HCL.HR

Nintendo Wii U - općenita rasprava

  • 525 Odgovora
  • 187063 Hitova
*

disc0

  • *****
  • 3274
Odg: Nintendo Wii U - općenita rasprava
« Odgovori #165 : 03. Prosinac, 2012., 11:39 »
Nanostray mi je jedna od naj schmupsa!
Nemojte zaboravit ni da je iridion 1&2 sa GBA isto njihova beba  ;)
I sta uopce ima veze kolko koja igra ima mb?
3DS FC: 4768-7805-4966
PSN: DiSkAcH

Odg: Nintendo Wii U - općenita rasprava
« Odgovori #166 : 03. Prosinac, 2012., 11:59 »
Pa zato sto igra ima HD teksture zbog cega cudno sto je svega 80mb. Svaka cast developerima

*

Dragster

  • ******
  • 7719
  • OKO SOKOLOVO xD
Odg: Nintendo Wii U - općenita rasprava
« Odgovori #167 : 04. Prosinac, 2012., 20:19 »


"There is great strength in numbers, but there is great power in one, for the strength of the will of one may gather numbers to it. There is strength not only in *knowing* the self, but *knowing* how to bring it forth in others."

tl;dr pušite mi kurac xD

*

Ementaler

  • Administrator
  • *********
  • 38936
  • Embrace the mountain
    • HCL.hr
Odg: Nintendo Wii U - općenita rasprava
« Odgovori #168 : 04. Prosinac, 2012., 20:39 »
Realno, iskoristio je aktualnu temu (Wii U) da objasni stvari koje odavno postoje i za koje se odavno zna. Mislim, sve osim wireless veze gamepada i konzole je mogao i na primjeru 3DS-a objasnit praktički. Jedan od onih "Fors videa" zbog popularnosti nečega... ali dobro, zanimljivo je svejedno.

Nego, napokon jedan Face-off članak koji stavlja Wii U u očitu prednost naspram X360 i PS3 verzija iste igre. Trine 2 je u pitanju:
http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-trine-2-face-off

*

Ementaler

  • Administrator
  • *********
  • 38936
  • Embrace the mountain
    • HCL.hr
Odg: Nintendo Wii U - općenita rasprava
« Odgovori #169 : 05. Prosinac, 2012., 12:42 »
U tijeku je japanski Nintendo Direct:
Nintendo Direct 2012.12.5

Do sada sve nezanimljivo (već predstavljene igre), ali sada Iwata priča i demonstrira nešto što izgleda kao Google Maps za Wii U.

Odg: Nintendo Wii U - općenita rasprava
« Odgovori #170 : 11. Siječanj, 2013., 07:18 »
Wii U mi se nikako ne sviđa, prvi put da je takav slučaj s Nintendovom konzolom.Kompanija je postala mainstream.Niti malo nisam impresioniran kontrolerom jer izgleda ko prototype, a ne nešto što je u prodaji.No, ignorirajmo taj failure kad je sve već tako ispalo i bacimo se na igre.Osim New Super Mario Bros U koji se čini igriv jer to je ipak "Super Mario" jel i Zombi U trenutno nebi ništa igrao na njemu da ga imam.A i već mi je pun kurac tih NSMB-a, ovo je već četvrta reinkarnacija jebote.Al ono kad već ima tako smećast line up i moram nešto izabrat, to bih igrao.Eventualno još Nintendo Land.Samo što njega više doživljavam kao demonstraciju mogućnosti kontrolera i mini igre negoli pravi naslov al ljudi kažu da nije loše.S pozitivne strane, Wii U je već hackan i ako ga se zbog ičega isplati kupit onda je zbog toga što dobijaš novu HD konzolu + mogućnost igranja starih Wii igara u piratskom obliku (pomoću softmoda).Čak i Wii igre izgledaju bolje na njemu (nije pravi upscale na 1080p, ali nešto slično je, proguglajte).Hackan je navodno i Wii U kernel, ali ništa nije još releasano jer nije izašlo dovoljno dobrih igara pa nema svrhe (isti slučaj ko 3DS).

Tako da, moj zaključak je: Nintendo je failao s kontrolerom, al bože šta sad, ima podršku za klasični kontroler i kroz par godina će se vjeroatno skupiti solidan broj kvalitetnih igara (bar se nadam).Novi Metroid Prime u HD rezoluciji ili nova Zelda (očekujem nešto ozbiljno kao Twilight Princess) će bit igre koje će mi bit već dovoljan razlog za kupnju konzole, a i činjenica da ću moć ponovno igrati sve Wii igre na njemu mi se jako sviđa s obzirom da sam ga prodao.

Wii realno gledano kad uzmeš sve u obzir uopće nije imao loše igre, ima dosta toga za zabavit se i bio je uspjeh za Nintendo (najprodavanija konzola generacije).Ali nama gamerima je ostao razočaranje zbog tehničkih nedostataka.Netko ko je samo imao Wii ove generacije, čisto sumnjam da se zabavio kako treba kolko god igre bile retro, kul, drukčije i inovativne jer kad pogledaš, uzet ću sad banalan primjer, Wii verziju COD5 i PS3/X360 verziju igre stvarno se osjećaš prevareno s obzirom da sam ja osobno skuplje platio Wii nego 360 (obje konzole su kupljene u dućanu).


*

Ementaler

  • Administrator
  • *********
  • 38936
  • Embrace the mountain
    • HCL.hr
Odg: Nintendo Wii U - općenita rasprava
« Odgovori #171 : 11. Siječanj, 2013., 08:37 »
Jesi ti probao kontroler ili? Jer s njime definitivno nisu failali. I što ti znači da su postali '"mainstream"? Mislim, što ti ta riječ znači u kontekstu Wii U-a.

I kod Wii igara na Wii U nema nekog konkretnog upscalea, igre izgledaju isto kao i na Wii, u najboljem slučaju izgledaju kao kad stari Wii spojiš s onim HDMI adapterom.

*

Dishonored

  • **
  • 279
  • Mr. Andjelo
Odg: Nintendo Wii U - općenita rasprava
« Odgovori #172 : 11. Siječanj, 2013., 08:50 »
Sta vi mislite kada ce cijena Wii U-a pasti!
Suspect

Odg: Nintendo Wii U - općenita rasprava
« Odgovori #173 : 11. Siječanj, 2013., 09:24 »
Jesi ti probao kontroler ili? Jer s njime definitivno nisu failali. I što ti znači da su postali '"mainstream"? Mislim, što ti ta riječ znači u kontekstu Wii U-a.

I kod Wii igara na Wii U nema nekog konkretnog upscalea, igre izgledaju isto kao i na Wii, u najboljem slučaju izgledaju kao kad stari Wii spojiš s onim HDMI adapterom.

Nisam.Govorim odokativno.Kontroler mi se ne sviđa, prevelik je i ekran mi je nepotreban.Ne izgleda baš praktično.Ako je funkcionalno i korisno sve to šta su natrpali na njega onda ću bit zadovoljan, al po svemu viđenom nemam takav dojam.Wiimote nisam trebo isprobat da shvatim hoće li mi se svidjeti, zaintrigirala me sama ideja.Postali su mainstream u smislu da se uopće ovaj put nisu potrudili oko imena konzole i dizajna.Više mi se čini ko da je Wii U neki update Wii-a nego nova konzola, ali oni to prodaju pod novu konzolu.Dizajn je praktički isti ko stari Wii, uz minorne promjene.Nintendo nikad nije bio tako neinspiritivan i dosadan.Onda taj NSMBU, to smo već vidjeli 3 puta.Nek naprave nešto novo.Ne mora bit nova franšiza, iako im ni to nikako nebi bilo na odmet.Al ono, nemreš mi prodavat igru koju sam već igrao više puta samo s boljom grafikom (ajde još nekako da je 3D, al ovdje se radi o 2D Mariju).Takvu igru su trebali stavit na eShop i prodavat ju po pristupačnoj cijeni.To što ju prodaju po cijeni od 60$ je pljačka.Nemoj me krivo shvatit, Mario igre su mi neke od najdražih igara ikad al ovo je baš uvreda.Šta je previše, je previše.

Što se tiče bolje slike Wii igara, nije pravi upscale kao na Dolphin emulatoru ali slika je primjetno bolja nego na komponentnom kabelu s najboljim postavkama.Ta nekakva HDMI konverter čuda nikad nisam isprobavao na Wii-u tako da nemam pojma šta to točno radi, ali nešto mi govori da takvi aksesorisi i nisu baš jeftini.Prvi put čujem da takvo nešto postoji.

Pogledaj više o tome tu: http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=500423

EDIT: čačko sam sad malo po netu ovom HDMI adapteru šta si spomenuo.Njegova funkcija je samo da spojiš Wii preko HDMI-a i to je to, nema apsolutno nikakav utjecaj na kvalitetu slike.

Citat:
Though it won't improve the picture quality had on a current Wii component connection, the Wii2HDMI adapter successfully carries audio and video over a single HDMI signal.

link za review: http://reviews.cnet.com/game-accessories/neoya-wii2hdmi-converter-for/4505-10110_7-34139872.html

« Zadnja izmjena: 11. Siječanj, 2013., 09:31 urdnotwrex »

*

Ementaler

  • Administrator
  • *********
  • 38936
  • Embrace the mountain
    • HCL.hr
Odg: Nintendo Wii U - općenita rasprava
« Odgovori #174 : 11. Siječanj, 2013., 10:10 »
Nije postojao takav adapter koji zapravo i poboljšava sliku jer omogućuje malo veću rezoluciju? Ma koda se sjećam da je. A ne znam, nisam ga ni sam koristio - gledao samo neke usporedne slike s tako nekim adapterom gdje se primijeti mala razlika u kvaliteti. Ah, možda sam pomiješao taj adapter s komponentnim kabelima zapravo. Ne sjećam se više...

Svejedno - poanta je da najbolje što možeš iz Wii konzole u pogledu kvalitete slike izvući, dobiti ćeš i na Wii U. Ništa puno bolje, ništa lošije. Tako da ta razlika u kvaliteti u pogledu Wii igara nije ni nešto o čemu se treba pričat kao neki plus. Wii U samo pokreće 480p igre i upscalea to (ne upresa) na tvoj HDTV. Nekada je taj upscaling malo uspješniji, nekada i nije baš tako uspješan - ali da, više-manje pričamo o istoj kvaliteti slike.

Slažem se za Maria, dobra je igra i dan danas ga još tu i tamo pokrenem i rješavam neke levele opet, ali da im malo fali inspiracije - to definitivno. Sve imaš i u recenziji uostalom, da se ne ponavljam.
http://www.hcl.hr/recenzije-new-super-mario-bros-u-711-20.html

Ali ne slažem se nikako da Nintendo nikad nije imao manje inspiracije u pogledu dizajna konzole. Wii U GamePad je odlična stvar - ali da ga je teže prodat ljudima, to svakako. WiiMote ti je odmah jasan čim ga vidiš u jednoj reklami - mašeš "daljinskim" i tako upravljaš igrama pomoću svojih pokreta - stvar prodana. A kad vidiš Wii U GamePad u reklami izgleda ti kao da su stavili ekran posred kontrolera ... i to je to. Teško je vidjeti taj potencijal. Ali ga definitivno ima. I to već ove prve igre pokazuju. Nintendoland sve mogućnosti GamePada genijalno demonstrira, a da naprave port ZombiU za X360/PS3 nema šanse da bi ga igrao na običnom kontroleru. Jednostavno stvar ima smisla i ima jako široku primjenu - daleko širu nego WiiMote.

A ovo da je Wii U samo update Wii konzole... ma jednostavno nema smisla. Mislim, samo hardverski je razlika ogromna. Wii je konzola na directx7 razini čovječe :) - ovo je bitno snažnije, bitno veće i opsežnije igre dopušta (da ne spominjemo i grafiku), bitno razvijeniji online sustav ima, uvodi nove ili razvijenije usluge poput Miiversea i eShopa, a o kontroleru kao nečemu potpuno novom, što opet redefinira kako developeri razmišljaju o dizajnu igara (barem što se ekskluziva tiče), da ne govorim.

Kužim kako je teže shvatiti Wii U od Wii-a, ali kad se upustiš malo u istraživanje zapravo, nije teško naći jako, jako snažan potencijal konzole. Samo da još najave i one velike igre koje se čekaju i svi zadovoljni. Vidjet ćemo doduše kako će se snaći u borbi protiv X720/PS4, ali nekako mi se čini da je Nintendo previše para uložio u razvoj i istraživanje tijekom prošlih godina da bi na kraju razvili konzolu koja se ne može natjecati s onime što konkurencija eventualno predstavi.
« Zadnja izmjena: 11. Siječanj, 2013., 10:58 Ementaler »

Odg: Nintendo Wii U - općenita rasprava
« Odgovori #175 : 12. Siječanj, 2013., 08:29 »
Što se tiče kvalitete slike Wii igara, ne znam, na onom linku ljudi govore da baš i nije isto i da je primjetno bolja slika.Nemrem niš govorit iz prve ruke jer nemam Wii U, al ako si ti isprobao i tako kažeš, onda ok.Nadam se da će jednog dana Nintendo releasat nekakav update koji će vrtit Wii igre u nativnoj rezoluciji na Wii U.To bi bilo pre-awesome.Ne znam jel iko vidio one screenshotove s Dolphin emulatora gdje vrti GC i Wii igre u nativnoj rezoluciji...Prekrasno nešto.

Držao sam jučer Wii U Gamepad u rukama u Algoritmu (nisam igrao ništa).I ergonomski je točno onakav kakav sam zamišljao, nezgrapan, clunky  i nikako mi se ne čini praktičan.Preveliko mi je to.:( U HCL unboxingu čovjek tvrdi da je kontroler lagan al ja baš i ne bih rekao.Nije strašno težak al bome nije ni lagan za jedan kontroler.Može bit da je onaj u Algoritmu i teži zbog onog kabla...Što se tiče funkcionalnosti, tu bi se možda i iznenadio.Ne znam kako ekran funkcionira u igrama, naročito me zanima Zombi U.

Pod update sam najviše mislio u smislu to da su samo dodali "U" pokraj imena i dizajn konzole (nije previše različit od Wii-a).Praktički više nije bitno što konzolu proizvodi Nintendo, nego je "Wii" posto nekakav trademark sad.Ne sviđa mi se taj smjer nikako...

« Zadnja izmjena: 12. Siječanj, 2013., 08:31 urdnotwrex »

*

Ementaler

  • Administrator
  • *********
  • 38936
  • Embrace the mountain
    • HCL.hr
Odg: Nintendo Wii U - općenita rasprava
« Odgovori #176 : 12. Siječanj, 2013., 09:54 »
Ma ne kažem ni ja da je Wii U previše pametno ime... dapače, užasno je teško komunicirati publici da je Wii U nova konzola. Znam to i sam kao novinar - pišeš vijest o Wii U i toliko premišljaš o tome kako ćeš napisati svega par riječi da situacija čitatelju bude jasnija - a na kraju ipak par ljudi u komentarima pita nešto kao "Šta je to neki novi kontroler za Wii?" ili nešto kao "PS vita je bolji handheld od ovoga!". Jednostasvno, ljudi ne čitaju - nemaju vremena za to i formiraju mišljenje na prvi pogled, a kad vide ime 'Wii U' i kad vide pokraj tog logotipa kontroler s ekranom kako leži pokraj crne kutije nalik staroj Wii konzoli - to je njima samo dodatak za Wii (ili pak ne vide crnu kutiju pa misle da je to novi handheld iz Nintenda). Nintendo je svejstan tog problema i pratio sam njihove prezentacije i reklame nakon što su shvatili da ljudi ne razumiju... i u njima se  vidi da je sve pisano i izrečeno tako da se jasno naglasi da je to NOVA KONZOLA  s novim kontrolerom. Bilo je takvih reklama puno, ali opet - i dalje veliki broj ljudi ne razumije o čemu se zapravo radi.

Ali kad malo razmisliš ime 'Wii 2' bi bilo još teže komunicirati - ljudi bi čim čuju to ime pomislili da je to napredni Wii gdje je fokus i dalje na motion kontrolama (a to više ne žele kupiti kao što su htjeli 2006. kad je koncept motion gaminga bio svjež i inovativan). A da su ga nazvali potpuno drugačije, dakle bez Wii branda u imenu... onda bi pak propustili priliku - jer imaju jako snažan brand koji je u prodaji potukao znatno snažnije konzole ove generacije, koji ih je efektivno spasio na polju kućnih konzola nakon ne baš uspješnih GameCubea... koji je "odgojio" neken ove gamere rođene pred kraj 90-ih... i jedino pametno je da se napravi neka vrsta nasljednika s istim tj. sličnim imenom. I to su i napravili... i Wii U kao ime ima pozadinu iza sebe, ima smisla - 'Wii' dio govori o igranju zajedno s obitelji, s prijateljima pred jednim televizorom ili sada putem interneta... dok taj novi 'U' dio govori o singleplayeru, o jednom igraču i njegovom boljem iskustvu s takvim kontrolerom. Uglavnom - ima nekog smisla to ime. I teško da su mogli smisliti nešto puno bolje, ali da je pod tim imenom teško komunicirati konzolinu poruku - to je definitivno istina.

Zato kažem da ne gledam na to kao jednostavan 'update' kao ti - nisu bili lijeni nikako. Ime ima logiku iza sebe, a vizija iza cijelog Wii U koncepta je iznimno jaka i tehnologija je vrlo dobra, pogotovo prijenos podataka između kontrolera i konzole što omogućuje neke gameplay koncepte koji su zapravo zanimljivi, za razliku od nekih gimmicky stvarčica na Viti ili 3DS-u ili čak na Wii. Možda najbolji primjer je ona igra iz Nintendolanda gdje preko Gamepada bacaš shurikene u mete na TV-u, ili jednostavno to da na gamepadu imaš kvalitetne stereo zvučnike koji čine čuda za imerziju - pogotovo u horor igrama poput ZombiU. Tim zvučnicima se premalo važnosti pridaje - imaju odličan surround efekt i stvarno su velika stvar za imerzuiju - isto kao što je onaj mali zvučnik na WiiMoteu bio - samo još bolje.

A što se tiče ergonomije, težine itd. Za to se stvarno ne brini. Ja sa isto bio skeptičan u tom pogledu i kad sam ga na Gamescomu probao prvi put, malo mi je bio čudan. Isto tako mi je bio malo čudan kad nam je stigao Wii U na launch day. Ali evo već više od mjesec dana se igram isključivo na Wii U i potpuno sam naviknut na Wii U GamePad. Stvarno nije težak ni nakon dužih perioda, ugodan je za držanje - sve je na svome mjestu, d-Pad je zakon... uglavnom, nakon negdje mjesec dana korištenja isključivo Wii U GamePada za igranje (nisam ništa drugo ni stigao igrati nego Wii U igre), išao sam malo probati Steam Big Picture mod sa svojim Logitech Dual Action PC kontrolerom koji sam svojevremeno dosta i platio - i dobar je kontroler. I uglavnom - taj Logitech mi je izgledao smiješno. Plastično, prelagano i na kraju - premaleno. Istu stvar sam osjetio kad sam probao s Wii U Pro kontrolerom igrati Sonic Racing Transformed - jednostavno su mi svi "normalni" kontroleri bili prelagano, premaleni i... pa, smiješni zapravo. Ozbiljno, kad se navikneš na Wii U GamePad, pogotovo kad njime igraš igre poput ZombiU gdje touchscreen zapravo i služi nečemu pa osjetiš da imaš tu dodatnu dozu interakcije u rukama, teško je vratiti se na normalan kontroler.

I da, ja sam ti taj čovjek u HCL unboxingu :)

*

lahvos

  • *
  • 147
  • End discrimination - Hate everyone!
Odg: Nintendo Wii U - općenita rasprava
« Odgovori #177 : 13. Siječanj, 2013., 19:34 »
Wii U Gamepad je zakon, dok ga krenes koristit sve drugo izgleda lose, cak sad vise koristim net na Wii U nego na laptopu, cak sam se uhvatio kako nakon duzeg igranja na Wii U krenem na laptopu malo na net i ruka mi je krenula prema ekranu laptopa kao prema touchu :)   

Ergonomski je jako dobar, odlicno lezi u ruci, kvaliteta slike na touchu i zvuka su odlicne i ono bas pase.....
''Parameters in real life and in net games are directly inversed. The strongest players in games, in reality are those useless person with the most time in their hands. That's very common. When a legendary hunter appears, that's also when the legendary useless bum appears."

*

Dishonored

  • **
  • 279
  • Mr. Andjelo
Odg: Nintendo Wii U - općenita rasprava
« Odgovori #178 : 23. Siječanj, 2013., 17:53 »
Ljudi ja sam u dilemi svaka bi pomoc dobro dosla. Mislim se da li da kupim WiiU ili da sačuvam pare i kupim PS3. Interesuje me koliko ce se dugo izdavati igre za WiiU? I dalje čekam Igorovu recenziju konzole. Ali sam shvatio da se ne isplati svake godine nadogradjivati PC kad mogu kupiti konzolu. Tako da sta je bolje od ova dva navedena, i da li ima neka 3. Konzola koja je bolja ??
Suspect

*

Ementaler

  • Administrator
  • *********
  • 38936
  • Embrace the mountain
    • HCL.hr
Odg: Nintendo Wii U - općenita rasprava
« Odgovori #179 : 23. Siječanj, 2013., 21:13 »
Koliko će dugo izdavati igre za Wii U? Pa... oko pet godina još sigurno, nakon toga ne znam.

I Wii U ti je skuplji od PS3... kažem to jer si napisao post kao da možeš Wii U kupiti sada, a za PS3 moraš još malo "sačuvati pare".

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9