HCL.HR

Isplati li se sada kupiti Xbox 360 konzolu?

Zoran Žalac 27.07.2014.   •   38 komentara


Dok svi bruje o novoj i snažnijoj generaciji konzola, na onim starim još uvijek se može pošteno naigrati, čak i da konzolu nabavite u njezinim poznim godinama.

Svjesni smo činjenice da je gaming skup „sport“, pogotovo za ovdašnje uvjete i standarde. Stoga ne čudi što je dolazak novih Xbox One te PlayStation 4 konzola pokrenuo sasvim drugi trend zanimanja za starije Xbox 360 i PlayStation 3 verzije. Za njih se zainteresirao dobar dio vas koji ranije nije imao konzolu ove generacije, pa smo vam jednim ovakvim tekstom pokušali pomoći oko odluke pri nabavljanju konzole. U ovom tekstu osvrćemo se na Xbox 360 konzolu, a klikom ovdje možete provjeriti naš osvrt na isplativost kupnje PlayStationa 3.

Odgovor na pitanje „Je li sada isplativo kupiti staru konzolu?“ ne možemo dati izravno jer si svatko mora sam definirati što mu je isplativo shodno financijskom stanju. Ipak, možemo vam prikazati kako stvari trenutno stoje po pitanju ponude igara (a to je ono zbog čega se konzola i kupuje), kao i eventualne razlike između dvaju konkurentnih konzola.

Prije nego krenemo odgovarati na najvažnija pitanja, treba samo napomenuti da u ovom vodiču ne spominjemo nikakvo modificiranje, flashanje konzole ili nešto treće što bi omogućilo reproduciranje piratskih materijala. Ako konzolu kupujete s tim ciljem, o tome se morate raspitati negdje drugdje jer HCL u sklopu educiranja o videoigrama i gaming kulturi ni na koji način ne promiče piratiziranje istih. Nadalje, spomenimo još i to da su sve navedene cijene u tekstu okvirne i prenesene na temelju istraživanja po hrvatskim online oglasnicima i web trgovinama i predstavljaju cjenovno stanje zatečeno na hrvatskom tržištu početkom srpnja 2014. godine. Isto tako, u ovom članku nećemo reklamirati prodajna mjesta na kojima možete pronaći spomenute konzole, stoga preporučamo da za daljnje usmjeravanje pri kupnji koristite servis Nabava.net.

Idemo odmah izravno odgovoriti koliko je novca potrebno izdvojiti za novu X360 konzolu. Na području Europe, pa tako i kod nas, u trgovinama se u 90% slučajeva danas može naći samo X360 E Slim model konzole u dvije verzije – s flash memorijom od 4GB ili s tvrdim diskom od 250GB. Kasnije ćemo odgovoriti je li ta razlika u kapacitetu diska važna, sada vas vjerojatno zanimaju novčani iznosi.

Kupnja X360 konzole

X360 E Slim 4 GB model u našim se trgovinama može pronaći od 1400 kn. S obzirom da nije službeno zastupljen, rijetko gdje ćete ga vidjeti na akcijskim popustima. Verzija s diskom od 250 GB cijenom se kreće od 1700 do 1800 kn. Ti se iznosi odnose na samu konzolu i potrebnu opremu (jedan kontroler, headset i AV kabel) te donose garanciju od 12 mjeseci. Ukoliko s konzolom želite i neku igru, dostupna su različita pakiranja koja se kreću od 1900 kn do 2100 kn. U paketu s konzolom dobije se jedna ili eventualno dvije relativno starije igre (obično iz 2012. ili 2013. godine).

Postoje i paketi s Kinect kamerom / kontrolerom te odgovarajućim igrama, a takvi dosežu cijenu od 2400 kn i više. Kinect je zabavna stvarčica, ali u praksi nije sasvim funkcionalan i ne obogaćuje iskustvo igranja izvan nekoliko zanemarivih igara koje su rađene posebno za njega. Naša je preporuka stoga, da ne trošite novac na taj dodatak. Uostalom, ako vam baš zatreba za nekakva druženja s ekipom koja nema naviku držati kontrolere u rukama, Kinect uvijek možete kupiti i odvojeno, po cijeni od 800 kuna (ili polovno za 400).

Na tržištu rabljenih konzola ponuda je nešto raznovrsnija i stalno varira. U trenutku pisanja ovog teksta bilo je tako moguće naći X360 Slim E 4 GB s garancijom za 1300 kn; pa čak i relativno novi model od 250 GB za 1500 kn. Među hitnim prodajama nađe se i 250 GB model s Kinectom za svega 1600 kn.

Najviše polovnih konzola u ponudi su, međutim, konzole starih modela – bijeli Fat modeli, koji nose taj nadimak zbog svojih glomaznih dimenzija. Cijene tih modela koji imaju tvrde diskove kapaciteta 60 ili 120 GB (tzv. Elite), kreću se od 700 kn pa nadalje. Treba napomenuti da za Fat modele u principu ne vrijedi izdvajati više od 900 kn jer su ti modeli najstariji i najpodložniji kvarovima.

Kupnja X360 konzole

Sretnije rješenje su Slim modeli koje prepoznajete po tome što su dizajnirani u obliku X-a i nemaju „grbu“ na vrhu. Takvi su modeli hardverski identični novom Slim E modelu, razlika je tek u vizualnom pogledu. U odnosu na Fat model, Slim je dimenzijama manji, znatno tiši, ima ugrađenu wi-fi karticu i manje se grije, odnosno rjeđe kvari. Cijene Slim verzija kreću se od 1000 kn za 4 GB verziju pa od 1300 kn za verziju s 250 GB diskom.

Valja napomenuti da je dosta korištenih konzola u ponudi modificirano za igranje piratskih igara, te da si kupnjom takve konzole vrlo izgledno riskirate zabranu pristupa Xbox Live usluzi, odnosno igranju multiplayer komponenti originalnih igara.

Na oglasnicima se može naći i niz neispravnih, najčešće najstarijih modela, kao i čitav niz dijelova za njih. Neispravnu konzolu možete nabaviti već od 250 kn, a dijelove od 50 kn do 500 kn.

Kupnja X360 konzole

Isplativost ovisi o težini kvara je li otišla matična, napajanje, DVD čitač ili nešto treće. Popravak neispravne konzole u pravilu dođe oko 300 kn. Međutim, treba na umu imati činjenicu da će vam se ovo najjeftinije rješenje očitovati time što će vam konzola, koja se ionako ranije kvarila, imati kraći životni vijek.

Većina igara na konzolama može se instalirati s optičkog diska na tvrdi disk konzole kako bi učitavanja igre bila brža. Štoviše, određene igre zahtijevaju instalaciju prije pokretanja, a ako igre kupujete digitalno (preko XBL-a) sve što skinete zauzima prostor na tvrdom disku. Najjeftiniji model X360 konzole dolazi sa svega 4 GB flash memorije, što nije dovoljno za igrati više od dvije-tri igre naizmjenično. Štoviše, GTA 5 na konzolu s 4 GB memorije ne možete ni instalirati.

Kupnja X360 konzole

U konzolu međutim možete ugraditi tvrdi disk od 250 GB, no samo službeni Microsoftov koji dođe oko 600 kuna (polovni oko 400). Teoretski, moguće je naštimati i bilo koji drugi disk, ali to je pak viša matematika o kojoj ovdje nećemo pričati. Srećom, možete napraviti još jednu stvar, a to je iskoristiti USB stick ili eksterni tvrdi disk kao dodatni prostor za potrebe X360 konzole. Preduvjet je da USB uređaj ima minimalno 1 GB prostora, brzinu čitanja podataka minimalno 15 mb/s, te da je formatiran u FAT32 formatu. Ovim putem, međutim, moguće je dodati najviše 32 GB prostora za konzolu; što je prihvatljivo, ali još uvijek prilično malo.

Nova Xbox 360 konzola obično ne dolazi s HDMI kablom koji je preporučen za bolju kvalitetu slike na HD televizorima. Takav kabel izaći će vas dodatnih 50-ak kuna. Inače, televizor s HD ili FullHD rezolucijom nije nužan za X360 konzolu, ali je preporučen jer pojedine igre nisu sasvim čitljive na prastarim CRT-ovima.

Isto tako, nova konzola uvijek dolazi s jednim bežičnim kontrolerom, pa ako planirate igrati igre u društvu, dodatni kontroler morate platiti oko 350 kn (ili nešto jeftinije za žične modele ili polovne). Kontroleri za stari Xbox i novi Xbox One nisu kompatibilni s X360 konzolom.

Xbox Live je Microsoftova usluga koja, između ostaloga, pruža mrežni (online) multiplayer za X360 igre. Ako želite igrati svoje X360 igre protiv drugih igrača putem Interneta, poput Fife ili bilo kojeg Call of Dutyja, bit će vam potrebna aktivna pretplata na Xbox Live. Štoviše, igre koje imaju samo multiplayer komponentu, poput Titanfalla ili nadolazećeg Destinyja, ne možete ni igrati bez XBL pretplate. Pretplata košta 380 kn za 12 mjeseci, odnosno 195 kn za tri mjeseca.

Kupnja X360 konzole

Vrijedi napomenuti da pretplatu nije moguće kupiti direktno preko Xboxa (s karticom iz Hrvatske), s obzirom na Hrvatska nije među podržanim zemljama za Xbox platformu. Umjesto toga, moguće ju je kupiti u obliku bonova u nekim našim trgovinama, ili preko Amazona i sličnih online trgovina. Štoviše, pri samoj registraciji na Xbox Live (koja je obavezna) morate lažirati svoje korisničke podatke o mjestu prebivanja te navesti adresu iz neke od službeno podržanih zemalja.

Osim pristupa multiplayeru, pretplata na Xbox Live donosi po dvije besplatne igre mjesečno. Ako ih dodate u vremenu dok su besplatne (2 tjedna svaka), možete ih preuzimati i instalirati koliko god puta trebate, čak i nakon što vam istekne pretplata na Xbox Live.

Xbox 360 ima bazu od preko tisuću igara, uz još stotine starijih naslova za originalni Xbox (iako bez podrške online multiplayeru za iste). Microsoftova konzola također ima na desetke ekskluzivnih igara koje ne možete zaigrati na drugim konzola, kao što su primjerice Halo, Gears of War, Forza Motorsport, Fable i Alan Wake serijali. Od multiplatform naslova tu su gotovo sva značajna imena, uključujući GTA, Red Dead Redemption, The Elder Scrolls, Fallout, Assassin’s Creed, Call of Duty, Battlefield, Mass Effect, Fifu, Resident Evil, Street Fighter, Final Fantasy, Minecraft itd..

Kupnja X360 konzole

Vrijedi spomenuti i to da X360 ima nekoliko free-to-play naslova koje možete zaigrati besplatno (iako morate prvo platiti pretplatu za Xbox Live). Među takvim naslovima su World of Tanks, Warface, Ascend: Hand of Kul i nadolazeći Project Spark.

Cijene igara za X360 variraju, ali su generalno prihvatljive. Aktualne igre (izašle unazad pola godine) znaju koštati do 450 kuna. Ekskluzive koštaju nešto manje te se mogu naći od 200 do 300 kuna. Mnogo isplativija jest kupnja korištenih igara koje u oglasnicima možete naći od pedeset pa do dvjestotinjak kuna; a one starije i u paketima do 500 kn za čak deset i više igara.

Xbox 360 nije regionalno zaključana konzola, što znači da igre možete kupovati i „izvana“, ako imate tu mogućnost. Ako se odučite za to, najbolje destinacije su vam shopto.net i game.co.uk. Xbox Live također ponekad ima popuste na određene naslove u digitalnom izdanju. Doduše, kako adresu za kreiranje korisničkog računa morate fejkati, preko XBL-a ne možete kupovati karticama iz Hrvatske. Umjesto toga, u odgovarajućim trgovinama možete kupiti XBL bonove u vrijednosti 235 ili 385 kn koje zatim koristite za kupnju digitalnih sadržaja.

Xbox 360 do kraja 2014. godine imat će aktivnu ponudu, a nakon toga živjet će na još nekoliko nadolazećih hitova. Većina tih igara bit će vizualno lošija nego u inačicama za Xbox One, no po pitanju sadržaja bi općenito trebala biti identična, uz poneku iznimku. Stara Microsoftova konzola od ekskluzivnih igara još će imati Forzu Horizon 2, Fantasiu: Music Evolved te Project Spark.

Kupnja X360 konzole

Od multiplatformskih naslova, do kraja godine između ostalih stižu uzbudljive igre kao što su: Destiny, Alien: Isolation, Dragon Age: Inquisition, Middle-earth: Shadow of Mordor, The Evil Within, Borderlands: The Pre-sequel, Call of Duty: Advanced Warfare, Far Cry 4, Lego Batman 3: Beyond Gotham i Tales from the Borderlands. Iduće godine, na konzoli bismo trebali moći zaigrati Battlefield Hardline, Dying Light, Rise of the Tomb Raider, Mortal Kombat X, Mad Maxa te Metal Gear Solid V: The Phantom Pain.

Nije poznato. Ali ako bude pojeftinio, neće to biti prije kraja ove godine. Velika je vjerojatnost da će o tome ovisiti kretanje cijene konkurentske PlayStation 3 konzole – ukoliko pojeftini PS3, isto se može očekivati i za X360. Što predviđamo po pitanju pojeftinjenja PS3 konzole, moći ćete pročitati u zasebnom članku koji stiže uskoro.

Obje konzole dijele većinu istih igara, premda X360 u slučaju nekoliko multiplaformskih naslova ima prednost jer te igre izvodi bolje nego PS3. TES: Skyrim i Fallout 3 te Fallout: New Vegas su najistaknutiji primjeri toga, s obzirom da na PS3 konzoli pate od brojnih bugova, usporavanja pa čak i zamrzavanja, dok to na Xboxu nije slučaj. Nadalje, neke igre poput Red Dead Redemptiona, ili pak Bayonette, imaju bolju rezoluciju u X360 verzijama pa prema tome izgledaju čišće nego na PS3 konzoli. Nadalje, Deus Ex: Human Revolution na Xboxu ima kraća učitavanja, Call of Duty: Black Ops 2 brže pronalazi online mečeve itd.

Kupnja X360 konzole

Ono zbog čega X360 nije isplativ u odnosu na PS3 jest to što je potrebna pretplata na Xbox Live da bi se pristupilo mrežnom multiplayeru za igre. To je dodatni trošak kojega ne opravdavaju u potpunosti ni dvije besplatne igre mjesečno (jer su to obično stariji naslovi), te svakako nešto što umanjuje vrijednost kupljenih igara ako si tu pretplatu ne možete priuštiti. Primjerice, kupite li GTA 5, a nemate pretplatu na Live, zakinuti ste za pristup ogromnom GTA Onlineu.

Dakle, to je to što se tiče Xbox 360 konzole. Ako imate dodatnih pitanja na ovu temu, možete ih slobodno postaviti u komentarima ili na našem forumu. A ako se još dvoumite koju konzolu nabaviti, svakako pročitajte i naš drugi članak koji govori o tome što sve nudi PlayStation 3 i s kakvim iznosima možete doći do te konzole.

Komentari (38)

 • manjamax

  27.07.2014 - 18:29

  Po mojoj procjeni se definitivno ne isplati. Izostavimo moje Sony Fanboystvo i sve. Jedino što je kod X360 dobro je joystick, sve ostalo je loše. Plaća se internet, ima lošije ekskluzive i to.
  Ali me najviše nervira što se više isplati kupiti. Morate imati na umu da su neke igre stvarane više za Xbox. Recimo COD je za Xbox. Fallout je za PC, a Xbox je kao PC. To sam pročitao negdje, probati ću naći članak, ali zasada mi vjerujte na riječ.
  Inače, kupio sam PS3 konzolu prije mjesec dana i super sam zadovoljan. Ne treba mi Next Gen, ovo je meni super. Štogod odabrali, uživajte u igranju.

  • kazolzr

   @manjamax, 27.07.2014 - 18:39

   Kaj sad?
   Po tvojoj procjeni se definitivno ne isplati, a najviše te nervira to što se više isplati
   daj mi malo bolje to pojasni

  • Armox

   @manjamax, 27.07.2014 - 19:21

   "Recimo COD je za Xbox. Fallout je za PC, a Xbox je kao PC. To sam pročitao negdje, probati ću naći članak, ali zasada mi vjerujte na riječ." -wat o.O bi mi netko mogao objasnit ovaj dio? Inače, ja sam zamijenio svoj Fat 40GB PS3 za moddani 360S još u ožujku ove godine i stvarno nisam požalio. Jednostavno sam se zasitio PS3a nakon skoro sedam godina. Htio sam isprobat odlične eksluzive i bolje verzije third party igara koje sam propustio kroz cijeli last gen ciklus. (pogotovo Forza serijal koji je još uvijek svjetlosnim godinama ispred GTa). Iako nemam previše vremena za igranje na boxu trenutno, konzola mi je ostavila puno bolji prvi dojam od PS3. Xbox se IMO iskazao kao bolja konzola od ps3 u nekoliko segmenata,ali najveći su joj minusi limitirana podrška XBLa za naše krajeve, preglasan cooler i preglasan optički drive koji stvarno zna raspi**it usera ako se igra ne instalira na flash drive ili HDD…Sve u svemu, definitivno preporučujem svima koji nisu, da isprobaju 360. Ako ništa drugo, barem da dobiju potpuni doživljaj last gena,da iskuse odlične eksluzive koje su propustili.

  • Mischel

   @manjamax, 27.07.2014 - 20:20

   @kazolzr Nisam rekao da se isplati, nego se manje isplati od PS3-a. Igrao sam X360, osim Joysticka, sve mi je ostalo isto ili lošije od PS3-a.
   @Armox COD se pravi za isključivo Xbox User-e, ali se porta i na PS3 reda radi. Evo sada idem tražiti članak.

  • manjamax

   @manjamax, 27.07.2014 - 20:52

   Dečki oprostite, frend bio kod mene, pa je ostao prijavljen. Nisam skužio.
   Adminima:Ako mi nevjerujete, javite u PM, reći ću vam sve o tom frendu, da ne ispadne kao da je ovo drugi Account.

  • kazolzr

   @manjamax, 29.07.2014 - 19:51

   ma zajebavam se… i ja imam ps zbog nekih ekskluziva gt, drake, killzone.., al što kaže gore Armox, posudio sam xbox zbog forze i ostao oduševljen!!! više igrom nego simulacijom, ali svejedno to je igra zbog koje bi ja npr. kupio i tu konzolu kad bi bio u mogućnosti. isto tako i drugi razmišljaju. realno cijene su jednake, konzoke su jednake, a da ne cjepidlacimo i multiplatform naslovi su identični., po meni razlog za kupnju su ekskluzive i naplata multiplejera.

 • IvanDado

  27.07.2014 - 18:45

  Ja sigurno ne bi sad kupio niti jednu current gen konzolu.Igre koje dolaze i na next gen i na current gen ima ce ogromnu razliku u grafici i frame ratu.A i vec neke igre prestaju izlazit za stare konzole.Batman Arkham Knight,The Withcer 3,Novi UFC,AC Unity…

  • Necromancer

   @IvanDado, 27.07.2014 - 18:53

   Slažem se, stare konzole su out u svakom segmentu.

 • Necromancer

  27.07.2014 - 18:52

  Svaka čast na iscrpnom tekstu, po meni se ne isplati kupovati više XBox zbog toga jer na njemu više neće biti konkretnih ekskluziva osim Forze, a multiplatformsi naslovi će izlaziti još maksimalno godinu dana tako da da li se isplati kupiti XBox za godinu dana, nisam siguran. Bolje čekati još malo i uzeti si Next Gen.

  Pozdrav.

 • Walky01

  27.07.2014 - 19:21

  Po mom misljenju uzmes PC i budes zadovoljan… 😀

  • WalwRafii

   @Walky01, 27.07.2014 - 20:59

   I platis ga 4k kn najmanje

  • Megakmica

   @Walky01, 28.07.2014 - 00:03

   Nije istina,imam još PC iz 2008.god i do danas sam potrošio samo 4000 kn na njega,napravio upgrejd grafičke i kupio veći HDD.I taj PC vrti igre na razini PS4 grafike i još bolje.a da ne pričam o jeftinijim orginal PC igrama.

  • manjamax

   @Walky01, 28.07.2014 - 09:24

   Jesi li ubrojau i cijenu PC-a ili samo nadograđivanje?

  • Megakmica

   @Walky01, 29.07.2014 - 11:57

   Ovako,ako kupuješ 1 igru mjesečno koja košta kod nas 400kn to je koliko na 1 god.?tu završava sva rasprava šta je jeftinije.

  • manjamax

   @Walky01, 29.07.2014 - 14:10

   Postoji jedna stvar koja se zove Njuškalo. Ako je tamo preskupo ima i eBay. Tako da zapravo nekada cijene mogu iste biti kao i na Steamu.

  • dragec

   @Walky01, 29.07.2014 - 14:19

   ajd ne trollaj ljude.. PC iz 2008. vrijedan 400kn da vrti igre kao PS4 ili bolje !? šta si se napio dječače…

  • dragec

   @Walky01, 29.07.2014 - 14:20

   *4000kn

 • Mr.black

  27.07.2014 - 19:32

  nikad mi nebi palo na pamet kupiti ps3 ili x360 pokraj nove generacije konzola, nebih nikad okretao leđa sonyu također tako da nebi kupio niti xone, sonyeva konzola mi je bila prva koju sam imao i imo sam ih sve osim ps2, sad sam vlasnik ps4 i dalje kanim kupovati samo sonijevo!!! 🙂

  • Mischel

   @Mr.black, 27.07.2014 - 20:21

   Uzmi si sada PS2, imaš za 100 kuna naći bez problema. 🙂

  • Daky101

   @Mr.black, 27.07.2014 - 23:48

   +1 Imaš pun kufer dobrih igara za odigrati.

 • HighCroGaming

  27.07.2014 - 19:42

  ljudi ovaj post sam postavio na forumu ali mi nitko nije odgovorio: htio sam vas pitati ja sam uzeo xbox one u UK i stavio sam da zivim u UK ali kad ja udem na XBOX.com i logiram se i udem u shop cijene mi budu u $ (dollarima) i sad je to meni bilo sumnjivo bojim se dali cu dobiti igru kada je kupim?

  • IvanDado

   @HighCroGaming, 27.07.2014 - 21:02

   Mozda si pod valutu stavio dolar.Ma bit ces ok ako kupis igru svejedno

  • HighCroGaming

   @HighCroGaming, 27.07.2014 - 21:12

   hvala

  • IvanDado

   @HighCroGaming, 27.07.2014 - 22:03

   Nista

  • HighCroGaming

   @HighCroGaming, 28.07.2014 - 08:12

   moze li mi jos ko ovo potvrditi

 • Virty

  27.07.2014 - 20:25

  Ja sam se svoje X360 riješio i kupio PS4.
  Da nemam konzolu, ipak bi zaobišao "stare" konzole.

 • l)oolvl

  27.07.2014 - 20:46

  mislim da treba odgovoriti na još jedno pitanje a to je je mogu li se x360 igre igrati na XONE ? Recimo to je meni jedno od glavnih pitanja između uzimanja PS3 ili PS4…

  • IvanDado

   @l)oolvl, 27.07.2014 - 21:01

   Nazalost ne

 • HistorixCRO

  27.07.2014 - 23:39

  svaka cast na ovakvom clanku. jedva čekam sljedeći o ps3 gdje ću ja napisati u komentare zašto sam uzeo ps3 konzolu mjesec dana prije izlaska nove ps4 konzole u hrvatskoj.

  • IvanDado

   @HistorixCRO, 27.07.2014 - 23:52

   Recito sad stvarno me zanima.

 • IaMarmageddoN

  28.07.2014 - 07:34

  Po meni ako će se piratizirati igre svakako se isplati ali ako čovjek planira kupiti novu konzolu, plaćati Live i originale onda je jedini dobar razlog za to taj da X360 ima mnogo veću biblioteku od novih konzola. Ali, ja imam xbox360 doma i pored mnogo igara opet igram 5-6 kojima sam vlasnik na PS4.

 • Gunman

  28.07.2014 - 11:20

  ja imam Ps3 i dobijo sam ga proslog Bozica i sve je super a Ps4 konzolu bi mogao dobiti ovog Bozica pa imam obije tu je i dobar Pc pa imam sto igrati 🙂

 • davidcro

  28.07.2014 - 17:07

  Iskreno, imam xbox 360 slim konzolu vec 3,4 godine ja mislim, nije losa samo frustriraju nekada ti extra troškovi kao što su ta godišnja Live pretplata te one male kutijice zajedno sa kablom za punjenje koje se isto dodatno kupuju (a vec mi ih se par pokvarilo), zato tu dajem prednost ps3 jer koliko znam, ima integriranu bateriju u kontroleru. Konzolu imam, nije losa, moze se igrat jos sigurno godinu i pol, dvije jer ce za nju izlaziti naslovi kao što su Fifa, CoD, PES (ako ga uopce itko voli), Battlefield, a znamo da su to igrice koje svi vole igrati 🙂 Da sam na vašem mjestu radije bih sačekao pola godine ili čak jednu da skupim novaca i kupim si PS4, nego sada trošiti na konzolu koja košta barem 1800 kuna + dodatni kontroler 450 kn (s punjačem) + još jedan punjač 250 kn + xbox live pretplata 450 kn + naravno ako imate konzolu trebate i igrice koje su isto po 400 kn cca. svaka (na kraju suma pređe i 3000 kuna). Tako da, bolje se strpite i niste pogriješili 😉

 • CROguys

  29.07.2014 - 10:14

  Ja sam već kupio rabljeni preko Njuškala,ali još nisam nabavio Xbox live gold.

 • Vailent

  29.07.2014 - 12:24

  Ljudi ja igram i dan danas ps2, onako čisto da se zabavim nekada odigram da ubijem dosadu 🙂 imam solidan pc koji pokreće sve igre dobro,nekada mi dosadi pc pa odigram malo ps2 pošto imam negdje oko 100 igara (piratskih naravno xD) jedno 40 njih/još nisam prešao.Stvarno nemam potrebe kupovati ove konzole nove itd jer sam "ispao iz tog nekoga fazona" -sada imam 23 godine- i nekako sam izgubio volju za svime,pretežito igram igre online tipa WarThunder, Battlefield 3, Counter Strike 1.6 i nekada dotu 2 al sam sve to nekako smanjio sve manje i manje igram. Ja ne planiram kupovati nove konzole jer smatram da mi nisu potrebne i nisam više u tom nekom igraćem svijetu.

 • T-ReXx

  29.07.2014 - 18:41

  Xbox 360:
  + Kontroler
  + Halo
  + Više igrača/budala
  – Internet se plaća
  – RROD
  – Malo opreme u kutiji
  – Kontroler na baterije

  PS3:
  +Kontroler na punjač
  +Besplatni internet, F2P i Demo naslovi
  + Nema RROD
  + Uncharted, God of War…
  + Dobiješ sve što ti treba u kutiji
  – Manje igrača

 • marin12

  01.09.2014 - 17:30

  jeli se isplati kupi xbox 360 slim 4 gb modificiran i 20etak igara i usb 16 gb za 700 kn

 • dainamo123

  15.07.2015 - 15:14

  Imam tu konzolu i zadovoljan sa s njome… ok grafika nije kao u novijim konzolama ali sve se da igrati

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?