HCL.HR

Vikinška survival igra Valheim donosi nikad nabrijanije cijepanje drva

Hrvoje Smoljić 19.01.2021.   •   6 komentara


Ako je glazba u igri kao u traileru, obožavatelji survival igara pripremite sjekire i puštajte brade jer vam Valheim želi priuštiti najnabrijanije iskustvo cijepanja drva do sada.

Valheim po prvi put je prikazana na prošlogodišnjem PC Gaming Showu, a donijela je vikinški zaplet na poznatu survival formulu. Što to znači? Pa još uvijek uključuje skupljanje resursa i cijepanje drva – samo na vikinški, nabrijani način.

No, šalu na stranu, Valheim se u moru igara tog tipa, osim vikinškom tematikom, donekle istaknuo  svojim poligonalnim vizualama i težinom. Prema riječima developera: “Valheim je zbilja težak. Umirat ćete često. Vaši će prijatelji umirati često”. Ovu veselu izjavu moći ćemo uskoro i sami testirati budući kako igra stiže u Steam Early Access.

No ne brinite. Da ne ostane sve tako morbidno, developer se nada kako je ipak uspio postići ravnotežu između težine i iskustva koje nagrađuje igrača. U tu su svrhu kreirali ogroman svijet prepun opasnosti koji unatoč tome poziva na istraživanje. Ipak, bit će tu nešto proceduralnog generiranja kako bi svaka nova igra bila svježa i nepredvidljiva.

No, kakav bi to bio viking ako po cijele dane samo cjepa drva i skuplja grane? Srećom, kako je svijet napučen opakim protivnicima, morat ćemo craftati oružja, oklope, graditi i napadati utvrde, ploviti u brodovima i slično. Najbolji dio? Moći ćemo to raditi u društvu s do deset drugih igrača. Igra stiže u Early Access 2. 2., a kako u njoj izgleda vikinški život – povirite u opakom traileru.

Komentari (6)

  • Bronson

    19.01.2021 - 08:21

    Uzasno izgleda

  • SanKa

    19.01.2021 - 09:28

    grafika je katastrofa

  • BoneDigger

    19.01.2021 - 10:10

    Kada usporedimo grafiku ovoga i onoga iz Project Mara clanka koji ste objavili malo prije ovoga ne znam dali je ovo za smijanje ili plakanje… 😂… evo izgleda da moze i oboje.

  • zlakob

    19.01.2021 - 12:19

    muzika odvaljuje, ali zato igra neizgleda xD 😀

  • Pixel guy

    19.01.2021 - 12:59

    Mogao bi dati priliku samo zbog muzike, a i ima vikinga, gdje ćeš bolje? 🤷🏻‍♂️😄

  • Slimpajdo

    19.01.2021 - 18:48

    Steta sta je samo muzika dobra

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?