HCL.HR

Opraštamo se od PlayStation 4 i Xbox One konzola, koje su vam igre bile najdraže?

Zoran Žalac 12.11.2020.   •   66 komentara


Dolaskom PlayStation 5 i Xbox Series X/S konzola službeno započinje nova generacija igranja, ali prije nego krenemo u nju – prisjetimo se one koju ostavljamo iza sebe.

Službeno je startala deveta generacija konzola jer su lansirani Xbox Series X/S te PlayStation 5. Mi u Europi neke od tih konzola još uvijek čekamo, a to je dobra prilika za kratko prisjećanje na proteklih sedam godina, odnosno na eru PlayStation 4 te Xbox One konzola. Ima tu dosta materijala za reminiscenciju, ali bez da zazivamo neku duboku nostalgiju mislim da je najpametnije kroz primjere igara opisati dragocjene trenutke provedene u igranju na sada već starim konzolama.

Osobno ću izdvojiti pet igara s kojima mi je doživljaj igranja bio poseban. Lista je totalno subjektivna, da se razumijemo, ali ne odražava nužno igre za koje smatram da su najbolja ostvarenja osme generacije konzola. Na ovoj listi ne navodim igre koje vidim kao obavezno štivo za svakoga tko posjeduje konzole – ovo su samo meni najdraža iskustva s protekle generacije konzola.

Guitar Hero Live

Neki bi me mogli čudno gledati zbog ovoga, ali uz Guitar Hero Live proveo sam možda i najviše sati od svih drugih igara na svom PlayStationu 4. Jedini Guitar Hero prošle generacije meni je ujedno bio i prvi, a do igre sam došao skroz slučajno – nije me zanimala jer me ni sviranje gitare nikad nije zanimalo. No, spletom okolnosti zaljubio sam se u to virtualno sviranje. Možda generaciju prekasno, ali ne žalim – vjerujem da sam doživio najbolje od Guitar Heroa, dok je trajalo.

Pjesme koje su dolazile na disku bile su izvrsne, no prava poslastica bio je taj „Live“ dio u obliku streaming programa. Vratilo me to u moju MTV mladost i kroz tematske playliste otkrio sam hrpu dobre glazbe. Nažalost, Live dio su ugasili krajem 2018. godine pa sam teška srca odlučio prodati igru, a s njom i plastičnu gitaru. Alternativu nisam tražio jer ni dan danas nemam želju svirati gitaru, arkadni gameplay Guitar Hero Livea bio mi je sasvim dovoljan, naveo me da ponovno zavolim rock glazbu i pružio iskustvo igranja za kakvo ne vjerujem da će se više ponoviti.

Astro Bot: Rescue Mission

Virtualna mi je stvarnost privlačna kao nekakav ultimativni san za videoigre, no u stvarnosti još nisam naišao VR iskustvo s kojim bih bio 100% zadovoljan. Svojevrsna iznimka tome je Astro Bot: Rescue Mission za PS VR, s time da mi VR komponenta ovdje nije igrala toliku ulogu. Istina je da je ova igra dobro dizajnirana prema mogućnostima VR-a, no Astro Bota bih cijenio i bez VR komponente.

Ako je Rayman Legends bio najradosnija igra PS3/X360 ere, onda je Astro Bot: Rescue Mission isto to za PlayStation 4. Ovaj platformer odiše tolikim šarmom i simpatičnošću da to nije normalno. Svaka animacija u igri vraćala me u djetinjstvo, s fenomenalnom glazbom i fantastičnim mehanikama. Ovo je igra koja je pokazala kako se DualShock 4 može iskoristiti na kreativne načine kroz bacanje šurikena pomoću touchpada i zalijevanja biljaka mahanjem kontrolerom po zraku. Sasvim je zasluženo Astro Bot dobio ulogu glavnog demonstratora novih mogućnosti PlayStation 5 konzole i mogu se samo nadati da će njegove avanture jednoga dana biti pretvorene u punokrvnu igru kojoj VR neće biti ograda. Zaslužio je to, više od Knacka, realno.

Spyro: Reignited Trilogy

Nekima je Crash Bandicoot bio glavna asocijacija uz prvi PlayStation, a meni je to uvijek bio zmaj Spyro. Tako je bilo i ovu generaciju, Crash je obradovao brojne igrače, ali mene je više usrećio remaster Spyrove trilogije. Jednostavno mi je više zabave pružalo trodimenzionalno istraživanje svjetova nego Crasheve platformerske dionice. A u remasteriziranom izdanju Spyrovih avantura sve je izgledalo prelijepo uz korisne dodatke gameplayu i moderniziranu glazbu.

Prošla je generacija donijela hrpu prerada i remastera od kojih su neki drastično poboljšali svoje predloške, no Spyru velika poboljšanja nisu trebala, barem što se prve igre tiče. Neke igre često pamtimo kao bolje nego što bile, ali u slučaju ljubičastog zmaja uvjerio sam se da je igra zbog genijalnog dizajna jednako zabavna kakva mi je bila i prije dvadeset godina. Iako sam Spyra naposljetku dočekao i na PC-u te ga odigrao u 60 fps-a, punih godinu dana bio je dostupan jedino na konzolama pa me i dalje asocira upravo na njih.

Red Dead Redemption 2

Tko bi rekao da će Rockstar izbaciti samo jednu novu igru tijekom cijele generacije konzola? Red Dead Redemption 2 ostao mi je u sjećanju, između ostalog, zbog malog prestiža što sam jedini na našim prostorima igrao igru prije službenog izlaska, kao svojevrsne potvrde desetogodišnjeg rada na tome da HCL-u postane dovoljno respektabilan kako bismo uopće dobili takve ekskluzivne prilike. Srećom, igra je većim dijelom dostavila vrhunski ep pa mi intenzivno igranje nije predstavljalo problem.

Gledajući ovako unatrag, možda je igra bila pomalo repetitivna, kao i većina drugih otvorenog tipa, ali na kraju mi je doživljaj igranja sveukupno bio bolji od pojedinačnog analiziranja, barem kad je u pitanju priča jer Online mod nisam pokrenuo niti me naročito zanimao. Red Dead Redemption 2 savršeno mi je sjeo svojom melankolijom o prolaznosti vremena i prevrtljivosti ljudske naravi. Čak i pokraj svih rastezanja priče, načini karakteriziranja likova u ovoj igri vrijedni su analiziranja i izučavanja iz svih mogućih kutova. Bolju priču o nekom ansamblu tijekom ove generacije nisam doživio.

Death Stranding

Uz drugi The Last of Us vjerojatno igra s najviše polarizirajućih stajališta, no mene je opčinila samim time što se usudila dostaviti nešto drugačije. Nikad mi više teksta za jednu recenziju nije trebalo da objasnim što se u Death Strandingu zapravo radilo. I bio sam toliko ufuran u igru da sam napravio video recenziju tri godine nakon što smo prestali raditi video recenzije.

Nije neka tajna da preferiram žalopojke i tu me Kojima dobio uvrštavanjem glazbe Low Roara. Koliko god me nemogućnost vožnje po drndavom terenu frustrirala, toliko mi je pješačenje po tmurnom krajoliku bilo poput neke meditacije. Sjećam se točno dijela kad me igra poslala da pješačim natrag istim putem kojim sam i došao, htio sam ju poslati u neku stvar, a na kraju sam se nasmijao i propješačio ostatak puta uz isti taj osmijeh na licu – prvo u nevjerici, a zatim jer mi je bilo drago zbog tog „hodočašća“. A ni slutio nisam da će me svega pola godine kasnije svijet uvelike podsjećati na Death Stranding i da ću hodati polupraznim ulicama bez rukovanja s drugim ljudima. Sad je ova igra aktualnija nego ikad prije, a premda je u međuvremenu došla na PC, isprva je bila iskustvo krojeno za konzole.

To bi vam ukratko bilo mojih pet najdražih iskustava s konzola prethodne generacije. Od navedenih igara tri je moguće zaigrati i na PC-u, no s obzirom da sam ih po izlasku igrao na konzolama za koje su bile ekskluzivne, pamtim ih kao iskustva s tih konzola. A sad je red na vama, cijenjeni čitatelji – koje su igre vama bile najdraže u eri PlayStationa 4 te Xboxa One? Zapamtite – ne moraju to nužno biti igre koje smatrate najboljima već one uz koje ste proveli najviše vremena ili su vam iz nekog drugog razloga ostale trajno urezane u pamćenje.

Komentari (66)

  • PppPP

    12.11.2020 - 15:18

    Rdr 2 🙏 priča top

    • PppPP

      @PppPP, 12.11.2020 - 15:27

      Također, mislim da je stvarno besmisleno govoriti za igre da su repetitivne. Tj stavljati im to kao minus. Što ćeš npr u nekoj fps igri raditi nego pucati cijelo vrijeme? Rdr2 je zapravo baš jedna od onih koja nije toliko repetitvna i ima mnogo različitih misija, pogotovo side misije. A s obzirom na trajnost igre, to je impresivno

    • vuglaaa

      @PppPP, 12.11.2020 - 15:52

      Nemoj sad o tome.Ovo je članak gdje svi plačemo od sreće i nostalgije i skupa se prisjećamo kako smo blagoslovljeni što smo živjeli u eri velikih konzola 🙂 Bit će prilike za rasprave o repetitivnosti !

    • PppPP

      @vuglaaa, 12.11.2020 - 16:21

      Pa nisam ja to spomenuo prvi 🤔 to reci zoranu hehe

    • Odieon

      @PppPP, 12.11.2020 - 21:23

      Definitivno u eri PS4 najveci utisak na mene ostavio je RDR 2.Osvojenih 85 % trofeja, da nije onih online gluposti i multiplayer trofeja lagano pala bi i platina.Kad se samo sjetim da sam 3 dana za trofeje trazio one male ptice koje se spawnaju svake prijestupne i onda ih treba jos upucati da bude perfect skin.Naposlijetku Its Art trofej nesto neprocjenjivo.Postao sam profesionalni hunter.

    • StJimmy90

      @Odieon, 13.11.2020 - 12:59

      Stvari koje sam radio za sto-postotni završetak igre ne iznosim javno jer bi me poslali u Vrapče.
      To normalna osoba sama sebi nikada ne bi radila.

  • Dragan[MKD]

    12.11.2020 - 15:22

    Pa i nema neku igru koji mi je ostala u sjećanju, možda Witchera ili Skyrima kao najdužih igara, Bloodborne kao ekskluziva. Izdvojio bi Shogun Shadow Tactics kao igra koju sam igrao na konzolu i vidi vraga zabavio sam i sa kontrolerom u ruci, bolje nego sa mišom. Izdvojio bi i prelazak na konzolu za Call of duty, baš u ovoj generaciji sam prešao na Ps4 od PC.

  • vragec25cro

    12.11.2020 - 15:24

    Definitivno meni igra prošle generacije(ja več prešao na novu,xsex radi 3 dana bez prestanka 😉 )Sunset Overdrive.Jednostavna igra bez puno priče s glupavim dialozima i zabavnim gameplayem u koji se super uklopila ta glupava priča i dialozi raznih likova.Rdr2 mi ostavio gorak okus,katastrofa igra,ali zabavn i detaljan svijet tako da mi na nekih 50/100.Far cry 5 s 4 negativca pun pogodak jedan zanimljiviji i luđi od drugoga 🙂 Fc 4 isto nije bio loš,ali pomalo dosadnjikav glavni negativac.Horizon zero dawn mi bio samo još jedan dokaz da ne igram ono šta je popularno i hvaljeno,iako mi na prvu izgledao zanimljivo dosadio nakon nekih 14% igre previše priče i cut scena,ali mi ostao u sječanju zanimljiv i dobro napravljen svijet.Forza Horizon 3 mi zacementirala status najbolje arkadne vožnje,s Fh4 samo to potvrdila.State of decay 2 naspram State of Decay malo me razočarao,ali i dalje ok.Mgs5,dmc 5,monstwer hunter world pokazali mi da nisam baš fan japanskih igara iako su dobile dobre ocijene isto kao i FFXV.Da ne zaboravim Just cause 3,Rise of tomb raider,Shadow of Mordor samo su nekih od igara koje mi bile dobre,a da me nastavci razočarali.Masterchief colections i AoE 1,2,3 DE povratak u stara dobra vremena,Cityes skylines me zainteresirao za sim building igre(bio mi vrhunski),Frostpunk bio dobar ali malo težak zbog teme i priče.Watch dogs 2 onako bio ok,ako i Jedi fallen orders niti mirišu niti smrde.Toko od mene isgurno sam zaboravio još neke igre da nabrojim šta zbog lošega šta zb og dobroga,ali jbg tko če se svega sjetiti.P.S. prije nego krene salva negativnih komentara ovo je moje OSOBNO MIŠLJENJE i doživljaj tih nabrojanih igara.

    • TorcidashFromCroatia

      @vragec25cro, 12.11.2020 - 15:35

      Kakav je XSX? Jeli se isplati odrišit kesu za njega? Brine me užasan manjak podrške za konzolu u HR.

    • vragec25cro

      @TorcidashFromCroatia, 12.11.2020 - 16:53

      Sve zavisi šta voliš i zbog čega kupuješ konzolu.Za sad prije next gen igara jedino šta je drugačije jeste malo kontroler i brža učitavanja.

    • PppPP

      @vragec25cro, 12.11.2020 - 16:26

      Rdr2 ti na 50/100?? Shvaćam da je tvoje mišljenje, ali što je previše je previše. Mislim da ti ne kužiš kakvim se igrama daje 50. Ne sjećam se da je na hcl ijedna dobila ispod 55.

    • vragec25cro

      @PppPP, 12.11.2020 - 16:55

      Meni je 50/100 sredina iliti niti mi miriši niti smrdi.Možda tu došlo do zabune.Jer gameplay i priča me razočarali totalno,ali mi vrhunski svijet s dodatnim aktivnostima.Isto mi naprimjer i gta 5.To je moje mišljenje i doživljaj.Nekome možda suprotne,a nekome možda i gore neovisno o igri koja se spominje.

  • darijoman

    12.11.2020 - 15:24

    Bloodborne jer je i jedina koju sam odigrao na PS4

  • 312AE

    12.11.2020 - 15:25

    Battlefield 1 I MK 11 tu sam s prijateljima utukel sate i sate, radi Battlefielda su si ljudi kupovali Playstation, da možemo igrati zajedno, a svaka nesuglasica se i danas rješava u MK. A od single playera Days Gone, Ghost of Tsushima i od ostalih developera Resident Evil 2 su me jako flashali. Evo da i ja ostanem na top 5.

  • MightyAloy

    12.11.2020 - 15:26

    The Last of Us Part II je igra koja me najviše oborila s nogu ovu generaciju. Priča, gameplay i grafička prezentacija TLOU II je vrh medija video igara te sveukupno jedno posebno i nezaboravno iskustvo. Druge igre uz koje sam se iznimno zabavio su God of War, Uncharted 4, Horizon Zero Dawn, Marvel’s Spider-man, Days Gone, Uncharted: The Lost Legacy, The Witcher 3, Control, Bloodborne i dr. Odlična generacija koja će mi ostati u vrlo lijepom sjećanju. Još ćemo se družiti neko vrijeme, a onda pravac PS5.

  • Klak031

    12.11.2020 - 15:30

    Forza

  • vuglaaa

    12.11.2020 - 15:33

    Iako mi igra nije ni u top 50, Uncharted 4 je nekako igra koja me najvise asocira na eru PS4…jednostavno je prekrasna bila i ostala.Ukratko 😊

  • Tomon_45

    12.11.2020 - 15:39

    Meni je naj bolja igra bile god of war i spider man read dead redeption 2 days gone i uncharted 4

  • DINEK

    12.11.2020 - 15:41

    Nier: Automata. Ono kad tek zagrebeš u igru i prvi prelazak je gotov… I
    Hellblade: Senua’s Sacrifice, pozitivna psihodelija. Br.1 je definitivno Bloodborne.

  • Kralj Budala

    12.11.2020 - 15:56

    Zamisli sad Death Stranding igrati na novom dualsense kontroleru gdje su implementiranje nove funkcije kontrolera u igrine mehanike.

    • vuglaaa

      @Kralj Budala, 12.11.2020 - 15:58

      Uf, pišao bih gdje bi stigao 😉

    • Kralj Budala

      @vuglaaa, 12.11.2020 - 16:03

      😂 Što više pišaš i prazniš mjehur triger pruža manji otpor i pritisak popušta! Ako ovo nije GOTY 2021 nez šta je.

    • StJimmy90

      @Kralj Budala, 13.11.2020 - 13:02

      Na kraju još moraš otresti kontroler i to je to.

  • arijan8

    12.11.2020 - 15:59

    God of War (2018) bilo je jedno posebno konzolaško iskustvo

  • SanKa

    12.11.2020 - 16:02

    God Of War daleko na prvom mjestu, RDR 2, AC Black flag/Ezio Trillogy, GOT i Kingdom Come : Deliverence..

    što se tiče Death Strandinga, što vrijeme više ide, to mi je lošija. U tom trenu je bila fora, priča je odlična, gluma, prezentacija i soundtrack isto tako. Ali postane isprazna, dosadna, repetitivna i na kraju te epilog ubije

  • BeLLicus

    12.11.2020 - 16:05

    Ako gledamo samo ono što je izišlo na ps4, onda moja dva favorita su God of War i Bloodborne.

  • Tommygun

    12.11.2020 - 16:05

    Rdr2, gow, re7, gta5,bf1,fifa 20..ovako na prvu, igre koje su se najvise rokale.

    • Tommygun

      @Tommygun, 12.11.2020 - 16:06

      Uncharted 4 zaboravih hehe😜

  • Chaos777

    12.11.2020 - 16:07

    Jedno sigurno znam , kada za 6/7 godina se bude pravio kviz o Playstation 5 Zoran ce u pola noci znati odgovor na pitanje “koja je prva igra potvrdjena (na Game awards-u da se razumemo) za Playstation 5” 😀
    Sto se mene tice, RDR 2 najdublji utisak sigurno ostavila, Spajdermen isto bas sjajno iskustvo, Uncharted 4 nesto nezaboravno, po meri napravljeno, taman za pravi kraj.
    Izdvojio bih jos Kingdom Come Deliverance, Crash remake-ovi, Ratchet i Clank remake, Trials Rising, uglavnom sada sam previse igara nabrojao ali po mom misljenju ova je generacija onako mnogo jaca od prethodne i po snazi definitivno moze da se nosi sa onom generacijom koju je predvodio Playstation 2 recimo.

  • BaDly

    12.11.2020 - 16:08

    GoW, TLOU2, RDR2….te tri igre su me najvishe odushevile i nekako fhe mi po njima ostati ova generacija u pamchenju. Iako sad kad malo pogledam na cijelu generaciju i dalje mi je PS3 debelo ispred PS4 je je bio puno veci skok PS2 -> PS3 nego PS3 na PS4….od 5ice iskreno ne ochekujem puno, ali evo veselim se da ju zaigram za 7 dana :-)))

    • Aldin219

      @BaDly, 12.11.2020 - 17:47

      Mislio sam da ste izumrli vi sa “ch “ i “sh” jebo te, sli ima vas izgleda jos

  • Ki-ya Karate Monster

    12.11.2020 - 16:19

    Niti jedna xbox igra.

  • mili1985

    12.11.2020 - 16:32

    Definitivno The Last of us kao najbolja igra četvorke. Tu je još i Bloodborne, moj prvi susret s Souls podžanrom i Resident Evil 2 remake. Ima još puno igara koje sam odigrao, ali ove tri će mi biti možda najupečatljivije.

  • Smike

    12.11.2020 - 16:33

    Joj iskreno ne znam koja igra mi je na prvom mjestu. Nekako mi je RDR2 uniberzum za sebe,zatim AC origin jer sam veliki fan AC i Egipta tako da je ta kombinacija ubitačna za mene. Naravno da se najviše igralo PES sa rajom. Ipak sa najvećim guštom sam igrao Arkham Knighta,fenomenlan završetak trilogije. Gow HZD najveća iznenađenja ..

  • Sinek

    12.11.2020 - 16:46

    cuj oprastamo se od konzola, ja ljudima pricam da je sad najbolji trenutak kupiti ps4 🙂
    a sto se tice cetvorke rdr2 i phantom pain su kraljevi sto se tice tehnikalija, od indieja najvise udarao po darkest dungeon, slay the spire, nex machina, od trkacih gts, wrc9, sto se tice drugih zanrova nioh, rayman legends, thps1+2… sve je ovo vjerojatno pri vrhu sto se tice potrosenih sati. nisam mislio da ce mi ista srusiti ps2 ali mislim da je cetvorka to napravila

    • Zoran Žalac

      @Sinek, 12.11.2020 - 17:00

      Ako ništa nisi igrao zadnjih šest godina onda je dobar trenutak. U suprotnom baš i nema smisla, pogotovo jer još nije najavljen pad cijena ps4 konzola.

    • Aldin219

      @Zoran Žalac, 12.11.2020 - 17:48

      Nije novih, ali polovne su dzabe

  • Dad of Boy

    12.11.2020 - 16:47

    1. HZD
    2. AC: BF
    3. GOW
    4. Uncharted 4
    5. Batman: AK

  • undisputed_kiki

    12.11.2020 - 16:49

    Promasen naslov.. ps4 pro i series S je sve sto covjek treba da se igra normalno jos iducih 5-6 godina, ukupna investicija 3500 kn..

  • m@rko

    12.11.2020 - 16:49

    Uncharted 4

  • Aldin219

    12.11.2020 - 17:46

    DALEKO najbolja igra je naravno Bloodborne, sve ostalo ide iza.

  • Strange Man

    12.11.2020 - 17:49

    RDR2, Uncharted 4, Ghost of Tsushima, God of War i Dirt rally 2 su igre koje su meni bile najdraže i najviše oduševile. The Last of Us Part II je igra koja me najviše razočarala.

    • Strange Man

      @Strange Man, 12.11.2020 - 17:57

      Ali kada na kraju pogledamo po prodaji GTA 5 je pomeo konkurenciju i za ovu generaciju konzola, valjda neće i za sljedeću 😂😉

    • vragec25cro

      @Strange Man, 12.11.2020 - 18:16

      Gta 5 je prerprošla generacija ps3/xbox 360.

    • Strange Man

      @vragec25cro, 12.11.2020 - 18:20

      Znam zato sam i napisao da je po prodaji pomeo i u ovoj generaciji

    • vragec25cro

      @Strange Man, 12.11.2020 - 18:26

      Tu ih onda Minecraft sve mete 🙂

  • BoneDigger

    12.11.2020 - 18:05

    Death Stranding svakako. I RDR2, samo sto su multiplayer totalno uprskali.

  • S a l e

    12.11.2020 - 18:27

    Last of Us Rematered, Last of Us Part 2, God of War 3 Remastered, God of War 2018, Red Dead Redemption 2, Uncharted 4, Ghost of Tsushima,Days Gone, Spoderman…Ne znam stvarno, ne zna se koja igra je bolja od koje. Privilegija je bila posjedovati cetvorku. Ne mogu docekati da se dokopam petice i da uzivam narednih godina. Sony je odradio veliki posao vanserijskim ekskluzivama, nema razloga da se to i ne nastavi iducih godina.

  • robertino1985

    12.11.2020 - 18:32

    rdr2, driveclub, Horizon Zero Dawn

    • robertino1985

      @robertino1985, 12.11.2020 - 18:33

      ps. malo skačem sam sebi u usta zbog tematike 😀 ali hzd 😀 sam prešao na nagovor kolegica 😀

  • Jere Zaja

    12.11.2020 - 18:45

    Za mene su definitivno najbolje red dead 2, spiderman, last of us remastered, crash bandicoot n sane trilogy i bloodborne

    • Mah

      @Jere Zaja, 13.11.2020 - 10:42

      Evo ti lajk za subarashi

  • Duje0506

    12.11.2020 - 18:51

    Par koje su meni obilježile ovu generaciju (zasad):
    Nier: Automata
    Bloodborne
    Death Stranding
    Hotline Miami
    HZD
    GOW

  • Toma_HR

    12.11.2020 - 19:34

    Days gone, HZD, TLOU2

  • Arthur

    12.11.2020 - 19:36

    Rdr2, last of us remaster, uncharted 4,god of war. Naravno ima i drugih ali ove su mi bile najzanimljivije.

  • AZRAELxXxGhost

    12.11.2020 - 21:08

    Days gone perfektica, watch dogs lik bez puni emocija cista osveta i kombinacija sa hakiranjem, god of war savrsenstvo svega, rdr 2 jahanje je odmor, uncharted 4 vrlo zabavna brza akciona igra…no ipak nije prevazisla uncharted 2! Odyssey, Origins, Valhalla…bilo je jos ali eto ovo mi je upecatljivo vec sam dosta toga pocetka generacije zaboravio… najvece razocarenje po prici i forsiranje new age s*anja i svih modernih propagandi s kojim se ne slazem TLoU2…

  • Sick Individual

    12.11.2020 - 23:03

    Uncharted 4 one and only, hzd je ok isto ali uncharted način na koji je priča ispričana i prezentirana (i to kakva priča) i kako su Drakeov lore završili je čisto savršenstvo

  • Xknight

    12.11.2020 - 23:41

    God of war
    Horizon Zero Dawn
    Uncharted 4
    Last of us 2
    Red dead redemption 2

    God of war mi je broj jedan. Na iducoj generaciji nadam se nekom Metal gear solidu 🙂

  • kebbab

    13.11.2020 - 08:29

    Definitivno TLOU2, AC Origins i Spider-Mana(2018).

    • kebbab

      @kebbab, 13.11.2020 - 08:32

      Još bi dodao i Death Stranding.

  • DiVojic

    13.11.2020 - 11:47

    PS4 je 2. konzola u životu (1. je Sega Mega Drive 2).
    Najveći gušt kod igranja plejke (osim igara naravno) je kad mi žena asistira savjetima i vrišti “ubij ga” tokom boss bitki.

    Igre koje su mi obilježile gejmanje na Ps4 i koje će mi uvijek ostati u dobrom sjećanju:

    1.) Bloodborne – moj prvi doticaj s FromSoftware developerom;
    2.) GoW;
    3.) Arkham Knight – prva igra koju sam dobio uz konzolu;
    4.) Last of Us (part 1 da ne bi bilo zabune);
    5.) Ghost of Tsushima;
    6.) RDR2;
    7.) Sekiro;
    8.) HZD;

    Nadam se da će Sony nastaviti s vrlo-dobrim/odličnim ekskluzivama i na petici.
    lp

  • Ducktective

    13.11.2020 - 15:23

    Možda je jako nepopularno mišljenje, no RDR 2 nisam igrao više od par sati. Doduše na PC je bilo, no naporan mikromenadžment, loše kontole (u smislu da se koristi veliki dio tipkovnice), sporo napredovanje. Meni lično ke sav taj realizam bio naporan,igranje me umaralo! Tako da bih mogao izdvojiti Bloodborne, Uncharted 4 i neprevaziđeni God of war!

  • Sandwich1453453

    13.11.2020 - 17:54

    Meni je bila najdraža Apex legends. Ali vjerujem da će biti za konzole nove generacije , i ako bude očekivam bolje grafike.
    I jeli itko može procjeniti koliko će koštati Xbox series X/S??
    I kome je žao ostaviti konzole stare gen. (Xbox one ,ps4) neka ostavi like na komentar.‹•.•›( ̄. ̄)

  • Jokerhere

    13.11.2020 - 19:03

    RDR2, jedino treba tri jake eksluzive jos da testiram God, Ghost i TLOU 2. Trenutno igram Death stranding i odlična igra takođe.

  • darkness666

    13.11.2020 - 23:30

    Owervatch sam najvise igrao tako da…

  • moordrak

    16.11.2020 - 13:35

    Možda ću se oprostiti od PS4 konzole, no definitivno se još najmanje godinu neću oprostiti od PS4 igara. Post je poduži, znam, ali sve navedene igre su zaslužile biti spomenute. Krećem sa najboljima.

    1) Horizon: Zero Dawn. Uvjerljivo najimpresivniji novi IP ove generacije.
    2) The Witcher 3: Wild Hunt, najbolja igra ikada napravljena. Točka.
    3) God of War- Boy and his dad. Well, novi smjer GoW franšize me pomeo sa nogu
    4) The Outer Worlds – šareni, veseli, humoristični, ponekad ozbiljni fantastični novi IP
    5) NieR: Automata – Dašak svježine. Ovaj skriveni dragulj traži brze prste i predanost.
    6) Astro Bot Rescue Mission – apsolutni pobjednik VR segmenta
    8) Assassins Creed: Odyssey – najveća igra ikada napravljena. Jednostavno nevjerojatno.
    8) GreedFall – vrlo ambiciozni novi IP odlične interpretacije
    9) Ghost of Tsushima – Uradi sve što možeš, a ostalo prepusti sudbini
    10) Destiny 2 – online lootershooter u kojem sam proveo više vremena nego u svim igrama ove generacije zajedno

    Bilo je tu još pregršt vrlo jedinstvenih igara koje treba spomenuti npr. Transistor, Celeste, Dead Cells, Cuphead, Child of Light, Frostpunk, No man’s sky, Starwars Jedi: Fallen Order, AC: Origins, Control, What Remains of Edith Finch, Days gone, Sekiro: Shadows Die Twice.

    Slijedi moja negativna verzija top 10 PS4 igara.

    1) Red Dead Redemption 2 – kralj svih razočarenja. Nakon 60 sati provedenih u igri jednostavno sam izgubio volju za daljnjim gubljenjem vremena na priču kojoj zapravo znam završetak.

    2) The Last of Us i 3) TLOU II me se uopće ali uopće nije dojmio bez obzira što je proglašen valjda igrom stoljeća. Možda u neko drugo vrijeme i sa nekim drugim godinama.

    4) Far Cry serijal je opasno zastranio u jako čudne vode. Fala Ubisoft. Ne mogu se natjerati odigrati to do kraja.

    5) Death Stranding osim Hidea Kojime i njegovog navodnog statusa božanstva ne nudi ništa jednako božanstveno u digitalnom smislu. Blesavo, pomalo bolesno i vrlo, vrlo repetativno, da ne kažem dosadno iskustvo igranja. Soundtrack je jedino što mi se istinski dopalo od ove igre.

    6) Shadow of colosus i 7) The last Guardian su bile oglašavane kao velike, mistične avanture. Zeru previše “magle” za mene u svakom smislu te riječi.

    8) Spidermana sam vjerojatno prerastao. Ljuljanje po zgradama NewYorka mi je samo izazivalo mučninu, Ili je mučnina bila kontraindikacija trošenja previše para na collectors edition, ne mogu ocijeniti…

    9) Persona 5, igra u kojoj sam se najviše naživcirao . Tinejdžerske drame i slanje fucki’n SMS – ova NPC-ovima unutar igre mi je napeto kao i vremenska prognoza za Lobambu. Vizualni stil mi se međutim, dopada. Nakon četrnaeste borbe sa istim bossom u laganoj varijaciji random čudovišta, Persona je otišla na brisanje…

    10) Sonyeva perjanica Uncharted. A ne znam. Kao da gledam akcijski film iz devedesetih. Mislim, nije loše, ali ne mogu se otresti Lara Croft osjećaja. Lijepo i simpatično na momente no nisam pao ničice…

    Microsoft puše za vrat Sonyu, ozbiljno ili neozbiljno, vrijeme će pokazati. Još uvijek imaju mačka u vreći. Sony je već sada u boljoj poziciji jer se nalazi u istoj situaciji kojoj se nalazio Microsoft kada se prelazilo na XboxOne: kompatibilnost sa stotinama igara prethodne generacije, za njih rade dobro znani studiji, imaju vrlo solidne franšize i još uvijek znaju što znači riječ ekskluziva. Microsoft već drugu generaciju svojih konzola kao glavni adut nudi igre još iz doba x360. Imam x360. I hrpu originalnih igara za njega. Otkada imam ps4 upalio sam ga ravno 4 puta. Play Station 4 mi je pružio tisuće sati zabave, a siguran sam, priuštiti će mi još zadovoljstva dok ga ne zamijenim sljedećom generacijom Sonyeve konzole.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?