HCL.HR

Igre u 2019.: Ovi biseri mogli bi nas iznenaditi

Zoran Žalac 15.01.2019.   •   11 komentara


I u 2019. godini imat ćemo čudnovatih kljunaša među igrama koje ne žele pripadati tradicionalnim žanrovima. Evo nekih koje će se isticati svojom unikatnošću.

Kroz prethodnih sedam najava pokrili smo tradicionalne žanrove u svijetu videoigara. Međutim, uvijek ima igara koje su toliko svojstvene, da ne kažemo svojeglave, pa se ne žele definirati po postojećim odrednicama. Zadnju najavu rezervirali smo upravo za njih, a vi ih pokušajte pohvatati ili za „glavu“ ili za „rep“.

Dreams

Nova igra tvoraca LittleBigPlaneta u suštini je alat za pravljenje drugih igara. Ipak, ova PlayStation 4 ekskluziva ponudit će nam prije svega avanturu s malim Impom koji ima sposobnost preuzimanja likova. To vam je ujedno odgovor na to što ćemo raditi u igri ako već nećemo raditi vlastite levele. Ako ste pak kreativni ili se samo tako osjećate, u Dreamsu će se moći napraviti praktički sve i svašta – od pucačina, horor avantura, platformera pa možda čak i Goat Simulatora 2.

Satisfactory

Kad već spominjemo Goat Simulator 2, njega vrlo vjerojatno neće biti, ali tvorci te igre imaju obećavajući novi projekt. Zove se Satisfactory i po većini stvari je pomalo stereotipan – imamo vanzemaljski planet koji treba istražiti, sakupiti resurse i u krajnjem slučaju preživjeti različite nepogode koje strani planet baci pred nas. Ono što ga izdvaja jest izgradnja automatizirane tvornice. Tvornica ovdje ne dolazi s gotovim nacrtom već ju igrač mora sam dizajnirati kako bi bila što učinkovitija. Srećom, sav taj posao moći ćemo podijeliti s drugim igračima u kooperativnom načinu igranja.

Ooblets

Ova igra nadasve čudnog naziva najlakše se opisuje kao spoj farmerskih igara i Pokemona. Imate svoju farmu o kojoj vodite brigu, a na njoj niču simpatična mala bića – oobleti. Ostali likovi također imaju svoje ooblete, ali umjesto da se s njima borite, ovdje imate obračune pomoću plesa. Igra je već neko vrijeme u razvoju te je svojim šarmom pokupila hrpu nagrada na različitim sajmovima tako da svakako treba pripaziti na nju – mogla bi biti ogroman hit nezavisne produkcije.

Untitled Goose Game

U 2019. ćemo vidjeti neke doista čudne i čudnovate igre, a među njima prvu nagradu najvjerojatnije zaslužuje igra radnog naziva Untitled Goose Game. Opis je genijalan: „Prekrasno je jutro u selu, a vi ste užasna guska.“ Upravljat ćemo, dakle, zločestom guskom koja krade stvari ljudima i radi im kojekakve smicalice. Nakon svega ovoga imamo samo jedno pitanje: zašto se nitko nije ranije sjetio ovoga?!

Skull and Bones

Prošlo je već pet godina otkako smo plovili u Assassin’s Creed: Black Flagu. Ubisoft je na temelju velikog interesa za gusarskom tematikom odlučio napraviti zasebnu igru, a rezultat se zove Skull and Bones. U ovoj pomorskoj igri plovit ćemo Indijskim oceanom, boriti se s drugim plovilima i dakako – pljačkati sve što se opljačkati može. Igra će primarno biti dizajnirana za kooperativno igranje, premda će se kao i ostale Ubisoftove igre moći igrati i samostalno. Nigdje se ne navodi hoćemo li moći piti rum, a ako budemo mogli – nadamo se da ga nećemo kupovati mikrotransakcijama

Ace Combat 7

Ace Combat je dovoljno dugo na sceni da ga možemo svrstati među žanr igara u kojima se leti. Međutim, na današnjem tržištu Ace Combat je jedan od rijetkih primjeraka svoje vrste. U sedmom dijelu donosi nam raznovrsne vremenske uvjete, napetu akciju te u verziji za PlayStation 4 dodatne misije s podrškom za VR način igranja. Osim single-player sadržaja naći će se tu i neizostavni battle royal – ali s ukupno osam igrača.

Luigi’s Mansion 3

Prethodna godina nije bila dobra za Luigija. Prvo su ga sprdali zbog paketa u teniskim gaćicama, a zatim ga je Nintendo ubio. Srećom, Luigi zapravo nije mrtav nego je spreman za novu avanturu hvatanja duhova po ukletoj vili. Ova će avantura biti realizirana na Switch konzoli pa se nadamo da će u nju biti ukomponirana kontrolna shema pokretima.

Animal Crossing

Osim Luigijevog usisavanja duhova, na Switchu ćemo u 2019. igrati i novi dio Animal Crossinga. O njemu ne znamo praktički ništa, ali reći ćemo ovoliko – Nintendu je bolje da ovo bude dobro jer nakon dosta mlake mobilne igre i uz obećavajuću konkurenciju u obliku Oobletsa, novom Animal Crossingu doista treba uspješan rezultat.

Ovom najavom završili smo naš okvirni pregled igara u 2019. godini. Sve najave možete pogledati ovdje. Imajte također na umu da smo ovdje izdvojili tek manji dio naslova koji će se igrati tijekom godine. Kamo sreće da do kraja 2019. zaigramo The Last of Us: Part II, Death Stranding, Cyberpunk 2077 i druge.

Označeno sa:

Komentari (11)

  • lliquid_

    15.01.2019 - 19:54

    Luigi’s Mansion nekako posebno interesantan

  • Vass

    15.01.2019 - 19:55

    SKULL AND BONES

  • dandelion

    15.01.2019 - 20:13

    Luigi´s Mansion 3

  • karlod1997

    15.01.2019 - 20:14

    Skull and bones pari zanimljiva….ubisoftova….uff

  • bozicni_zeko

    15.01.2019 - 20:46

    Sviđaju mi se sve ove igre i stvarno želim da budu dobre.

  • SweeX

    15.01.2019 - 21:04

    Skull and Bones definitivno. AC4 BF mi je jedna od drazih igara.

  • Tomislav88

    15.01.2019 - 22:29

    Nista zanimljivo po mom ukusu ajde luigi jedino…

  • Ovcaodnovca

    16.01.2019 - 06:01

    Luigi, ovo ostalo nekako djeluje sve vec videno, ne znaci da ce biti lose ali Luigi je dosad “na” prvi pogled drugaciji…. mislim vj je slican prva 2 dijela…. al opet i drugaciji….
    vjerujem da ima nas “gamera” koji smo prestari pa nam je sve vise igara na isti kalup

    • vragec25cro

      @Ovcaodnovca, 16.01.2019 - 15:12

      Istina.Tško nači nešt novo i drugačije.

  • MoGaming

    16.01.2019 - 11:08

    Skull and Bones bi mogao bit dobar jer ce vjerojatno dosta toga pokupit iz AC a tamo su borbe na moru već postale jako dobre iako nisu glavni dio igre.

  • Apocalypse4987

    16.01.2019 - 15:26

    Stayisfactory i skull & bones, i ja miran za cilu godinu

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?