HCL.HR

E3 2018 kladionica: Hoće li Electronic Arts izbaciti igru bez loot boxa?

Zoran Žalac 06.06.2018.   •   10 komentara


Electronic Arts će povodom E3 sajma pokušati osvijetliti svoj obraz nakon prošlogodišnjeg fijaska te će se maksimalno dodvoravati svojim fanovima.

Financijska izvješća to ne pokazuju, ali Electronic Arts je 2017. imao jednu od najgorih godina ako gledamo po ponudi igara. Uprskali su stvari s Mass Effectom, Need for Speedom i Star Wars Battlefrontom, tako da zasigurno možete očekivati kako će u 2018. raditi na popravljanju imidža. Kao i prijašnjih godina, EA ne dolazi na E3 sajam, ali će prije njega održati svoju EA Play konvenciju i ondje će imati što za pokazati.

SIGURNE STVARI #1: BATTLEFIELD V, ANTHEM, FIFA 19

Electronic Arts ima jedan od najbogatijih kataloga u industriji videoigara. No, svega nekoliko franšiza donosi im zaradu veću od 90% kataloga. Nije teško prepoznati te franšize kao Battlefield i Fifu, te odgonetnuti da će nova izdanja tih serijala ponovno biti u centru pozornosti na EA Play konvenciji. Battlefield V je već najavljen, no prvi put ćemo dobiti prikaz samog multiplayera. FIFA 19 još se drži u sjeni, no ako su glasine točne, EA Sports će se hvaliti licencom za UEFA natjecanja.

Značajan dio programa bit će rezerviran za Anthem, Electronic Artsov pokušaj ulaska na teritorij kojim vlada Destiny. Igru smo vidjeli i prošle godine, no znate kako tu bude s ranim prezentacijama – možete se kladiti da igra u konačnici neće izgledati kao u prvom prikazu. U bilo kojem slučaju, Anthem će biti predstavljen kao velika BioWareova uzdanica, a mi ćemo ga kritički promatrati pitajući se je li BioWare još uvijek sposoban napraviti igru koja će fanove ostaviti bez riječi.

SIGURNE STVARI #2: STAR WARS, MADDEN NFL

Premda ove godine ne očekujemo izlazak nove Star Wars igre u režiji Electronic Artsa, sigurni smo da imaju određenu obvezu predstavljanja nečega vezanog uz Star Wars. Moguće je da ćemo vidjeti rebootani Star Wars pokojnog Visceral Gamesa ili novi Star Wars u viziji Respawn Entertainmenta. U bilo kojem slučaju, ne očekujemo mnogo; možda nekakav montirani video s ispovijestima ljudi koji rade na Star Warsu i u takvim videima ne smiju reći ono što stvarno misle.

Također se spremite za ostatak sportske ponude. S obzirom da se program odvija u SAD-u, show ne može proći bez novog Madden NFL-a, vjerojatno i sljedeće NBA igre.

VELIKO MOŽDA: DRAGON AGE 4

Već neko vrijeme znamo da je Dragon Age 4 u izradi. Možda ne pod tim imenom i možda ne Dragon Age na kakvog smo navikli, ali ta igra stiže. No, s obzirom da EA treba svjetla pozornice uperiti na Anthem, nekako sumnjamo da će Dragon Age dobiti priliku za svoj nastup. Uostalom, igra vrlo vjerojatno neće biti spremna barem do iduće jeseni pa je upitno vrijedi li ju prikazati toliko rano.

NE OČEKUJEMO: NOVI NEED FOR SPEED NI DEAD SPACE

Kao što smo već spomenuli, Electronic Arts ima iznimno bogat katalog franšiza. Od Command & Conquera preko Plants vs. Zombies do Burnouta, za sve postoji neka minimalna šansa da će uskrsnuti. No, EA je talentiran u iscrpljivanju svojih franšiza i neuspjelom vraćanju istih, tako da se nekim velikim iznenađenjima ne treba nadati. Znamo da je Need For Speed odvozio svoje prošle godine, a Dead Space kao horor avantura nije isplativ. Ne računajte ni na nove Simse jer ekspanzije za četvorku još uvijek izlaze.

NAŠA ULTIMATIVNA ŽELJA: SKATE 4

Ipak, jednu želju za povratkom starog serijala imamo. Skate 3 je uz sve svoje propuste bio zadnja prava skateboarding igra, a to je bilo još 2010. godine. Krajnje je vrijeme da se ta nepravda ispravi. Mislimo da povoljan teren za to postoji, s obzirom da je to jedna od igara prošle generacije koja se još uvijek prodaje po trgovinama. Štoviše, EA je ovih dana vratio servere za igru online, što može biti pozitivan znak. Definitivno je presedan da se ugašeni serveri za neku igru ponovno pale. Nadamo se da to nije samo zbog nostalgije.

EA Play konferencija održat će se u subotu, 09. 06. u 20 sati po našem vremenu.

Komentari (10)

  • aqwsed

    06.06.2018 - 13:11

    nikada bez loot boxova !!! prije ce gledati kako svijet gori, nego odustat od loot boxova i 100 placenih DLC-ova po igri

    • Irenicus

      @aqwsed, 06.06.2018 - 13:23

      Nije to nista da vidis kolicinu dlc-ova koje paradox gura.

    • aqwsed

      @Irenicus, 06.06.2018 - 13:50

      ali paradoxovi dlc.ovi i igre, su nesto totalno drukcije od money-grabing EA-a.. fan sam njihovih rpg i strateskih igara.

      ali eto nadajmo se da su se i u EA malo opametili, no Wilson je jos glavni tako da sumnjam. Battlefront 2 je trebao biti “iskupljenje gejmerima” pa eto kako je proslo.. tragikomicno

    • Irenicus

      @aqwsed, 06.06.2018 - 13:59

      I paradoxovi us money grabbing…U proslosti se to zvalo expanzije ili ti expansion packs.Najbolji primjer je throne of bhaal za Baldurs gate 2.

  • aqwsed

    06.06.2018 - 13:12

    trebalo bi ih bojkotirat ! gamers of the world unite, against EA

    mislim da bi takva peticija brzo prosla

  • Shadow king

    06.06.2018 - 13:47

    Oni me uopče ne zanimaju.

  • Dajsikeks

    06.06.2018 - 14:37

    Jedino što očekujem je Battlefield V i Anthem(pitanje je kak će u finalno verziji izgledat). Sve ostalo pogotovo Fifa je postalo dosadno i ponavljajuće

  • SanKa

    06.06.2018 - 14:46

    ne mogu oni protiv sebe

  • Cro-K

    07.06.2018 - 12:52

    Kako to da dead space nije isplativ? Šta je zadnji dio podbacio u prodaji?

  • DjokaBA

    07.06.2018 - 20:07

    Divlje predvidjanje: EA izbaci nesto novo i interesantno.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?