HCL.HR

istraživanje

ŽANR

Stavimo li akciju i misterij po strani – ostaje nam radost istraživanja. Igre ovoga žanra fokusiraju se upravo na tom iskustvu otkrivanja onoga za čim nam čezne naša znatiželja.

istraživanje Recenzije

RecenzijaFe

Petra Rukav 07.03.2018.

Ljepota magičnog svijeta Fe avanture proizlazi iz njene poetičnosti. Radnja se možda vrti oko arhetipskog sukoba između dobra i zla, no svoje kratko putovanje možete interpretirati na više različitih načina.

RecenzijaSubnautica

Stjepan Fikter 07.02.2018.

Od ugodnih plićaka do zastrašujućih dubina, Subnautica odlično balansira između opuštajućeg i napetog gameplaya u predivno dizajniranom podmorju.

RecenzijaPokémon Ultra Sun / Ultra Moon

Žarko Ćurić 09.12.2017.

Pokémon Ultra Sun i Ultra Moon donose nam uobičajeno međugeneracijsko osvježenje, pa bacite pogled na našu recenziju i provjerite koliko je toga zapravo novoga u odnosu na obična Sun i Moon izdanja.

istraživanje Vijesti

Popularni PUBG streamer Shroud popio je jednomjesečni ban

Pero Mlinar prije 1 tjedan

Nakon vožnje u letećem autu, popularnom streameru Michaelu “Shroudu” Grzesieku doletio je i privremeni ban, i to radi varanja u popularnoj igri PUBG.

No Man’s Sky je sada drugačija igra nego prije dvije godine, časna riječ

Zoran Žalac prije 1 tjedan

No Man’s Sky pokušava se riješiti etikete razočaranja i prevare navodeći niz promjena koje su u igru uvedene kroz zadnje dvije godine njezinog postojanja.

Stazom ludila nove Call of Cthulhu igre koračat ćemo ove jeseni

Petra Rukav 04.07.2018.

Nakon duge četiri godine, Cyanideov Call of Cthulhu u formatu klasičnog pen-and-paper RPG-a napokon je spreman isprepadati nas do smrti.

Shenmue 3 neće štedjeti vaše diskove

Zoran Žalac 29.06.2018.

Doznali smo minimalne zahtjeve za pokretanje nadolazećeg Shenmuea 3 na PC platformi i jedino što možemo reći – nadamo se da imate disk od terabajta.

Tvorci PUBG-a odustali su od sudske ofenzive na Fortnite

Pero Mlinar 29.06.2018.

Ne ide im na serverima, a bome ni na sudu. Tvrtka u čijem je vlasništvu popularni PUBG predomislila se oko sudske tužbe za Fortniteovu navodnu krađu ideje.

istraživanje Specijali

Top 5 stvari koje igre otvorenog svijeta trebaju naučiti od Zelde i Horizona

Zoran Žalac 02.02.2018.

Dvije najistaknutije igre 2017. godine donijele su neke promjene u format otvorenog svijeta koje želimo vidjeti u što više budućih igara tog tipa.

Je li 2017. godina kada je gaming otišao kvragu?

Zoran Žalac 30.08.2017.

Čini se kako je vrag odnio šalu – najprodavanija igra 2017. godine nije dovršen proizvod i to je definitivno dalo neke ideje velikim korporacijama.

VIDEO: Indie igre ljepše od Crysisa

Zoran Žalac 09.03.2015.

Da ljepotu u igrama promatramo samo kroz tehničku stranu prezentacije, sve lijepo mogli bismo zvati nazivom Crysis. No estetski gledano, čitav niz nezavisnih igara ljepši je od te grafički nabrijane pucačine.

istraživanje Igre

Shadow of the Tomb Raider

Zoran Žalac 14.03.2018.

Nakon što je preživjela na zabačenom otoku i na sibirskoj hladnoći, Lara Croft vraća se još jednom u avanturi zvanoj Shadow of the Tomb Raider. Ovoga puta, njen nezavidan posao akcijske heroine i kradljivice grobova odvodi je u Srednju Ameriku gdje će nastojati zaustaviti majansku apokalipsu.

Eastshade

Petra Rukav 13.02.2018.

Kao putujući umjetnik zatečete se na otoku Eastshade čiju ljepotu nastojite ovjekovječiti na slikarskom platnu, a napose vas zanimaju sakriveni prirodni prolazi do zaboravljenih mjesta.

In the Valley of Gods

Petra Rukav 05.02.2018.

Tvorci indie hita Firewatch vraćaju nas u 20te godine prošloga stoljeća kako bi bili među prvim istraživačima daleke i drevne doline egipatske pustinje. Tamo ćemo tragati za blagom i otkrićem koje bi nas moglo proslaviti; ili pak nas koštati života.

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?