HCL.HR

Igre u 2009. godini

Zoran Žalac 01.01.2009.   •   25 komentara


Pitate se što nas očekuje u 2009. godini, kakvi naslovi i koji noviteti? HCL vam daje generalni uvid u novu godinu s gamerskog stajališta u ekskluzivnoj najavi svih važnijih igara nove godine.

2008. godina došla je svom kraju i svi gameri igraju igre kojima nas je počastila. No industrija video igara raste nevjerojatnom brzinom i napreduje punom parom pa nam tako već sljedeći mjesec dolaze brojni naslovi koje treba odigrati. A o veljači da i ne govorimo. Stoga da vas igre u 2009. ne bi uhvatile nespremne, HCL vam daje mini pripremu za njih. Vjerojatno ste mislili da nakon ove vrlo dobre godine sljedeća neće biti toliko produktivna, no moramo vam reći da ste se prevarili ako ste tako razmišljali. Naime, sljedeća godina donosi nam zaista velik broj igara, koji dakako nije sveden samo na igre nabrojane u ovoj najavi. Ovdje smo naveli tek važnije naslove koji nas očekuju, a njima ćemo s vremenom subjektivno priključiti i ostalne sportske serijale, odnosno iznenađenja u obliku indie igara. Općeniti pogled na naslove otkrit će vam da su pojedini žanrovi zastupljeniji, da je sve manje ekskluziva te da nas ove godine očekuje nevjerojatno puno igara s brojem 2 u naslovu, ali da vam ne govorimo baš sve, bacite se na čitanje donjih redaka i otkrijte što donosi 2009. godina!

(Kliknite na sliku igre da bi posjetili njenu screenshot galeriju) AVANTURE Heavy Rain (PS3; krajem godine)

Nova avantura tvoraca Fahrenheita žari i pali grafičkom stranom i s razlogom je jedna od najiščekivanijih PS3 ekskluziva 2009. godine.

Still Life 2 (PC; početkom godine)

Napeta avantura s horor elementima vraća se da bi nastavila priču i otkrila tajne iz prvog dijela, ovaj put u potpunom 3D prikazu.

Machinarium (PC; sredinom godine)

Obećavajući naslov u kojemu ćemo kao mali robot razotkriti veliku zavjeru u još većem gradu. Zapamtite ovu igru, mogla bi se pokazati kao iznenađenje godine.

Također izlaze: Book of Unwritten Tales, Gray Matter, Secret Files 2, Wallace & Grommit’s Grand Adventure, Culpa Innata 2, Mozart, Sherlock Holmes vs. Jack the Ripper, Gobliiins 4, Proffesor Layton 2, Runaway 3, The Whispered World.

AKCIJSKE AVANTURE Resident Evil 5 (X360, PS3, PC?; ožujak)

Nepotrebno je trošiti riječi na vjerojatno najiščekivaniju igru 2009. godine. Krvoločni neprijatelji jedva čekaju da iskušaju naše živce, a mi jedva čekamo ožujak i trenutak kada ćemo konačno zaigrati peti dio Resident Evil sage.

Bayonetta (X360, PS3; krajem godine)

Zaboravite Dantea, Princa i Altaira jer krajem godine dolazi vještica koja će ih posramiti svojim combo potezima i, hm, vještinama.

I Am Alive (PC, X360, PS3; proljeće)

Novi akcijski naslov odvest će nas do Chicaga kakvog još niste vidjeli. Grad je poharala nepoznata katastrofa, a mi ćemo u ulozi Adama morati preživjeti i otkriti uzrok ove mini-apokalipse.

Batman: Dark Asylum (PC, X360, PS3; kolovoz)

Prošlo je već previše vremena od zadnje Batman igre koja je bila dobra (ignorirajući Lego). Dark Asylum srećom izgleda odlično i obećava lijepe stvari kombinacijom akcije i detektivskog gameplaya.

Bionic Commando (PC, X360, PS3; početak godine)

Nakon što smo ove godine završili istoimeni remake, vrijeme je da nastavimo avanturu u punom 3D-u.

Također izlaze: Velvet Assassin, Ghostbusters, Afro Samurai, Mad World, Lord of the Rings: Conquest, Brutal Legend, Indiana Jones, Last Flight, L.A. Noire, Hydrophobia, Age of Pirates: Captain Blood, Ninja Blade, Dante’s Inferno, Splatterhouse, MGS Touch, Silent Hill: Escape

SANDBOX AKCIJSKE AVANTURE Mafia 2 (PC, X360, PS3; studeni)

Mafia je direktan konkurent GTA serijalu, to već i ptice na granama znaju. Nakon viđenog sadržaja znamo i zašto, te se negdje duboko u duši nadamo da će Mafia 2 biti čak i bolja od Rockstarovog remek-djela.

Prototype (PC, X360, PS3; travanj)

Što dobivate kad smiješate GTA alike gameplay, anti-heroja i zavjeru vladajućeg tijela? Dobivate Prototype, nadamo se solidnu zabavu i naslov koji će konkurirati ostalim hitovima žanra.

InFamous (PS3; kraj godine)

Već smo podosta puta birali između heroja i anti-heroja, no InFamous nas uvjerava kako još nitko zapravo nije ni zagrebao tu tematiku kako treba. Sucker Punch Production tvrdi da oni jesu. Navodno.

Također izlaze: Godfather 2, Just Cause 2, GTA Chinatown Wars, The Wheelman, Saints Row 2 (PC), Mirror’s Edge (PC), This is Vegas

PUCAČINE IZ PRVOG LICA ( FPS ) Killzone 2 (PS3; veljača)

Tech-demo koji je nekad služio za ušminkano pokazivanje snage PS3 konzole konačno je izrastao u cijelu igru. I to kakvu igru. PS3 korisnici, Killzone 2 se ne propušta čak i da nas uspije razočarati.

Borderlands (PC, X360, PS3; krajem godine)

Otvoreni gameplay, odlična grafika, 500 000 vrsta oružja… ček, šta??? Da, pola milijuna vrsta. Iako ne vjerujemo u to dok ne vidimo vlastitim očima, Borderlands je i dalje FPS kojeg zasigurno ne bi trebalo ignorirati.

Alien Colonial Marines (PC, X360, PS3; sredinom godine)

Taman kad su svi ostali alien-shooteri zakazali, Alien Colonial Marines dolazi i najavljuje atmosferičan gameplay zbog kojega bi se ovaj FPS mogao pokazati pravim hitom.

Također izlaze: Operation Flashpoint 2, FEAR 2: Project Origin, The Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena, Shellshock 2: Blood Trails, They, Warhound, Chrome 2, Delta Force: Angel Falls, Necrovision, Armed Assault 2, Precursors, Wolfenstein, Black Mesa

PUCAČINE IZ TREĆEG LICA ( TPS ) 50 Cent: Blood on the Sand (X360, PS3; siječanj)

Jednostavno nismo mogli odoljeti ovome. 50 Cent u osvetničkoj misiji potpomognutoj Unreal Engineom 3, osmjeh na licu ne gine.

Postal 3 (PC, X360, PS3; sredinom godine)

Jedan od kraljeva kontroverze video-igara u svojoj trećoj reinkarnaciji izgleda drugačije no prethodnici, ali štih sarkazma i kontroverze nije izostao. Posebnu draž igri daje činjenica da se u njoj nalazi i Uwe Boll, kojeg ćemo prvom prilikom počastiti bijesnim tvorom.

Također izlaze: Dark Void, Red Faction: Guerilla, Salvation, Saboteur, Wanted: Weapons of Fate, Damnation

MMO IGRE Star Trek Online (PC; rujan)

Nakon godina i godina izrade, Star Trek Online konačno je pred dovršetkom. Sada nam samo ostaje za vidjeti hoće li to uopće biti igra koju smo tako željno očekivali.

Battlefield Heroes (PC; početkom godine)

Trebao je izaći ove godine, no sve dok je besplatan možemo mu oprostiti. Battlefield se dakle odmaknuo od svog ozbiljnog pristupa, ali zbog toga ne izgleda ništa manje zanimljiv.

Također izlaze: Champions Online, Lego Universe, Stargate Worlds, Earthrise, Mytheon, Huxley, Universe Online, Global Agenda, Agency, Jumpgate Evolution, DC Universe online, Age of Conan (X360), Football Manager Live, All Points Bulletin, Quake Live, Aion: Tower of Eternity

RPG IGRE Diablo 3 (PC; kraj godine)

RPG u 2009. ne počinje alfom i omegom H&S žanra, ali iskreno se nadamo da će nas Blizzard krajem godine počastiti igrom dostojnom imena Diablo.

Final Fantasy XIII (X360, PS3; kraj godine)

Hoće li FF XIII ove godine izaći u Europi, još ne možemo potvrditi. Ali raditi najavu RPG igara bez Final Fantasy-a je grijeh, pa smo FF jednostavno morali ubaciti.

Dragon Age: Origins (PC; početkom godine)

BioWareov povratak klasičnom RPG pristupu inspiriran je Baldur’s Gate-om, a to je kombinacija koja ne može zvučati loše.

The Witcher: Rise of the White Wolf (X360, PS3, jesen)

Najbolji RPG 2007. godine nakon Enhanced verzije dobiva i preradu za konzole. Doduše, neće to biti skroz isti Witcher, no baš zbog toga se i radujemo ovom naslovu.

Također izlaze: Overlord 2, Age of Decadence, Two Worlds: Temptation, Divinity 2, Star Ocean: The Last Hope, Risen, Alpha Protocol, Marvel Ultimate Alliance 2, Highlander: The game, The Last Renmnant (PC), Monster Hunter Tri, Sacred 2 (X360, PS3), Venetica, Dungeon Hero

SIMULACIJE VOŽNJE Formula One 2009 (PC, X360, PS3; sredinom godine)

Uzbuđeni smo zbog F1 igre, i to nakon dugog niza godina. Codemasters je zgrabio licencu i bacio se na izradu igre koju će pokretati engine iz Grid-a i Dirt-a, a svi znamo da je Codemasters pravi studio za taj posao.

Gran Turismo 5 (PS3; kraj godine)

Ne možemo sa sigurnošću tvrditi da će GT5 izaći ove godine, no sve više glasina govori o božićnom povratku kralja simulacija na Sonyevoj konzoli.

Također izlaze: Race PRO, Dirt 2, Fuel, Burnout Paradise (PC)

STRATEGIJE Starcraft 2 (PC; sredinom godine)

Podijelili su ga na tri dijela, ali to ne znači da ga očekujemo triput manje. Ako Starcraft podbaci, slobodno možete u gamersku mirovinu.

Empire: Total War (PC; ožujak)

Nije problem početi s nabrajanjem: nevjerojatna grafika, epske bitke 18. st., detaljnost Total War serijala… problem je stati s nabrajanjem.

Demigod (PC; veljača)

Nova igra Chrisa Taylora kombinira elemente Supreme Commandera i Dungeon Siegea, izgleda odlično i slovi za najzanimljiviji RTS sljedeće godine.

Halo Wars (X360; veljača)

U Halo-u smo okončali rat iz prvog lica, no isti će nam ovaj put poslužiti za zabavu u obliku strategije.

Također izlaze: Anno 1404, Warhammer 40K Dawn of war 2, BattleForge, Stormrise, Hearts of Iron 3, Codename Panzers: Cold war, Majesty 2, Star Trek: Supremacy, League of Legends, Disciples 3, Kingdom Under Fire 2, Tropico 3, Cities XL, Dawn of Fantasy, Tom Clancy’s Endwar (PC)

OSTALI ŽANROVI Street Fighter 4 (PC, X360, PS3; veljača)

Street Fighter ekipa vraća se nakon duže stanke, izgleda jako dobro i uspjeh joj je gotovo zagarantiran.

Splinter Cell 5: Conviction (PC, X360, PS3; sredinom godine)

Sam Fisher bacio se u bijeg, no od nas ne može pobjeći. Pokušao je to ovogodišnjom odgodom, no 2009. mu ne gine.

The Sims 3 (PC; veljača)

Koncept je kristalno jasan – u veljači treći dio Simsa, a do sljedeće godine barem još pet ekspanzija za dotični. No ne bunimo se – ako Simsi ispune obećanja, na pomolu je naznaka o obaranju novog rekorda prodaje.

Tom Clancy’s HAWX (PC, X360, PS3; ožujak)

HAWX-i imaju zadatak ugroziti dugogodišnjeg vladara žanra, svemoćni Ace Combat serijal. Hoće li Clancyevi sokoli polučiti uspjeh, ili će ostati u sjeni spomenutog serijala, vidjet ćemo u veljači.

Također izlaze: Skate 2, Microsoft Train Simulator 2, Trine, Scribblenauts, Tony Hawk’s Adrenaline, Fight Night Round 4, Tekken 6, Braid (PC), Storm of War,

EKSPANZIJE GTA 4: The Lost and Damned (X360; veljača)

Prvi ekskluzivni dodatak četvrtom nastavku slavnog GTA serijala. Ako se igrate na Microsoftovoj konzoli i posjedujete GTA 4, Lost and Damned je prava stvar za vas.

Halo 3 ODST (X360; rujan)

Halo saga se završila trećim dijelom ovog FPS-a, no Bungie smatra kako je u Halo univerzumu ostalo još materijala za ekspanziju, ako ne već za novu igru. Ekspanzija isprva zvana Recon pružit će svim X360 korisnicima novu kampanju u trajanju od pet sati.

Također izlaze: Spore: Galactic Adventures, Sins of a Solar Empire: Entrechment, Age of Connan ekspanzija, Fallout 3 DLC, Company of Heroes: Tales of Valor, Fable 2 DLC, Mirror’s Edge DLC, Left 4 Dead DLC

IGRE ZA 2009., A MOŽDA I NE Rage (PC, X360, PS3)

Novi projekt Johna Carmacka izgleda kao da je nekih pet godina ispred svog vremena, no zaigrat ćemo ga i na već pomalo zastarjelim „next-gen“ konzolama. Doduše, vjerojatno ne ove godine.

Alan Wake (PC, X360)

Vapourware tvoraca Max Paynea još uvijek je previše misteriozan projekt da bi se uopće usudili nadati izlasku igre u 2009. Umjesto toga, možemo se samo nadati da će se ovo čekanje isplatiti.

Duke Nukem Forever (PC, X360, PS3)

Vidjeli smo da igra postoji, da je u izradi i da izgleda dobro. No datum još uvijek nismo dobili i sve je izglednije da se ono prokleto „when it’s done“ ne odnosi na 2009. godinu.

Half Life 2: Episode 3 (PC, konzole)

Da je ovo treći dio jedne od najboljih igara u povijesti, a ne samo treća epizoda iste, vjerojatno bi ovu igru čekali još nestrpljivije. Ali i u trenutnom slučaju mislimo da je krajnje vrijeme za nastavak životnog putovanja Gordona Freemana . Treća epizoda je u izradi i sve je odlično, osim datuma izlaska koji se možda neće naći u ovoj kalendarskoj godini.

Također (ne) izlaze: Arcania: A Gothic Tale, Forza Motorsport 3, Deus Ex 3, Fallout Online, Call of Duty: Modern Warfare 2, Beyond Good and Evil 2, BioShock 2, Guild Wars 2, Star Wars: The Old Republic, God of War 3, Project Offset

Eto dragi čitatelji, industrija video igara je rekla svoje. Prije rastanka mi još moramo reći da nam na eventualne propuste ukažete svojim komentarima ( tipa ako smo koju *važniju* igru zaboravili i sl. ). Također se moramo ograditi od točnosti oko datuma izlazaka igara – velik dio igara vjerojatno će biti odgođen dok će se za neke ispostaviti da možda nisu ispravni, pa nam u tom slučaju nemojte zamjeriti. Datumi izlazaka skupljani su na temelju trenutnih podataka i ne predstavljaju 100% sigurnu informaciju. Osim napomena i zamjerki, ostavite nam i svoje komentare o tome što očekujete od 2009. godine te kojim se naslovima najviše radujete.

Ostavite nam kakav komentar u boxu ispod o tome što mislite o ovoj gamerskoj godini, koje naslove od navedenih najviše očekujete i sl.

Valja spomenuti i da je jedan od forumaša na našem forumu, Marcus, pokrenuo veliki i hvale vrijedan topic o igrama u 2009. godini, pa se slobodno, nakon što dobro proučite ovaj tekst, zaputite i na naš forum te nam ostavite koji post.

Ugodno igranje u 2009. godini želi vam HCL!

Komentari (25)

  • mr_solidus

    01.01.2009 - 19:38

    odličan članak, gg. Jedva čekam RE i KZ, a ako bog da izać će i GT5. Fino miriši ova godina. :shy

  • Loky1862

    01.01.2009 - 20:48

    Zgodan popis i obečavajuća godina…
    Samoooo, Bioshock 2…?

  • wyzard

    01.01.2009 - 21:04

    bioshock 2 je u zadnjoj kategoriji, see? iako za izlazak igre stoji q3, gotovo sigurno će ga pomać ili odgodit. nikad se ne zna, ali eto.

  • xGAME

    01.01.2009 - 21:13

    lijepo, lijepo…uzmite u obzir da ce polovica toga biti odgođena za 2010:D

  • Loky1862

    01.01.2009 - 22:16

    Čini se da mi je promakao…
    Al ga jedva čekam…
    I Diablo. I nikad me ni za jednu igru nije bilo toliko strah kako će ispasti kao Diablo 3…

  • Marcus

    01.01.2009 - 23:52

    Isuse, jel vi vidite koliko ovaj članak ima grešaka?
    Prvo, Damnation i Red Faction: Guerilla imaju veze s FPS-om isto koliko i Highlander s RPG-om. -_-
    Također, izostavio si naslove poput Prey 2, White Knight Chronicles, te pola igara koje si stavio pd avanture su otkazane ili nemaju datum izlaska. -_-
    A i zaboravio si spomenuti dvije ekspanzije za Tomb Raider Underworld.

  • Wildboy

    02.01.2009 - 01:08

    Oh ne, našao si 5 grešaka u članku od 2500 riječi i umjesto da fino napišeš imate grešku tu i tu, ti ko najveći isfrustrirani idiot moraš srat po svemu. Ono, članak ima greške i ja ne jebem pa idem srat. 🙁

  • Ementaler

    02.01.2009 - 01:13

    Ovaj, jeli stvarno potrebno baš na ovakav način prezentirati svoj komentar? Mislim znaš i sam kolika je razlika između FPS-a i TPS-a, smješno je da prezentiraš jedan ovakav naš propust kao toliku grešku? Mislim, očito si pročitao tekst kad si mogao ukazati na ove “grešketine” kakvima ih predstavljaš, pa mogao si pročitati i ovaj završni odlomak, gdje smo i rekli da je moguće da su se neke greškice desile… ipak tekst je prilično opširan, neke greške su se morale desiti. Iako je sve pregledano više puta…nvm.

    Prey 2 će prema našim saznanjima mooožda izaći u 2009. godini, i to ako izađe će biti na sam kraj 2009., a vjerojatnije negdje početkom 2010. godine. Da, mogli smo ga uvrstiti u ovu zadnju kategoriju igara koje bi mogle ali i ne moraju izaći u 2009., ali eto ipak nismo. Možda zbog toga što developerima više ne vjerujemo na te okvirne datume izlaska, pogotovo nakon što znamo koliko dugo je prvi Prey “izlazio”. Prema tvom komentaru, neuvrštavanje ove igre u ovaj tekst je ogromna greška. Interesantno.

    White Knight Chronicles stvarno nismo spomenuli, kao vjerojatno ni 30-40% ostalih igara ( ovdje su neke najočekivanije igre, ne SVE igre iz 2009. ), a ove dvije ekspanzije za TR: Underworld mi nije jasno zašto uopće spominješ. Osim ako misliš da je greška što nismo spomenuli apsolutno sve ekspanzije koje će izaći tokom godine. Jednostavno TR ekspanzije nam tokom pisanja teksta nisu bile toliko bitne. Mislim okej, tebi su očito bitne te ekspanzije, al čemu takvim tonom pisati komentar, kao da se podrazumjeva da je većini gamerskog svijeta to bitno i kao da je grijeh što to nismo spomenuli.

    mah, nvm.. kasno je… Javit će se i wyzard ovdje valjda, a ove dvije “FPS” igre će biti prebačene u svoje prave kategorije.

  • wyzard

    02.01.2009 - 01:50

    fino te spomenemo u tekstu, a ti bitchaš. a nismo morali. niti sam ja osjetio kakvu potrebu da bitcham što ti nisi uvrstio neke igre u svoj topic koje su ovdje na popisu. mislim, ovo ti nije trebalo.
    onak, niko se nije hvalisao da je tekst savršen jer je nemoguće pohvatat apsolutno SVE igre, datume izlazaka i strpat ih po žanrovima.
    btw. ako je koja igra otkazana ili odgođena lijepo smo objasnili na kraju teksta da se ograđujemo od tog.
    i highlander se vodi kao akcijski rpg.
    i knight chronicles je vani od 25.12. – prošle godine. doduše, u japanu, al se računa da je vani. ista stvar npr. s ff-om koji vjerojatno neće ove godine u europu, ameriku. ali je na popisu. jer da nije onda mogu mislit kako bi se napalio na tu grešku.

  • |BF| Joker

    02.01.2009 - 10:30

    a call of duty 6 (mw2), assassins creed 2 mozda to nisam vidio a mozda i nije u najavi kaj je s tim to je vec receno da ce doc

  • [proGABBEing] Ixy

    02.01.2009 - 11:27

    Pogledaj zadnju kategoriju. Možda će doć, možda ne…

    ALI HEJ! Nije spomenuta ekspanzija za moju omiljenu simulaciju mini golfa!!!1one

  • Lilo

    02.01.2009 - 13:48

    Jedva čekam Still LIfe, da napokon otkrijem ko je ubojica, a Simsi 3 pa to je klasika…

  • Seengeer

    02.01.2009 - 14:25

    Lijep uradak wyzard shy

    Ono što ću zasigurno igrati ove godine su Tom Clancy’s HAWX, Alan Wake, Street Fighter 4, Empire: Total War, Battlefield Heroes ( samo da vidim hoće li biti bolji od TF2, u šta sumljam ), Prototype i Mafia 2.

    Bit će ovo dobra godina što se gaminga tiče, samo treba nać vremena za odigrat sve ovo.

  • Marcus

    02.01.2009 - 17:06

    Ima još grešaka, tj. propusta. Npr, APB i MAG, Mass Effect 2, Final Fantasy Versus XIII… Nego, Ementaler, kakva su to vaša jebena saznajna rofl? Prey 2 i White Knight Chronicles su najavljeni za 2009. i moraju biti na listi. A ove tvoje isprike zašto te igre nisu na listi su prokleto retardirane jerbo po tome možeš maknuti GT 5 i još mnoge igre s liste. A što se tiče ekspanzija, da to smatram kao grešku. Ono, imate kategoriju za ekspanzije i ne spomenete te ekspanzije. -_-

  • Wildboy

    02.01.2009 - 18:02

    Ono što je rečeno je da propusta vjerojatno ima i da će se uvažiti, što i piše u tekstu: ”Prije rastanka mi još moramo reći da nam na eventualne propuste ukažete svojim komentarima ( tipa ako smo koju *važniju* igru zaboravili i sl. ).” Mi smo ih pokušali nabrojati što je više moguće. To naime nije sporno. Sporno je to što se ti ponašaš kao isfrustrirana gikčina koju je uvrijedilo to što neke igre nisu na listi. Odrasti jebote.

  • Marcus

    02.01.2009 - 18:26

    Pun si govana kmico. ;(
    Nisam ja uvrijeđen što nema nekih igara nego mislim da su propuštene neke igre koje bi trebale biti spomenute u najavi. I nakon što sam ukazao na propuštene naslove Ementaler valja neke gluposti (nhf) i ne želi dodati igre koje sam spomenuo.
    I fali vam Uncharted 2: Among Thieves koliko vidim. 🙁

  • Ementaler

    02.01.2009 - 18:48

    Sve što sam ja napisao stoji, tvoje riječi doduše nikako ne stoje. Ako misliš da stoje, prije neke nagle reakcije kojom ćeš ponovno dokazati da neznaš o čemu pričaš i kako nemaš kulture, pročitaj ponovno zadnji dio teksta, pročitaj ponovno moje i ostale komentare i pročitaj ponovno svoje komentare i dooobro prouči na koji način se izražavaš i na koji način nastupaš. Ovo za ekspanzije je naprosto smješno i samo veliki dokaz tome da ti je samo do nekog svađanja i da nemaš apsolutno nikakvu namjeru sagledati stvari iz široke perspektive i biti objektivan i kulturan. Tu zato i prestaje moj pokušaj komuniciranja s tobom 😉

  • gta_fan

    02.01.2009 - 19:06

    Čuj znaš da će Mafia biti bolja od GTA IV ali o tom po tom…
    Ovdje za mene vrijedi čekati Prototype,Resident Evil 5,GT5,Lost and Damned,Postal 3,Battlefield Heroes i možda F1 2009.

  • wyzard

    02.01.2009 - 21:46

    stanje je kakvo je, a pošto si ti nekulturan prije svega, nema se tu šta raspravljat. ali eto, znam da nećeš stat na komentarima pa moram obrazložit.
    prey 2, mass effect 2 i assassin’s creed 2 nemamo namjeru stavljat na listu jer nema apsolutno nikakve naznake da će izać ove godine. gt5 npr. već ima dosta materijala, izašao je prologue i sve, a mass effect 2 nema nijednog screena još, osim što je potvrđeno da izlazi. a potvrđeno je da će bit i dead space 2 i mirrors edge dva, ali zašto bi ih stavljali na listu ako datum tek treba biti objavljen i pošto su relativno nove franšize, tko zna hoće li datum izlaska uopće biti objavljen ove godine, a o konkretnom izlasku igrama da ne pričam.
    apb je tu, mag je ista stvar kao i navedene igre gore, samo manje značajniji naslov koji još uvijek nema ni screenshota a datum je TBA. pazi, TBA, ne TBA in 2009. naša zadnja kategorija možda ima dosta igara čiji je datum nepoznat, ali to su više vapourware naslovi koji imaju širu publiku te slove za velike hitove. mag ne slovi za ništa jer se o njemu trenutno jako malo zna.
    uncharted 2 je zaboravljen, ali upravo smo zato rekli da se može komentarima nadodavat igre. samo ne komentarima koji sadrže bogohuljanje i okus ljubomore. ono, tko je tebi na topic išao tražiti grešku i vikati ISUSE BOŽE KOJI SI TI KMICO ZABORAVIO SI STAVIT TONY HAWKS NOVI!1
    zato, daj smiri doživljaj. značajnije igre koje fale, koje već nisu izašle i čiji je status izgledan za izlazak u 2008. bit će stavljene na listu.

  • Marcus

    02.01.2009 - 22:17

    Ne razumijem te. :/
    Pa baš za te igre postoji ova zadnja kategorija u koje si nabrajo puno naslova koji nisu službeno najavljeni.

  • wyzard

    03.01.2009 - 09:50

    razlika je u tome što se za igre u posljednjoj kategoriji očekuje da ove godine dobiju barem datum izlaska, ako već neće izać iste godine.
    kod mass effecta 2 i sličnih jako je upitno hoćemo li ove godine doznati mogući datum izlaska.
    sve u svemu, za ove igre u zadnjoj kategoriji postoji 50% šanse da izađu u 2009. pošto ih se većina radi već duže vrijeme, a neke kao cod mw izlaze na redovitoj bazi od 2 godine.
    mass effect 2, prey 2, mag i ac 2 s obzirom na rane faze izrade, a i mogućnostima odgode, imaju nekih 25% šanse za izlazak u 2009. i prema tome ne ulaze u tu kategoriju.

  • [proGABBEing] Ixy

    03.01.2009 - 11:46

    Ja i dalje ne kužim zašto bi igra poput Preya 2, čiji je prvi nastavak izlazio 10 godina, bila na listi, dok još uvijek ne postoji niti jedan screenshot, trailer ili bar teaser za igru. Ili informacije. Ili bilo što.

  • Marcus

    03.01.2009 - 12:15

    A misli, ono, ni o Forzi Motorsport 3 nema nikakvih informacija. Da ne spominjem Call of Duty: Modern Warfare 2, Guild Wars 2(koji nema nikakav jebeni datum izlaska kao i Project Offset -_-)
    Mnoge igre su u ranoj fazi izrade baš kao Mass Effect 2 i Prey 2 te trebaju biti na listi.
    A u slučaju da budu otkazane ili pomaknute za sljedeću godinu, jednostavno ih maknuti s liste.
    Mah, neda mi se raspravljati više jel neki očito boluju od Downovog sindroma. 🙁

  • frost135

    04.01.2009 - 09:28

    Ovdje za mene vrijedi čekati Operation Flashpoint 2, FEAR 2: Project Origin, The Chronicles of Riddick: , Godfather 2, Just Cause 2, GTA Chinatown Wars, Prototype, Resident Evil 5 moguće je da sam nešto i zaboravio ….SIGURNO JESAM mada mi je rage, najača od svih al to sigurno neće izaći ove godine….carmack je genij bez konkurencije za moj pojam.

  • Ementaler

    05.01.2009 - 11:28

    BF: Heroese sam igrao u closed beti prije par mjeseci i mogu reći da će igra bit skroz zabavna. Prilično slična Team Fortressu 2 recimo… i ne samo grafički, tako da jedva čeklam da to bude dovršeno i vani.

    Osim toga, zanimljiv mi je Borderlands sa tim oružjima, baš me zanima kako su to zamislili napraviti. Mafia 2 se čeka od kad sam završio prvu Mafiu, ne bi smjela razočarati, a Blizzardovi hitovi poput Starcrafta 2 i Diabla 3 se podrazumjevaju. Novi Splinter Cell bi također trebao biti predobar,a od ove zadnje kategorije najviše se nadam da će nas Valve počastiti trećom epizodom Halfe Lifea 2.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?