HCL.HR

Yooka-Laylee najavljuje veliki povratak 3D platformer žanra

Zoran Žalac 02.05.2015.   •   2 komentara


Veterani razvojnog tima Rare zaslužni za neke od najboljih Nintendo 64 igara na Kickstarteru su predstavili novi platformer Yooka-Laylee i ostvarili uspjeh za svega 40 minuta.

Da igre potpomognute Kickstarterom nisu izašle iz mode pokazao nam je Yooka-Laylee, spiritualni nasljednik Banjo-Kazooieja. Naime, najavljivani novi projekt veterana razvojnog tima Rare, koji je žario i palio vrhunskim igrama u eri Nintenda 64, jučer je zaživio na Kickstarteru te u roku 40 minuta ispunio zacrtani cilj.

Novi 3D platformer kojemu će glavni likovi biti kameleon i šišmiš u razvoju je već tri mjeseca, a na Kickstarteru je potraživao 175 tisuća funti. Za manje od jednog dana projekt je prikupio preko milijun funti, čime je od manje igre za jednu platformu prerastao u ambiciozni naslov za PC, Mac, Linux, PS4, XB1 te Wii U. Izlazak je zacrtan za jesen 2016. godine.

Sama igra planirana je kao prava mala oda old-school 3D platformerima. Očekuje nas tako skupljanje hrpe stvari – nešto što danas ne viđamo tako često, arkadni izazovi, promjenjivi modifikatori nalik klasičnim šiframa (trčite brže, udarate jače…) i slično. Sve to u maštovitim svjetovima i uz simpatični soundtrack. Svi koji su igrali Rareove igre znaju da ih obično prati odlična glazba, tako da ni Yooka-Laylee neće biti iznimka tome. Neke od skladbi za igru već možete poslušati na samom Kickstarteru.

Ukoliko igra prikupi još 150 tisuća funti dobit će N64 shader mod te komentare developera. Stoga ako ste zainteresirani, svakako pomozite njezinom razvoju.

Komentari (2)

  • kuky90

    03.05.2015 - 08:04

    Već dugo nisam igrao ni jedan novi slični naslov. Koja su to vremena bila kad smo mi kao klinci odrastali na Gexu, Spyro, Crash Bandicootu, Crocu, Raymanu, Ape Escapeu, Bugs Bunny, Grinchu, Muppets Monster Adventure itd.
    To su bile prave igre za mlade.

    • vojnovic4

      @kuky90, 04.05.2015 - 13:48

      The Last Tinker™: City of Colors ti je odlican platformer mene je kad san ga igra podsjetilo na mlade dane od spyra

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?