tifa, Chun Li, Samus il cak Cortana.

    • Zoran Žalac

      @Dick Johnson, 28.04.2021 - 14:58

      Ti likovi koje si naveo su popularni zbog sisa i prenaglašene seksualnosti, ne zato što su dobro napisani likovi. Ok, s Larom su pokušali nešto u zadnje tri igre, ali je diskutabilne kvalitete (pogotovo u trećoj igri). Evo kad si već spomenuo Samus, protagonisticu koja je bila najbolje prihvaćena dok je šutila i kad se skinula na kraju igre, da u igri koja se trudi biti psihološki horor triler naprave isto, posralo bi se to po cijelom iskustvu naveliko i naširoko. Ako kreator igre ne želi fokusirati pažnju igrača na sise i guzice (jer po vašemu ispada da su to glavne odlike ženstvenosti) nego na ugođaj i psihološko stanje lika, ima pravo napraviti kakvog god lika želi napraviti. Mi se možemo ili ne moramo složiti s kreatorom, ali kukati oko toga da bi svi ženski likovi u igrama trebali biti modeli victoria’s secreta… nije baš neka konstruktivna kritika, iskreno.

    • Dick Johnson

      @Zoran Žalac, 28.04.2021 - 16:23

      Ja mislim da likovi koje sam naveo su ako ne najpopularniji onda ziher medu popularnijima zenskim likovima iz video igra opcenito, oicto nisam jedini kom su takvi likovi drazi. Nek oni pisu likove i modeliraju likove kakve im volja, ziher ja nemam pravo nekom govorit kakve likove da pise. Ja pitam jel im neko zabranil radit likove ko prije jer nismo nis dobili u zadnjih 5+ godina od njih a da nisu…..neznam kak bi se izrazil uooce….

    • mg

      @Zoran Žalac, 28.04.2021 - 18:01

      Selene (Anne Beyer) Bivša manekenka iz Njemačke sasvim ok izgleda.
      https://instagram.com/annebeyer777?igshid=1i8rths5ml1zt

    • Zoran Žalac

      @mg, 28.04.2021 - 19:07

      Nisam znao da je (bila) manekenka. Ali da – žena skroz normalnog izgleda za svoje godine. Ciljali su na lik odrasle osobe i stvarno tu ništa sporno ne bi trebalo biti, kako se nekima pričinjava.

    • Dicksuckulla

      @Dick Johnson, 28.04.2021 - 12:18

      Upali prvo pornjakulu pa kad si gotov igraj igru pa te nece bit briga kako izgleda.

    • Nemanjazzz

      @Dicksuckulla, 28.04.2021 - 12:41

      The very definition of success

    • omar500

      @Dicksuckulla, 28.04.2021 - 12:47

      Ne smeta fizicki izgled lika u igri koliko propagandno guranje nekih agendi na silu, u mediju gdje se to ne bi smjelo desavati. Svako zensko isto izgleda zadnje tri godine u videoigrama. Smijurija. Smanjuju grudi djevojkama koji su modeli za likove u igrama. Hajde neka mi neko to objasni…Isto kao da ja kazem da mi smeta Kratos jer je misicav…

    • Dukie

      @omar500, 28.04.2021 - 13:22

      Igras jebenu igru, ne gledas pornjavu.

    • Žarko Ćurić

      @omar500, 28.04.2021 - 14:18

      Ja bih prije rekao da je prije bio problem, kada je svaki ženski lik imao D košarice, nego sada, kada imaš neki normalniji omjer. Uostalom, žalosno je da je pola komentara na ovoj najavi o izgledu glavnog lika, nečemu totalno nebitnom za čitav gameplay.

    • omar500

      @Žarko Ćurić, 28.04.2021 - 15:19

      Vidi, niko normalan ne trazi to u igrama, da svaki lik izgleda kao iz Dead or Alive serijala, ali zar treba ici u krajnosti i predstavljati zene da izgledaju muskobanjasto? Naveo sam Amiciu kao jedan normalan primjer. Ima ih srecom jos takvih. Slazem se, gameplay je bitan, ali zalosno je da ovakvim nasilnim guranjem necega u igru, gameplay padne u drugi plan.

    • Dicksuckulla

      @omar500, 28.04.2021 - 15:16

      Posto je fizika u igrama uznapredovala mozda im velike sise smetaju dok skacu i trce, ma bitno je kakva je u dusi koga briga za sise.

    • Hrvoje Smoljić

      @omar500, 28.04.2021 - 16:19

      Ripley i Sarah Connor would like to know your location

    • omar500

      @Hrvoje Smoljić, 28.04.2021 - 16:30

      Vrhunski likovi, savrseno se uklapaju u pricu i lore oba filma. Eh da su barem takvi likovi uzor developerima, a za Returnal je uzor bila Megan Rapinoe (lupam, ali tako ispade). Ripley i Sarah – cista desetka. Tako se napravi jaki, neovisni zenski lik.

    • Dukie

      @Dick Johnson, 28.04.2021 - 13:08

      Baci drkicu na pornhub-u pa onda igraj igre 😉

    • omar500

      @Dukie, 28.04.2021 - 13:30

      Cekam neki argument. Zoran se barem potrudio da uporedi sa primjerom iz knjizevnosti. Evo ti jedna fotografija:
      https://i.imgur.com/d2fChL4.jpg
      Zapadnjacko prikazivanje i muskih i zenskih likova ide u ekstreme genericnosti.

    • _Someone_

      @omar500, 28.04.2021 - 13:38

      Uopce ne kuzim sto je pjesnik htio reci. Usporedivati istocni nacin dizajniranja likova sa zapadnim je potpuno promaseno u svrhu dokazivanja da na zapadu postoji nekakva SWJ agendi kod kreiranja likova. Na istoku su uvijek bili “pomaknuti” kad je rijec o dizajnu likova. Uostalom, primjer sa slike je promasen i iz razloga sto su igre sa istoka u totalno 3 razlicita graficka stila, normalno da ce likovi izgledati drugacije

    • omar500

      @_Someone_, 28.04.2021 - 15:15

      https://www.ignboards.com/attachments/ugly-png.317584/

      Primijetis pattern? Postoje jos desetine naslova zadnjih par godina koji koriste iste sheme za izradu genericnih likova. Evo ti dole u produzetku i videozapis sa youtubea, i moj komentar.

    • zbosec49

      @omar500, 28.04.2021 - 14:07

      Po toj slici mi zpravo vise izgleda suprotno. U jrpg igrama svi imaju neke savršene frizure, sve na isti kalup.

    • omar500

      @zbosec49, 28.04.2021 - 15:12

      Odlican video na ovu temu, problem za koji tvrdite da ne postoji i da ja sve izmisljam:
      Feminists & SJW’s VS. Video Games
      https://www.youtube.com/watch?v=g09vQAQmYM8

    • Dukie

      @omar500, 28.04.2021 - 14:33

      Kakav argument? U pitanju je igra, fiktivni lik i mogu ga napraviti kakvog god zele. To ti je dovoljan argument. Ako oces imati sisatu zensku idi igrati neke hentai, anime igre, steam ti ih je pun.

    • omar500

      @Dukie, 28.04.2021 - 15:10

      Amicia je odlicno dizajniran lik. Normalno obucena, nema sise, dupe, sminku sto vi uporno spominjete. Zapadni studio neopterecen novim trendovima i pseudokulturama. Amicia iz A Plague Tale: Innocence, za one koji ne znaju. Niti je hentai-anime preseravanje, sto se uporno servira meni kao ljubitelju toga (inace ispade svaka japanska igra je takva – nije, kao sto ni svaka zapadnjacka igra nema smecarski dizajnirane likove kao sto ima Wolfenstein 2 i Youngblood, Mass Effect Andromeda, TLOU 2, Far Cry A new dawn, Rage 2…treba li jos da nabrajam???)
      Mogu napraviti sta zele, ali vidi se plasiranje propagande kroz igre, slusas li ti sta govorim? Tebi je uredu zenski 007 agent? Zenski Ghostbustersi? To je guranje necega na silu. Kao i izgled likova u filmovima, serijama, video igrama. Halo bolan, pricamo o Sonyu gdje jedan Cory Barlog kaze da je Kratos toksicni muskarac i da ce ga promijeniti, gdje je Neil Druckmann u potpunosti izopacio Ellie, gdje se kritikovao unutar Sonya Days Gone jer ima toksicnog BIJELOG muskarca?!?!?! (glavni razlog sto dvica nece izaci, jer podaja je bila dobra)…
      Sta vise treba da vam kazem, pa da prihvatite da Sony, zajedno s nekim drugim kompanijama, ide u skroz drugom smjeru? Je li to toliko tesko za prihvatiti? Battlefield V trailer koji na kraju veze s igrom nije imao, ali daj da se priklonimo subkulturi novoj, glavni i jedini cilj. Svaki zenski lik bijesan kao ona zena sto je klecala na podu i vristala jer je Trump pobijedio. Lara Croft je jedan od najpoznatijih likova ikad, zbog koje su mnoge djevojke pocele igrati video igre, i sad ne valja ni to ispade.

    • Dukie

      @omar500, 28.04.2021 - 15:59

      Naravno da to sto govoris se uvuklo kao i sve ostalo u sve dijelove drustva. Kuzim ja sto ti zelis reci. ALI mene osobno zaboli kikiriki iz razloga sto ja kao obican jebeni smrtnik gamer ne mogu utjecati na nesto ako oni to ne zele cuti. Evo ti ono sranje sto je bilo sa Amber Heard, kaj je jos doslo u javnost da je Johnny Depp-a maltretirala i zlostavljala, napravili su peticiju da je se makne iz Aquaman-a 2 pa nije upalilo. Navodno zenska trenira na jace za ulogu. Btw, cijeli svijet ide u krivom smjeru, ne samo Sony. Stvar je sto jedni drugima tupe svoje umjesto da se medjusobno slusaju. I opet napominjem, u pitanju je IGRA. Mogu sa igrom napraviti sto zele, na tebi je oces ju igrati ili ne.

    • omar500

      @Dukie, 28.04.2021 - 16:03

      Slazem se. Meni je malo krivo sto je gaming podlozan ovakvim promjenama u drustvu i u svijetu, ali sta je tu je. I ekstremna polarizacija drustva je iznimno stetna u danasnjem vremenu. Meni se Returnal cini kao odlican rogue like naslov i jedva cekam da odigram. Ako su igre kvalitetne i inventivne, neke stvari ce se moci zanemariti. Budi mi pozdravljen.

    • funky0308

      @omar500, 28.04.2021 - 17:29

      Ajmo prvo vidjeti gameplay i igru pa onda dalje komentirati… pricamo o necemu sto nismo ni vidjeli

    • cutiexxx

      @funky0308, 29.04.2021 - 11:12

      Doslovno… Ionako će glavni lik biti vjerojatno skoro cijelo vrijeme u astronautskom odijelu stoga njeni izgled nije ni toliko važan. Ako su priča, svijet i gameplay dobri, onda sam zadovoljna.

    • Diablofreak

      @omar500, 29.04.2021 - 01:39

      Jbt, neznam sto je gore 😀

  • vragec25cro

    28.04.2021 - 11:40

    Pa kaj nije 3d zvuk još od vremena ps2 i og xboxa?Sjecam se kad sam igrao Black i Cod na ps2 spojeno preko kičnog kina da se čulo svaki put u drugom uglu(sobe,zavisi s koje strane pucano)čahure ili granata ili meci.

    • Žarko Ćurić

      @vragec25cro, 28.04.2021 - 11:45

      Ovdje je fora da ti ne treba 3D surround sustav, nego dobiješ 3D zvuk iz običnih (stereo) slušalica. Naravno, to nije na razini pravog 3D surround sustava, ali je bolje u odnosu na obični stereo zvuk

    • vragec25cro

      @Žarko Ćurić, 28.04.2021 - 11:48

      Onda nisam dobro shvatio.Moja greška

    • Igor Belan

      @vragec25cro, 28.04.2021 - 11:48

      Ma da, i napisao sam u tekstu gore – nije to nov koncept kao takav. Isto kao što vibriranje kontrolera nije nov koncept. Ali ovdje pričamo o jednoj evoluciji tih koncepata. I eto – nije to baš najlakše opisat budući da se radi o stvarima koje treba čut/osjetit.

    • Agent

      @Igor Belan, 28.04.2021 - 15:43

      Malo izvan teme,ali Igore šta se dogodilo s videom Sky beneath ?

  • moordrak

    28.04.2021 - 13:10

    Možete li otkriti how long to beat ovo čudo ili tek poslije embarga? Ne čini mi se kao nešto jako dugotrajno nego više kao tech demo. Nisam siguran želim li dati pare za ovo…

    • omar500

      @moordrak, 28.04.2021 - 15:25

      Mislim da ce duzina biti od deset sati, ali ovakve igre imaju dobar replay value.

  • funky0308

    28.04.2021 - 17:28

    Meni ovo izgleda poprilicno zanimljivo, a po najavi gameplay videa i recenzije, citajuci izmedju redova, rekao bih da je ovo dobro. Mouda ovo bude igra koja natjera da kupim PS5, za sada me niti jedna ekskluziva nije natjerala na razmisljanje o kupnji ali DS kontroleru i ovakve igre sve me vise tjeraju da pocnem traziti konzolu. Ova lupetanja napaljenih tinejdzera necu ni komentirati, bitno je kako lik nosi ulogu, sve ostalo su nebitne stvari. Sto se mene tice, mogu igrati i sa C3POm ako je lik uklopljen u pricu.

    • moordrak

      @funky0308, 29.04.2021 - 13:10

      Je, je, a ti kao tinedžer si se palio na voće, fracusku salatu i gabore jel tako. 🙂 🙂 🙂
      No bez zeze. Pripremi soma eura i petača je tvoja. Ne moraš puno tražiti . Radi li se ovdje o system selleru? Nja… Vidjet ćemo recku kada izađe.

    • funky0308

      @moordrak, 29.04.2021 - 17:02

      Moja zabranjena ljubavi sa patlidzanom 🙂 ..

    • moordrak

      @funky0308, 29.04.2021 - 23:42

      Pa zapravo sam ciljao na dinje ali dobro, ako je tebi patlidžan bio napet, još si dobro i isp’o 🙂 🙂 🙂

    • funky0308

      @moordrak, 30.04.2021 - 20:25

      Cuj – bio napet?.. cemu proslo svrseno? Kada ga bude on napravio neka ga nosi

  • Kratosov Boy!

    28.04.2021 - 19:34

    Izgleda zanimljivo. Nadam se da ce biti dobro.

  • MightyAloy

    28.04.2021 - 20:27

    Returnal me je po do sad viđenom vrlo zainteresirao, ne bi me čudilo da bude neočekivani hit. Ja ću ga svakako zaigrati. Vidim da su se i lokalni “bijelo muško straight sise i guzice” kmečavci uskomešali što mi je samo dodatan poticaj da na igru obratim dodatnu pažnju.

    • Robi123

      @MightyAloy, 28.04.2021 - 22:53

      “bijelo muško straight sise i guzice” ??

    • ukek

      @Robi123, 29.04.2021 - 00:41

      Zajapurilo se djete nemoj ga dirat, trenutno je on 🔥

    • Kratosov Boy!

      @MightyAloy, 29.04.2021 - 22:14

      Tebe igra zanima jer se određena skupina ljudi nije oglasila o njoj. Ma svaka ti cast

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?