HCL.HR

Lego Indiana Jones [DS,PC,PS2,PS3,PSP,Wii,X360]

Vedran Vlahović 21.05.2008.   •   3 komentara


Nakon Star Warsa, u LEGO izdanju bi nam se trebali pridržuti Indiana Jones i Batman. Dok čekamo potonjeg, pogledajmo što donosi omiljeni nam arheolog.

ŠEŠIR

Indiana Jones, uz Ratove Zvijezda, najpopularniji je projekt Lucas-Spielberg dvojca. Kad smo novu trilogiju vidjeli u LEGO izdanju, potajno smo očekivali da će Lucas izbaciti i ostale filmove u tom izdanju. Pred nama se nalazi upravo Indiana Jones, trilogija, pardon, uskoro kvadralogija o najpoznatijem svjetskom arheologu. Pogledajmo što nam donosi.

BIČ

Kao i prethodni naslovi iz serijala, i ovaj je platformska arkada. Mada i sam Indiana u filmskom izdanju ima natruhe komedije, ovdje su događaji potencirani, te tako duhovitiji nego ikada. U materijalima koje smo dobili, bio je dostupan samo uvod u prvi film, točnije mapa kad u južnoj americi tražimo zlatnu relikviju, događaj poznat ljubiteljima orginalnih Tragača izgubljenog kovčega. Za razliku od Star Wars naslova, gradnja objekata i vozila, kao i raznih zagonetaka i smislica je dovedena na novu razinu. Igra je tako punija, bolje rečeno sadržajnija i zabavnija. Nema praznog hoda i dosadnih razina. Također, uvedeni su razni melee potezi i zahvati, kao i otuđivanje neprijateljskih oružja. Pravi mali Fighting Force, rekli bismo. Broj likova i sitnica za otkučavanje je narastao, pa ćemo svakog sporednog lika u filmovima moći voditi kao svog. LEGO Sean Connery? Možete li u ovom trenutku poželjeti zabavniju stvar?

Uporaba Indianinog biča je zabavna, jer služi kao alat za zagonetke, ali i kao oružje. Da drugi likovi ne bi bili zakinuti, neki od njih nose lopate, koje služe za iskopavanje relikvija i bonusa, dok drugi nose francuske ključeve za popravak mehanizama i vozila. Kombiniranjem likova najlakše ćete doći do cilja, ali i imati najveći mogući broj bodova. Ipak mislim da će Indiana u kooperativnom modu igranja biti prepoželjan lik, pa bi moglo doći do sitnih prijateljskih prepirki, osim ako nećemo u svakoj mapi moći igrati s Sallahom.

RELIKVIJA

Grafika u igri je isto tako neočekivano napredovala. Priznajemo da od LEGO naslova nikada nismo očekivali pixelshadanu vodu i HDR osvjetljenje. Ovaj nastavak sve to donosi, ali prilagođene tipu grafike kojom raspolaže i stilu kojem se priklanja. To ne znači da Traveller’s Tales nije razmišljao i o onima sa slabijim konfiguracijama. Igra bi već na jednom gigahercu, 256 rama i grafičkom pretpretprošle generacije trebala biti u potpunosti igriva i lijepa. Sviđa nam se detalj da svakom novom igrom developer ubacuje sve više LEGO elemenata, tako da je u ovoj, osim okoliša, prerenderirani i izmišljeni LEGO materijal doveden na minimum. Sviđa nam se iskorištavanje LEGO detalja i dosjetki do maksimuma, pričem je i atmosfera umnožena.

Na priloženim slikama možete pogledati kako to sve izgleda u praksi, dok ćete za puni doživljaj ipak trebati probati barem dostupnu demo verziju, koja će vam najbolje predočiti taj lijepi i atmosferični LEGO svijet. Kao zadnji detalj, napominjemo ubacivanje modela iz starijih LEGO Star Wars naslova, no ne kao nemar proizvođača, već kontra, kao svojevrstan hommage istom. LEGO Indiana Jones pored PC-a izlazi na šest različitih platformi, pa što god posjedovali od novije generacije, jednako ćete uživati u igri.

ZAMKA

LEGO Indiana Jones očekujemo dva tjedna poslije premijere četvrtog filma, točnije početkom idućeg mjeseca. Kako zbilja nedostaje platformera na novijim generacijama konzola, a pogotovo na osobnim računalima, ovo je pravo osvježenje u jednoličnoj i „ozbiljnoj“ ponudi igara. Jedva očekujemo još jednom se zaigrati LEGO kockama, upravo na onaj način na koji smo to radili kao klinci.

Ne zaboravite i pokrenuti trailer koji smo vam priložili ispod. Pun je gameplay snimaka, dobre je kvalitete, pun atmosferične “indy” muzike i traje gotovo dvije minute.

LEGO Indiana Jones – Gameplay Trailer

Ako imate kakvo pitanje o ovoj igri, ili jednostavno želite raspravljati o njoj, pridružite nam se na forumu.

Komentari (3)

  • Wildboy

    22.05.2008 - 13:03

    Lego Star Wars 2 mi je bio poprilično dosadan nakon odigranog prvog nastavka, no nadam se da će ovo biti donekle bolja igra. Budem skinuo demo.

  • Ementaler

    22.05.2008 - 17:24

    Igrao i ja taj demo… Zabavna igra skroz…Grafika je ful simpatična. Ma cijela igra je simpatična 🙂

  • gta_fan

    27.09.2008 - 15:08

    Ja sam je nabavio za PS2 zabavna je skroz pravo ludilo

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?