HCL.HR

Održana je Realms Deep 2022 prezentacija novih retro igara, evo što je sve prikazano

Stjepan Fikter 19.09.2022.   •   4 komentara


3D Realms i ove godine održao je Realms Deep događaj na kojemu se je našlo šarolikih retro naslova među kojima je bilo novih najava te novih informacija za već predstavljene igre.

Budućnost retro igara nije upitna jer je prezentacija Realms Deep 2022 pokazala da ćemo u narednim mjesecima imati hrpu toga za igranje. Prezentacija u trajanju od dva sata imala je svega: što novih igara, što već predstavljenih, bilo je tu i datuma izlazaka kao i šarolikih naslova za koje je potrebno imati vrlo specifičan ukus. Mi ćemo izdvojiti ono što je po nama izgledalo najinteresantnije, uz napomenu kako su neki naslovi već dobili zasebne članke na portalu. U svakom slučaju, ako vas zanimaju retro igre ovdje bi ste mogli pronaći zanimljivih stvari.

A.W.O.L.

Ako ne znate što bi ste igrali ovih dana, a tražite nešto retro – A.W.O.L. bi mogao biti odgovor na vaše imaginarno pitanje jer je riječ o besplatnoj igri na Steamu. Ništa vas ne košta isprobati igru, a riječ je o timskoj pucačini u kojoj igrate u društvo trojice kompjuterski kontroliranih suboraca.

Tokyo Underground Killer

Tokyo Underground Killer odvodi nas u glavni grad Japana kako bi uz pomoć vjernog mača, različitog oružja i vještina ubijali protivnike koji su nekakva vrsta vampira. Krv će samim time biti glavni pokretač akcije koja se odvija u neonskom okruženju. Tokyo Underground Killer igramo nekad tijekom 2023. godine, no već sad izgleda kao igra koja bi se trebala naći na mnogim listama želja.

Bears in Space

Bears in Space pripada skupini blesavih igara te izgleda kao nešto što bi Igor mogao snimati. Uzimajući inspiraciju od igara poput Serious Sam, TimeSplitters i Ratchet & Clank, ova pucačina donosi nešto što neće svakome odgovarati, ali je opet dovoljno interesantna da pronađe svoju publiku. Novi trailer pokazuje kako će nas iduće godine dočekati pravi bullet hell kad bi igra trebala ugledati svjetlo dana.

Imapler

Koji je dobar način za ubijati demone? Sudeći po arena pucačini Imapler, to bi bilo pribijanje istih pomoću šiljaka. Koliko zabave ima u tome doznat ćemo 9. 12. za kad je zakazan datum izlaska. Inače, riječ je o retro pucačini u kojoj ubijamo horde demona u arenama s time kako se ovdje mora kretati cijelo vrijeme – bez stanke za predah.

Project Warlock 2

O Project Warlocku 2 već smo pisali, ali vrijedi izdvojiti trailer koji najavljuje što dolazi ove zime za kad je planiran izlazak drugog poglavlja u early access verziju igre.

VergeWorld

VergeWorld je letačka roguelite igra koju krase vizuali iz ere prvog PlayStationa. Donosi letenje uz eksplozivnu akciju, proceduralne levele i nadogradnju broda u jednom paketu. Demo verzija dostupna je za isprobavanje na Steamu.

ENCHAIN

Još jedna pucačina retro vizuala u kojoj kao kostur uz pomoć kuke skupljamo ključeve i ubijamo protivnike. Enchain je stigao u early access program, tu je i demo za isprobati kao i novi trailer koji nam pokazuje skupljanje ključeva. Igra je inspirirana Souls serijalom kad je u pitanju povezanost svijeta, što znači podosta otkrivanja i otvaranja različitih puteva.

Hellscreen

Pucačina u kojoj imamo retrovizor! Osim neobičnog vizualnog stila, Hellscreen će nam omogućiti nadograđivanje oružja, istraživanje za otključavanje novih svjetova i boss bitke protiv drevnih strojeva. U svakom slučaju, samo na temelju grafike ovo definitivno neće biti igra za svakoga.

Incision

Još jedan FPS stare škole koji kombinira industrijska okruženja iz noćnih mora i hrpu akcije. Incision se već sad može zaigrati putem early access programa u kojemu se nalazi prva epizoda i cijeli arsenal oružja.

Supplice

Povratak u dane starog Dooma iduće godine doživjet ćemo kroz Supplice o kojemu smo već pisali. Riječ je o totalnoj retro pucačini koja sad ima datum dolaska u early access program. Ovaj povratak u neka druga FPS vremena imat ćemo prilike doživjeti 30. 3. 2023.

Wizordum

Hexen i Heretic se vraćaju na scenu u obliku Wizorduma koji je dobio demo verziju. Uz čelik i magiju za tamanjenje protivnika, bit će tu još tajni za otkrivanje kao i mogućnost kreiranja vlastitih razina. Sve to je popraćeno i kvalitetnim retro vizualima koji podižu atmosferu na novu razinu.

Tenebris Somnia

8-bitni horor sa scenama u kojima likove utjelovljuju pravi glumci. Tenebris Somnia kao inspiraciju navodi Resident Evil i Silent Hill u smislu horora preživljavanja, samo što je igra u dvodimenzionalnoj izvedbi. Ova interesantna kombinacija različitih vizualnih stilova trebala bi biti dostupna iduće godine.

Fortune’s Run

Prošle godine spomenuli smo kako treba držati oko na Fortune’s Run jer je riječ o zanimljivoj retro pucačini koja kombinira usporavanje vremena i blisku borbu. Uz to je veliki naglasak stavljen i na kretnje koje se baziraju na Quakeu 3. Za datum izlaska moramo još čekati, ali sad je dostupan demo pa možemo provjeriti koliko ima istine u svemu navedenom.

HYPERVIOLENT

Još jedan retro FPS stare škole. Hyperviolent uskoro stiže u early access program kad će nam demonstrirati adrenalinsku borbu, FPS-RPG mehanike i zanimljivi arsenal oružja. Najavljuje se i multiplayer za 30 igrača, ali to ne treba očekivati u ranoj verziji.

Compound Fracture

Za Compound Fracture može se reći kako je u pitanju svojevrsni nasljednik Dino Crisisa. PlayStation 1 estetika, dinosauri i horor atmosfera: treba li vam išta više treba od toga? Možda samo datum izlaska kojeg još uvijek nema, no barem imamo novi video koji sugerira kako bi HCL YouTube kanal po izlasku igre mogao dobiti novi serijal.

Labyrinth Of The Demon King

Labyrinth Of The Demon King je horor iz prvog lica koji je inspiriran feudalnim Japanom. Za dodatnu atmosferu tijekom istraživanja, rješavanja zagonetki i borbi s čudovištima pobrinut će se retro vizuali.

SPRAWL

Sprawl je još jedna od igara koje smo prošle godine istaknuli, a sad smo dobili novi trailer koji fokus stavlja na nova oružja, protivnike i lokacije. Riječ je naravno o retro pucačini u kojoj ćemo moći usporavati vrijeme i praktički letjeti po ulicama megapolisa.

Peripeteia

Dugo očekivani video za immersive sim naslov Peripeteiu je… napravljen onako kako se trailer nipošto ne bi trebao raditi. Barem je otkriveno kako će igra biti dostupna iduće godine. Uzimajući inspiraciju od Ion Storma i Looking Glassa, Peripeteia će imati i svojih ideja koje ćemo koristiti u alternativnoj, cyberpunk Poljskoj.

Planirate li nešto od ovog igrati, dodati na listu želja ili jednostavno smatrate kako ovo nisu igre vrijedne vašeg novca ili vremena? Svakako nam to prokomentirajte ispod. Vrijedi i spomenuti kako su neke od igara na popustu ako bacite pogled na Realms Deep stranicu na Steamu.

Komentari (4)

  • Monster Tamer

    19.09.2022 - 11:37

    Wizordum izgleda PREKRASNO!!!!!

  • thaares

    19.09.2022 - 12:16

    Ne kuzim ako vam je do retro grafike u bilo kojoj novoj igri smanji resolution scale ili udri neki nvidia filter(alt+f3) i eto ga

  • Perfect Sense

    20.09.2022 - 01:33

    Compound Fracture

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?