HCL.HR

E3 2018 kladionica: Hoće li Ubisoft napraviti igru koja nije otvorenog svijeta?

Zoran Žalac 04.06.2018.   •   13 komentara


Na jednu se stvar definitivno vrijedi kladiti – Ubisoft će imati jednu od najzanimljivijih konferencija ovogodišnjeg E3 sajma.

S Ubisoftom rijetko kad možete promašiti jer ako je ičija E3 konferencija predvidiva, onda su to ovi Francuzi, Kanađani i stotinu drugih nacionalnosti koje ova tvrtka okuplja. Znate da od njih možete očekivati simpatično smiješan izgovor engleskog jezika, igre čiji su otvoreni svjetovi veći od onoga što prosječan igrač može zamisliti, te gostovanje nekog glazbenika čija će pjesma biti dio nove Just Dance igre. No, ima Ubisoft i svojih iznenađenja, pa idemo vidjeti što nam to kuhaju za taj sudbonosni ponedjeljak.

SIGURNE STVARI #1: RED ASSASSINA, RED GUSARA

Assassin’s Creed Odyssey, smješten u drevnu Grčku, bit će službeno otkriven nakon vrlo kratke, gotovo prisilne najave. The Division 2 će biti demonstriran u svom sjaju svog gameplayja. Beyond Good and Evil 2 također bi trebao prikazati nekakav napredak, iako je ta igra još uvijek duboko u razvoju.

Već i s ta tri naslova Ubisoft ima pune ruke posla, no ne zaboravimo još i Skull & Bones, gusarsku igru koja kasni na scenu barem tri godine. Ali ni to nije sve! Prezentacija se očekuje i od igre Starlink: Battle For Atlas, naslovu koji će biti ubojstvo za novčanike ljubitelja igračaka. Ubisoft bi s ovim mogao zaključiti konferenciju i teško da bi se itko bunio. Međutim, daleko smo još od svega onoga što ova tvrtka planira dovući na pozornicu.

SIGURNE STVARI #2: ŽIVE USLUGE

U Ubisoftu vole reći kako oni više ne proizvode igre već žive usluge. Samim time, neizbježno je da će se na konferenciji osvrnuti prema svojim dvjema igrama – Rainbow Six Siegeu i For Honoru. Ne očekujemo neke velike najave po tom pitanju, prije da ćemo čuti mnogo hvalisanja. Drugi obavezni dio u prezentaciji već smo spomenuli – Just Dance 2019, u čijoj će promociji pomoći neka poznata osoba iz svijeta glazbe, dovoljno popularna da većina ljudi zna za nju, ali nedovoljno umišljena da ju Ubisoft zapravo može angažirati za ovaj događaj.

VELIKO MOŽDA: WATCH DOGS 3

Nema sumnje u to da je Watch Dogs 3 u razvoju. Prema nekim glasinama smješten je u Londonu i vjerojatno će biti spreman za 2019. godinu. No, nismo baš sigurni hoće li ga Ubisoft najaviti ove godine, s obzirom da bi na taj način odvratili pozornost publike sa ostale dvije važne franšize – Assassin’s Creeda i The Divisiona. A, tu je i ona treća za koju je izglednije da će biti dio Ubisoftove konferencije.

NAŠA ULIMATIVNA ŽELJA: NOVI SPLINTER CELL

Sljedeće izdanje špijunskog Splinter Cella već je neko vrijeme u pripremi i očekujemo da će nam biti servirano. Najava nove igre bit će interesantna jer Splinter Cell kao igra stealth žanra nije isplativa za Ubisoft. Zadnji dio nije financijski zadovoljio u prodaji pa će biti zanimljivo vidjeti kako se Ubisoft planira obračunati s tim. Hoće li igra biti strukturirana po modelu usluge, nešto nalik epizodnom Hitmanu; ili će se možda fokusirati na multiplayer? Ne znamo, ali definitivno želimo otkriti.

NE OČEKUJEMO: NOVI PRINCE OF PERSIA ILI DRIVER

Logika nalaže da Ubisoft svojim fanovima ne daje više nego što mogu sažvakati. Nema koristi ako nas francuska tvrtka uguši novim igrama. Bilo bi iznenađujuće da nam se vrate Prince of Persia ili Driver, no u ovom trenutku to su samo pusta nadanja jer za te igre Ubisoft nema mjesta na tržištu. Princ se ne smije petljati u žanr akcijskih igara, a Driver nema nikakav autoritet pokraj nadolazećeg naslova The Crew 2.

DIVLJE PREDVIĐANJE: UBISOFT NAJAVLJUJE CROSS-PLAY PREKO UPLAYA

S obzirom na to da se Ubisoft sada želi baviti proizvodnjom živih usluga, a ne samo igara, ne bi nas čudilo da tvrtka pokuša biti progresivna u spajanju igrača s različitih platformi u jednu zajednicu. Cross-play je budućnost i to nije teško za shvatiti jer najpopularnije igre poput Fortnitea, Rocket Leaguea ili Minecrafta već koriste neki oblik cross-playa, odnosno igranja na istom serveru, a pomoću različitih platformi.

Uplay servis je savršena podloga za to jer je u startu iskoristiv na više platformi. Primjerice, možete na konzoli igrati neku igru, a Uplay će vam sve nagrade i bodove prebaciti na isti račun koji koristite na PC-u. Ne očekujemo da će sve Ubisoftove igre ciljati na cross-platform multiplayer, ali nekima to definitivno ne bi škodilo.

Jesmo li u pravu ili samo pričamo gluposti, doznat ćemo idućeg ponedjeljka. Ubisoftova konferencija povodom E3 sajma održat će se 11. 06. u 22 sata po našem vremenu.

Označeno sa:

Komentari (13)

  • Czar

    04.06.2018 - 19:04

    Odyssey se svakako čeka i nadam se da će biti na razini Oriđiđi, a bilo bi lijepo i da najave WD3 da vidimo što je u planu.

  • Shadow king

    04.06.2018 - 19:10

    AC Odyssey bude glavni spektakl sigurno. Možda neki novi IP najave, ko zna?

  • Tommygun

    04.06.2018 - 19:22

    Volio bih pravi nastavak drivera.. Pritom mislim na legendarnu jedinicu..

  • Goran1234

    04.06.2018 - 19:40

    Tko bi novog Raymana?
    Ja znam jednog…… 🙂

  • Irenicus

    04.06.2018 - 19:42

    Ne znam zasto bih napravili neku koja nije otvorenog svijeta pa djeca trinejdzeri i konzolaski milenijalci se lijepe na to kao muva na govno.

  • RATKO Skaljac

    04.06.2018 - 19:48

    ja bih htio Watch Dogs 3, the division 2, Assassins creed odyssey, skull & bones i eventualno neki novi IP

  • Metalni

    04.06.2018 - 19:57

    D2 i AC:O se čekaju.

  • DjokaBA

    04.06.2018 - 20:36

    Divlje predvidjanje: Ubisoft napravi dobru igru.

  • Wolf359

    04.06.2018 - 20:57

    Znam da sam u manjini no ja bi najviše volio da naprave novu Heroes of Might and Magic igru ili da objave da prodaju prava na njih (M&M igre) i da ih kupi Creative Assembly (Sega), Firaxis Games ili Paradox osim legendarnih Heroesa volio bi novi nastavak Splinter Cella i ovaj novi Skull & Bones mi djeluje zanimljivo, Assassin’s Creed bi rade volio još da rade expanzije Originsa koji je po meni uz Black Flag najbolji AC dosad te bi volio Black Flag 2 samo s RPG sustavom iz Originsa

  • Dragon3

    04.06.2018 - 22:06

    Zašto da ne , pa Ubisoft ima jako i to jako dobrih igara koje otvorenog tipa to nisu počevši odličnim Raymanom , Assassins Creed Cronicles , Valiant hearts (hvala ps+ u što sam dobio priliku to odigrat) ,odličnim Child of lite, Just dance , Prince of persia , i da slučajno ne zaboravim odličan old school platformer u novom ruhu Outland, našlo bi sw tu još poneki naslov ….. tako da ….. ja sam poprilično zadovoljan sa Ubisoftom

  • Kenzix

    04.06.2018 - 22:23

    kvota 1,01 da neće napraviti igru koja nije otvorenog svijeta

  • mahnx

    05.06.2018 - 09:07

    Ja se nadam da će ove godine biti Watch Dogs 3

  • SanKa

    05.06.2018 - 09:23

    veselim se novom AC-u ofc, ali novi splinter cell bi bio odličan

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?