HCL.HR

YouTuber potrošio brdo novca kupovajući igre da bi ih sačuvao od Nintenda

Filip Zorić 20.03.2023.   •   3 komentara   •   Zanimljivosti


Jirard Khalil, na YouTubeu poznat pod nadimkom The Completionist, objavio je video koji prati njegovu ludu avanturu kupovanja svake igre za Wii U i 3DS na Nintendovom eShopu.

Nintendo će zatvoriti svoje digitalnu trgovinu na Wii U 3DS platformama idući tjedan – točnije u ponedjeljak, 27. 3. Jedan YouTuber odlučio je zato učiniti nešto ludo kako bi što bolje očuvao digitalne naslove koje ćemo izgubiti zatvaranjem tih online dućana.

Jirard Khalil, poznat na YouTubeu kao The Completionist, objavio je video u kojem je dokumentirao kako je kupio svaku digitalnu igru za Wii U i 3DS, tj. sve one igre koje su trenutno dostupne na Nintendovom eShopu. Tu su uključeni i DLC dodaci za kupljene naslove. Khalil kaže da ga je sve to koštalo 22,791 dolara, a za imati kompletnu kolekciju sa svakom igrom mu je trebalo 1,1 TB prostora za Wii U te 267 GB za 3DS.

Navodi kako je ovaj cijeli pothvat trajao 328 dana, a bit će vam jasno zašto kad pogledate video. The Completionist se trebao uhvatiti u koštac s raznim izazovima – od suočavanja s čudnim limitacijama na konzolama do kupnje 464 bonova za korištenje na eShopu – jer je izravno plaćanje karticom onemogućeno pred gašenje eShopa.

YouTuber je napomenuo kako će sve igre koje je kupio biti donirane organizaciji Video Game History Foundation u svrhu očuvanja istih.

Označeno sa: ,

Komentari (3)

  • Fenner

    20.03.2023 - 08:47

    Od mene jedan veliki lajk!

  • dragansimic22

    20.03.2023 - 09:00

    Ima se para, ima se sčim.

  • Wolfman

    20.03.2023 - 09:36

    Sve te igre su već odavno “sačuvane” 😀

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?