HCL.HR

HCL preporučuje: Railbound – igru u kojoj spajaš vagone

Zoran Žalac 06.09.2022.   •   4 komentara


Railbound je puzzle igra u kojoj ćete napregnuti sive stanice te u opuštenoj atmosferi pomoći psima da prikvače vagone na svoj vlak.

Railbound je igra koju sam uočio na prošlom Steam Next Festu i nakon odigrane demo verzije automatski mi je završila na listi želja. Puna verzija koja je od danas dostupna samo mi je potvrdila da je Railbound prilično zabavna i neopterećujuća mozgalica.

O kakvoj se igri tu radi?

  • Izgradi prugu i spoji vagone – Princip ove igre je jednostavan i ne mijenja se od samog početka do kraja. Na svakoj misiji imate ograničen broj tračnica koje možete postaviti po kvadratu, a trebate složiti prugu tako da se 2, 3 ili 4 vagona spoje na lokomotivu u pravilnom rasporedu. Jednom kad im date znak da krenu, svi vagoni kreću u isti tren, tako da se ne smiju međusobno sudariti nego svaki do lokomotive mora doći brže od sljedećeg.
  • Željeznički zapleti – Na prvu se može činiti kako Railbound nema baš dubine, ali kroz svojih 8 poglavlja ipak donosi različite zaplete. U jednom poglavlju uvodi tunele, u drugom izmjenjive kolosijeke, u trećem putnike, u četvrtom rampe, itd. Do kraja igre gradit ćete kružne-pružne tokove i zavrzlame od tračnica kakvih se ne bi postidjele ni Hrvatske željeznice.

Zašto bih ovo trebao igrati?

  • Fluidan gameplay, dobar osjećaj riješene zagonetke – Leveli u Railboundu su kratki i većina ih se rješava ili iz prve ili nakon malo eksperimentiranja. Čak i kad negdje zapnete, zanimljivo je ići korak po korak i tražiti “rupu” u planu. A jednom kad dođete do rješenja, igra vam daje ispunjujući “klik-klak” zvuk spajanja vagona na lokomotivu koja se potom oglasi svojom trubom. Ima nešto ugodno u tome kad vidite kako si vagoni isprepliću putanje do lokomotive i kako jedan vagon “pomaže” drugome da dođe na pravi put.

  • Prezentacija za opuštanje – Railbound se može promatrati i kao igra za opuštanje. Koristi rukom crtanu grafiku koja je simpatična, a cijelo vrijeme prati vas lagana glazba koja nije monotona. Sama igra također može biti lagana koliko vi to želite – imate opciju za otključavanje svih levela, kao i opciju za pomoć ako zapnete. Pomoć je odrađena vrlo dobro – pokazat će vam korak ili dva koji trebate napraviti, ali ne i cijelo rješenje. Pa ako vam ni nakon toga ne bude jasno kako dalje, ponovno će vam pružiti priliku da si olakšate stvari.

  • Neopterećujuća igra – Railbound nema klasičnu priču i nema sporednih usporavanja. Jednostavno idete od levela do levela i tako otprilike dva sata koliko glavna kampanja traje. Želite li dodatni izazov i više mozganja, tu su vam bonus leveli za još otprilike 1-2 gameplaya. Stvar kod tih levela, a i cijele igre, je ta što su rješenja unaprijed zacrtana – tj. u Railboundu nema razmišljanja “izvan kutije” i mogućnosti da neku misiju/mapu riješite na više načina.

Gdje ću pronaći igru?

Railbound je dostupan na PC platformi gdje se prodaje po cijeni od 10,80 eura, te na mobilnim Android i iOS platformama gdje košta 5 eura.

Zašto ovo nije recenzija? Gdje je ocjena igre?

Komentari (4)

  • Zlo

    06.09.2022 - 19:03

    Ne deluje bas zabavno..

  • Monster Tamer

    06.09.2022 - 19:41

    Ovo odigrati ujutro uz kavu😊😊😊. Hvala HCL😀

  • Bonixxx

    06.09.2022 - 21:00

    train valley puno bolja igra i zabavnija

  • lepiakadodo

    06.09.2022 - 23:18

    Lijepo izgleda… Probat cu na tabletu.. volim ovakve mozgalice.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?