HCL.HR

Završena vladavina SKT-a, Samsung Galaxy novi su svjetski prvaci u League of Legendsu

Stjepan Fikter 04.11.2017.   •   2 komentara


Dominacije Koreje nastavljena je i na ovogodišnjem svjetskom prvenstvu u League of Legendsu gdje su se opet sukobili prošlogodišnji finalisti, samo sada u obrnutim ulogama.

lol-nagrada-pokal

Svatko tko prati internacionalnu scenu u League of Legendsu, zna koja regija dominira u natjecanjima – bilo to osvajanjem posljednjih pet svjetskih prvenstava ili dva od tri MSI naslova, korejskim timovima finala nisu nepoznat pojam. Stoga, nije ništa čudno što su se u finalu sedmog svjetskog prvenstva opet sukobili – prošlogodišnji finalisti.

Naime, 2017 World Championship održan je u Kini, a finale se je igralo u olimpijskoj areni Beijing National Stadium poznatiji kao Ptičje gnijezdo. Na toj pozornici opet su se sukobili branitelji prošlogodišnjeg naslova SK Telecom T1 te osvajači drugoga mjesta Samsung Galaxy.

SKT je ove godine imao malo teži put do finala gdje su u četvrt i polufinalu bili na rubu ispadanja, ali iskustvo i vještina je pokazala kako su još jednom zaslužili svoje mjesto u posljednjoj borbi prije podizanja pehara. S druge strane, SSG su imali čistiji prolaz do finala gdje su u četvrt i polufinalu pobijedili s 3:0 odnosno 3:1.

Upravo zbog toga, mnogi su očekivali kako će bitka za trofej odvijati kroz svih pet mečeva. No, za razliku od prošle godine kada je SKT osvojio naslov s rezultatom 3:2, ove godine SSG s čistom pobjedom od 3:0 osvaja pehar, skida SKT s trona te osvaja oko 1,724,000 dolara.

Inače, ovogodišnji nagradni fond iznosio je 4.59 milijuna dolara gdje su na početnih 2.25 milijuna fanovi nadodali 2.35 kupovinom Championship Ashe te Championship Ward odjeće. Također, vrijedi napomenuti kako će na iznos prikupljen od fanova, Riot Games isto toliko uplatiti u dobrotvorne svrhe što je uvijek lijepo za vidjeti jer je poznato kako gamerima donacije nisu strani pojam.

Označeno sa: ,

Komentari (2)

  • delko

    04.11.2017 - 17:25

    E neka je i njih neko skinuo 😀 o7

  • Negan

    04.11.2017 - 17:54

    Slabo pratim scenu i ne bavim se igrom vise aktivno, al hvala bogu vise.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?