HCL.HR

Virtualna Velika nagrada Bahraina zadovoljila ekipu iz Codemastersa

Lovro Maroševac 31.03.2020.   •   0 komentara   •   Zanimljivosti


Malo tko je mogao zamisliti da će videoigre postati glavna atrakcija u svijetu, ali izbijanjem pandemije koronavirusa upravo se to i dogodilo.

Pandemijom koronavirusa odgođen je početak sezone u Formuli 1 i vozači su morali pronaći novi način zanimacije. Jedni provode više vremena s obitelji, drugi se posvećuju treninzima, dok treći vježbaju na simulatoru. Iz Codemastersa su uvidjeli priliku i odlučili je ugrabiti. Prije nepuna dva tjedna održana je prva virtualna Velika nagrada u suradnji britanskog studija i vozača iz svijeta najbržeg cirkusa. Inauguralna virtualna utrka pripala je Bahrainu, inače drugoj po redu utrci na kalendaru.

Glavni redatelj Codemastersovih F1 igara Paul Jeal zadovoljan je prvom virtualnom utrkom. “Bilo je nevjerojatno. Ništa od ovog ne bi bilo izvedivo da nije naše strastvene zajednice i želje vozača iz stvarnog svijeta motosporta. Ako uzmemo u obzir da smo imali malo vremena za pripremu, bilo je zadovoljavajuće što smo uspjeli dogovoriti utrku sa zvijezdama iz F1 i F2 te mnogim drugima. Posebno treba spomenuti Landa Norrisa koji je bio ključ svega i najveća zvijezda u protekla dva tjedna”, rekao je.

Paul Jeal napomenuo je kako su počeli razmišljati o virtualnim utrkama nakon odgode Velike nagrade Kine. Također, tvrdi da će ovo dobro doći svima – od vozača do esport zvijezda. Prema njegovim riječima, to je najviše zbog činjenice da se vještine iz stvarnog bolida mogu prenijeti na one virtualne i obrnuto.

Virtualnu nagradu Bahraina osvojio je Guanyu Zhou, vozač Formule 2 koji je nastupio za momčad Renaulta. U realnosti, utrka je bila zabavna, no mora se priznati kako su uočeni veliki problemi unutar igre, kao što su mnogobrojni bugovi i rušenja. Sljedeća utrka na rasporedu je ove nedjelje 5. 4., kada će se voziti Velika nagrada Australije.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?