HCL.HR

Trenutno najzanimljiviji gaming kanal na YouTubeu uopće nema veze s modernim gamingom

Zoran Žalac 03.02.2019.   •   19 komentara


Glumac i glazbenik Jack Black obećao je početkom 2019. preokrenuti gaming scenu na YouTubeu. Još uvijek nije počeo igrati igre – i nadamo se da ni neće.

Pratite li na YouTubeu kanal Jablinski Games? Radi se o najbrže rastućem „gaming“ kanalu 2019. godine – u svega mjesec dana isti je prikupio 3,6 milijuna pretplatnika. Broj pretplatnika danas nije relevantno mjerilo, ali pazite sad – svaki video Jablinski Gamesa ima više pregleda nego što sam kanal ima pretplatnika. E to se na YouTubeu ne viđa svaki dan, pogotovo ne u 2019. godini.

Razlog popularnosti? Iza kanala stoji poznati hollywoodski glumac Jack Black. Zapravo, nije to jedini razlog popularnosti – brojne zvijezde Hollywooda prošle godine krenule su otvarati svoje kanale na YouTubeu (Will Smith, The Rock itd.), no Jablinski Games s lakoćom je prešišao njihovu gledanost, a Jack Black nikada nije bio popularan poput „Princa iz Bel Aira“.

Bilo bi jednostavno objasniti uspjeh Jablinski Gamesa samim time što je kanal orijentiran na videoigre… da je Jack Black do sada ispunio obećanje i zaigrao neke igre. To se, naime, u ovih mjesec dana nije dogodilo, a njegova odgađanja i ispričavanja iz tjedna u tjedan sve su zanimljivija.

Jedno od trenutno najzanimljivijih pitanja na YouTubeu jest hoće li Jack Black ikada snimati kako igra videoigre. Ako nas pitate, vjerojatno neće – i u tome zapravo jest štos, odnosno čar njegovog kanala. Njegovo obećanje da će kanalom nadmašiti PewDiePija i Ninju u startu je lansirano kroz šalu i sam kanal zapravo je sarkastični komentar Jacka Blacka na kulturu YouTubera koji se bave gamingom ili su se nekada bavili, a sada za to više nemaju potrebe jer su si time zaradili poštenu svoticu novca. Black novca ima dovoljno i YouTube kanal zapravo je otvorio za svog sina, ali i za dobar dio publike koji je zasićen činjenicom kako popularni YouTuberi igraju samo popularne stvari.

Black je i sam gamer, kako kaže – igra se još od osamdesetih. Njegov pogled na gaming jednako je interesantan kad moderno igranje prezentira u sarkastičnom tonu i kad se doista vraća na ono što se u njegovo vrijeme smatralo gamingom (arkadni strojevi i sl.). Upravo je u tom segmentu njegov YouTube kanal pun pogodak i samim time nije izgledno da će se Black ikada baviti onim što milijuni drugih YouTubera već rade. Njemu to u životu nije potrebno, a kanal mu je nastao jer u kombinaciji sa svojom karizmom ima nešto konkretno za ponuditi u formatu koji ne iziskuje neku produkciju – zapravo je za dosta posla odgovoran njegov sin.

Netko će reći kako Jack Black svojim glupiranjem samo produbljuje problem i potvrđuje kako je YouTube primarno platforma za bedaste stvari, ali moramo mu priznati jedno – čovjek definitivno ima stila. Nije da on ne zna izgovoriti ili napisati „Elgato“ kao naziv proizvođača kartice za snimanje gameplaya, samo je urnebesno kada on to izvrće na Elgoto, Delgato ili kako već. Jer u konačnici nije ni važno – u njegovo vrijeme igre se konzumiralo na skroz drugačiji način i koliko god ovo danas bilo bolje, sve to pomalo smiješno kada je u prvom planu igrač, a ne sama igra.

Tko zna, možda Jablinski Games već idućeg petka postane „punokrvni“ gaming kanal na YouTubeu, možda Jack Black doista zaigra neke moderne igre. Za sada, doduše, njegovi gledatelji vjerojatno bi bili najsretniji kada bi nastavio ovako kako je i krenuo.

Označeno sa: ,

Komentari (19)

  • lliquid_

    03.02.2019 - 18:40

    Lik zapravo ima odlican content

    • MoGaming

      @lliquid_, 03.02.2019 - 20:25

      sta uzimas ti od droga?

    • hrco1000

      @MoGaming, 03.02.2019 - 20:40

      Ja ne vidim nista lose u njegovim videima. Svatko ima svoj ukus necega.

    • NeoGames

      @MoGaming, 04.02.2019 - 00:02

      Meth, koks a kad nemam para maricu

    • lliquid_

      @MoGaming, 05.02.2019 - 11:02

      Nezz sto vam tolko smeta na njegovom kanalu. Za razliku od ostalih YouTubera koji su popularni na medjunarodnoj skali on ne pokazuje primjere groznog ponasanja poput Jake & Logan Paula ili RiceGumma, lik je nekakav combo izmedju PewDiePie/KSI i Ali-A. Lijepo je sto prikazuje klasican gaming te neke ljude podsjec na razdoblje pocetaka gaminga, ali uz to je lik stosan i sav taj cringe content radi namjerno jer zna da je to ono sto ljude privlaci. Sve skupa lik je relativno zabavan u usporedbi s nekim drugim content creatorima. Lolz

  • Shadow king

    03.02.2019 - 19:19

    Nek zapravo samo tak i nastavi, po tome je drugačiji i zanimljiviji od ostalih kanala

  • MoGaming

    03.02.2019 - 20:24

    Ovo je dokaz da budale najbolje prodju na yt.

    • Graveland

      @MoGaming, 03.02.2019 - 20:43

      U zivotu*

    • sapphire

      @MoGaming, 03.02.2019 - 22:24

      Wtf, Jack Black je legenda

    • MoGaming

      @sapphire, 03.02.2019 - 23:17

      Meni je on dobar glumac i bilo bi mi ok da je otvorio yt kanal koji nije orijentiran na nista i on zasmijava raju. Ali reći da je gaming a nema gaminga nikako i to još najbolji postaje, ovo je po meni pljuvanje po ljudima koji se stvarno trude napravit dobre gaming videe 🙂

    • sapphire

      @MoGaming, 04.02.2019 - 00:20

      Znači po tvom mišljenju, parodije i satire su nedozvoljene?

      Kanal mu je personaliti driven, like je super karizmatičan i očito je da se zabavlja u videima. I nije kao da uopće nema gaminga, nego gaming samo nije centralna točka njegovog contenta.

      Ako si dobio dojam da on ismijava ljude, totalno si profulao poantu.

    • MoGaming

      @sapphire, 04.02.2019 - 11:28

      Ti si fulao a ne ja. Lik je više puta rekao da je kanal napravljen u svrhu gaming videa za koje u svakom videu kaže da će bit u sljedećem. Zvuči ko naši političari sa obećanjima 🙂

    • Wolfman

      @MoGaming, 04.02.2019 - 11:41
    • crolink07

      @sapphire, 04.02.2019 - 06:02

      Prije točno 4 godine,Tenacious D, nezaboravan koncert u Beču.?

  • Demon90

    03.02.2019 - 20:31

    Ma samo nek otvaraju mene uopće ne muči nisam pretplacen ni na jedan niti pratim i jedan. Na you tubeu jedino pogledam video neke pjesme stvari za školu i po koji video od hcl-a i to je to

  • Nijam Kaj

    03.02.2019 - 23:29

    “E to se na YouTubeu ne viđa svaki dan, pogotovo ne u 2019. godini”
    Ovo nije bas tocno, za 2017. godinu bi ovo bilo cudo, no ovaj novi yt algoritam (izdan u 2018.) je zasluzan za to i sada je sve moguce.

    Mislim da je ovo najbolji primjer koliko su “fulali” i koliko im je los novi algoritam…
    Jedna od posljedica je (ugrubo) da novi kanali rastu abnormalno brzo i lagano, a stari propadaju…
    Najgore je to sto je yt nametnuo svoj “pametni agloriram”, pa ako ne gledam cesto neki kanal nece mi doci obavijest da je dosao novi video i nece biti medu “preporucenim videozapisima”. Ako ne zelim gledati neki kanal otkazat cu pretplatu, a ne da to za mene radi yt.

  • VEK1NG

    04.02.2019 - 04:11

    Ne kapiram.

    • PsiHoGujaR

      @VEK1NG, 04.02.2019 - 09:22

      Zato sto je glupost i sranje

  • omar500

    04.02.2019 - 10:59

    Odlican kanal, bas sam se pozitivno iznenadio. Ne znam zasto raji ne lezi, valjda ne kontaju sta zeli postici Jack Black.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?