HCL.HR

Vampire: The Masquerade Bloodlines 2 dat će nam neke opake vampirske moći

Hrvoje Smoljić 26.04.2019.   •   5 komentara


Vampire: The Masquerade Bloodlines 2 stavit će nas u ulogu tek pretvorenog vampira, ali iako ćemo biti vampirski novajlija, to ne znači da ćemo biti poptpuno bespomoćni.

Ako niste znali, Vampire the Masquerade igre smještene su u takozvani World of Darkness univerzum. U istom su vampiri klasno podjeljeni, a uvjerljivo najniža klasa istih naziva se Thinblood. Ovi svježe pretvoreni vampiri nešto su ljudskiji od starijih vampira. Manje su osjetljivi na sunce, još uvijek mogu jesti normalnu hranu, rastu im nokti i kosa, a ponekad im i srce zakuca.

Stariji vampiri ih ne vole jer su nepredviljivi, a i postoji određeno proročanstvo koje tvrdi kako pojava velikog broja takvih vampira označava svojevrsnu apokalipsu. S obzirom na takav tretman, prava je sreća što i Thinblood vampiri imaju mnoštvo zgodnih sposobnosti, a igrači će se na početku igre moći opredijeliti za jednu od tri discipline:

  • Chiropteran je discipilina fokusirana na šišmiše te omogućuje da ih prizovete da vas brane, ali i da napadanu i onesposobe neprijatelje. Vampiri koji odaberu ovu disciplinu također mogu lebdjeti, te se penjati na visoka mjesta otkud mogu vrebati plijen poput Batmana u Arkham serijalu.
  • Mentalism je disciplina koja će igračima dati telekinetičke sposobnosti. Naravno, to znači levitiranje i poigravanje udaljenim predmetima, oružjima i ljudima.
  • Nebulation je zadnja disciplina fokusirana na šuljanje. S njom ćete moći prizvati oblak dima koji će vas zamaskirati i učiniti tišim. Također ćete s tom maglom moći oslijepiti i zagušiti neprijatelje.

To je naravno tek djelić vampirskih sposobnosti koje će se proširiti kasnije prilikom učlanjenja u različite klanove. No, već i ovo obećava kako će sljedeće godine Seattle postati pravo vampirsko igralište gdje ćemo se doslovno poigravati svakim tko nam stane na put.

Označeno sa: ,

Komentari (5)

  • sedf

    26.04.2019 - 12:04

    Jedva čekam,i sa Cyberpunk 2077 i ovim naslovom, zbogom srednja škola i mladost

  • Demon90

    26.04.2019 - 14:12

    Kad se samo sjetim starog masqueradea jedna od rijetkih igara koje sam prelazio iznova a da je vrijedilo. Svaka klasa je imala posebne misije

    • Gem_mhz

      @Demon90, 26.04.2019 - 23:33

      da točno, ja sad neki dan prešao po nznm koji put..ostalo mi samo jos sa Nosferatuom probati. Kažu da je to druga igra sa njima igrati radi. Ali ocu reci da evo presao je neki dan i opet bi je iznova igrao koliko je ta igra dobra, strah me pomalo nastavka, al veselim mu se jako!

    • Demon90

      @Gem_mhz, 27.04.2019 - 00:43

      S nosferatuom je koliko se ja sjećam najteža al zato imaš neke dosta dobre misije koje možeš jedino odraditi kao nasferatu

  • SanKa

    29.04.2019 - 09:58

    <3

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?