HCL.HR

Wii U dobio novo ažuriranje, prikazuje Wii igre i na kontroleru

ToxarE 01.10.2013.   •   0 komentara


Novo ažuriranje Wii U sustava konzoli donosi nove mogućnosti te nekoliko kozmetičkih promjena u svrhu bolje funkcionalnosti.

Nintendo Wii U dobio je veliko novo ažuriranje sustava verzije 4.0.0. Glavna novina koju je njime dobio jest mogućnost prikazivanja starih Wii igara na Wii U Gamepadu, nešto što je do sada bilo moguće samo s Wii U naslovima. Međutim, to ne znači da Wii U Gamepad postaje i kontroler za Wii igre jer se one i dalje moraju igrati Wii Remote (Plus) kontrolerom (Wii U GamePad inače između ostalog ima i sensor bar potreban za rad Wii Remote kontrolera). Dakle, ovo tek znači da vam Wii U „tablet“ sada može poslužiti i kao zamjenski ekran za Wii igre.

Od ostalih noviteta koji dolaze s ažuriranjem treba još spomenuti uvođenje podrške za USB tipkovnice te opciju onemogućavanja pristupa Nintendo Network ID-u preko drugih uređaja, npr. smartphona ili PC-a. Tu su još i Dolby Pro Logic II surround sound podrška, ponešto izmijenjen i poboljšan web preglednik, mogućnost automatskog preuzimanja demo verzija preporučenog softvera kroz SpotPass (dok konzola “spava”) te nova ikona za listu prijatelja na naslovnom ekranu. Osim toga, ovim ažuriranjem sučelje konzole ponaša se nešto brže prilikom ulaska i izlaska iz aplikacija, odnosno multitaskinga.

Danas se također očekuje i nova Nintendo Direct prezentacija koja će se fokusirati na nadolazeće 3DS te Wii U igre kao što su Sonic Lost World, Pokémon X & Y, Super Mario 3D World, Wii Party U i Donkey Kong Country: Tropical Freeze, a možda vidimo i koje iznenađenje. Prezentacija kreće u 16 sati po našem vremenu, a možete ju pratiti i komentirati s nama na forumu.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?